Chopard Alpine Eagle Flying Tourbillon nostaa kellomerkin entistä korkeammalle.

Watches & Wonders 2022

Muutama vuosi sitten Chopardin esittelemä Alpine Eagle -mallisto nousee uusiin korkeuksiin, kun Chopard julkisti Geneven Watches and Wonders -messuilla Alpine Eagle Flying Tourbillon -kellon.

Urheilullista luksusta edustava Alpine Eagle oli arvostetun haute horlogerie -talo Chopardin avaus teräsrannekkeisten sporttikellojen suuntaan vuonna 2019. Ainutlaatuisen tunnistettavana mallisto on kerännyt nopeasti suosiota ja jonotuslistat ovat kasvaneet pitkiksi.

Aiemmin julkaistut Chopardin manufacture-koneistoilla varustetut Alpine Eaglet olivat luonnollisestikin COSC-sertifioituja ja toteutettu juuri sellaisella pieteetillä, mitä voi odottaa Chopardin tasoiselta valmistajalta. Watches and Wonders -messuilla Genevessä Chopard osoitti kyntensä nostamalla Alpine Eaglen samoihin sfääreihin brändin lippulaivamallisto L.U.C:n kanssa julkaisemalla kellosta flying tourbillon -koneistoisen mallin.

Perinteisessä tourbillonissa liipotin, ankkuri ja käyntiratas ovat rakennettu häkkiin joka pyörii ympäri kerran minuutissa, näin eliminoiden painovoiman tuomat häiriöt kellon käynnissä. Nykyisten koneistojen tarkkuus on ilman tourbilloniakin niin suuri, että käytännön merkitys tarkkuuteen on vähäinen. Tourbillon kuitenkin toimii edelleen osoituksena valmistajan äärimmäisestä teknisestä taituruudesta.
Chopard Alpine Eagle Flying Tourbillon kello soldier kuvassa

Flying tourbillonin valmistus osoittaa teknistä mestaruutta

Termi flying tourbillon viittaa tapaan, millä tourbillon-häkki on kiinni koneistossa. Flying tourbillon -koneistossa häkki on kiinni ainoastaan alapuoleltaan, jolloin päältä katsottaessa näyttää tourbillonin liitelevän koneiston päällä. Tämä sopiikin loistavasti kellolle, jonka taulu on saanut inspiraation alppikotkan silmäterästä ja muotoilussa on muutenkin petolinnuilta lainattuja elementtejä.

Flying tourbillon on erittäin edistynyttä horologiaa ja sen toteuttaminen on lähes itsestäänselvä osoitus haute horlogerie –luokan kellotalosta. Chopard ei kuitenkaan tyydy tähän, sillä se metsästää isompaa riistaa. Chopardin kaliiperi L.U.C 96.24-L -koneisto on terästä tiheämmän 22 karaatin kullasta valmistetun mikroroottorinsa ansiosta ainoastaan 3,3 millimetriä paksu. Tämä mahdollistaa kellon mahduttamisen aerodynaamiseen 8 millimetrin paksuiseen kuoreen. Kuitenkin siitä irtoaa kahden erillisen jousen ansiosta 65 tunnin käyntivara COSC-sertifioidulla tarkkuudella.

Suosittelemme

Kellon materiaaleissa on Chopardin tapaan panostettu myös eettisyyteen.  Alpine Eagle Flying Tourbillon on valmistettu Chopardin kehittelemästä terässeoksesta. Se kantaa nimeä Lucent Steel A223, jossa suurin osa teräksestä on kierrätettyä ja roottorin kulta on eettisesti hankittua.

Chopard Alpine Eagle Flying Tourbillon on myös yksi harvoja flying tourbillon -kelloja, jotka ovat COSC-sertifikaatin lisäksi saaneet myös Poinçon de Genève eli Geneven sinetin laatunsa takeeksi. Kaikki nämä yhdessä kertovat muille korkeuksien valtiaille, että vuonna 2019 haudottu alppikotka on kasvanut aikuiseksi ja kohoaa entistä korkeammalle metsästämään.

Lisätietoa Alpine Eagle Flying Tourbillon -kellosta löytyy Chopardin sivuillla. Suomessa kattavan valikoiman Chopardin kelloja, koruja ja asusteita löydät Lindroos Kämp Gallerian myymälästä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat