Certina DS Super PH1000M – Sukellus perinteiden syvyyksiin

Certina DS Super PH1000M päivittää klassisen ikonin nykypäivään ja tekee kunniaa Certinan pitkälle historialle osana merten suojelua ja -tutkimusta.

Certina – 20 päivää meren pohjassa

Sveitsiläinen Certina on vuosikymmenten ajan ollut kohtuuhintaisten sukeltajankellojen eturintamassa ja yhdistää tyylikkäästi teknisen osaamisen ja syvän kunnioituksen meren mysteerejä kohtaan.

Yksi merkittäviä hetkiä Certinan historiassa oli, kun uutuuden edeltäjä, DS-2 Super PH1000M -malli valittiin vuonna 1970 osaksi Yhdysvaltojen laivaston Tektite II -merentutkimusohjelmaa. Tässä ohjelmassa tiedemiehet viettivät neljä viikkoa merenalaisella tutkimusasemalla, tutkien meren syvyyksissä asumista ja testaten samalla ihmisen psyykettä suljetuissa ympäristöissä. Tässä koetuksessa Certinan kellot osoittivat kestävyytensä ja luotettavuutensa äärimmäisissä olosuhteissa.

Certinan lähestymistapa sukeltajankelloihin on aina perustunut paitsi tekniseen erinomaisuuteen, myös merten suojeluun. Brändi on tunnettu siitä, että se ei ainoastaan suunnittele kelloja, jotka kestävät syvänmeren paineet, vaan myös tukee aktiivisesti meriympäristön säilyttämistä. Moni sukeltajankelloja valmistava brändi osallistuu merten suojeluun, mutta Certinalla se on olennainen osa brändin historiaa ja dna:ta.

Certina DS Super PH1000M – Päivitetty ikoni

Uusin tulokas, Certina DS Super PH1000M, jatkaa tätä perinnettä kunnianosoituksena menneisyydelle, samalla kun se astuu rohkeasti nykyaikaan. Kello ammentaa inspiraationsa 1970-luvun kuuluisasta mallista, mutta tuo mukanaan huomattavasti parannellun koneiston ja nykyaikaisen muotoilun.

Suosittelemme

Kellon ulkonäkö on sekoitus perinteistä ja modernia: ruostumattomasta teräksestä valmistettu tynnyrimäinen “tonneau” kotelo on suhteellisen kookas 42 millimetrin halkaisijallaan trendin pienentäessä kelloja, mutta suurempi koko tekee siitä ihanteellisen sukeltajankellon. Kookkaampi kuori voidaan valmistaa vesitiiviiksi suuriin paineisiin tinkimättä taulun koosta ja luettavuudesta.

Certina DS Super PH1000M -kelloa valmistetaan kahdessa versiossa: rajoitetun saatavuuden erän oranssi kellotaulu ja pysyvän malliston musta versio oransseilla yksityiskohdilla. Molemmat versiot ovat visuaalisesti vaikuttavia, oranssin tarjotessa rohkean ja erottuvan ilmeen, kun taas musta versio on hienostuneempi, mutta silti urheilullinen. Oranssia versiota valmistetaan 1000 kappaletta, mutta hillitympi musta jää mallistoon.

Certina DS Super PH1000M mustalla kellotaululla.

Kellossa on alkuperäisestä tuttu hammastettu, yhteen suuntaan kiertyvä musta alumiininen kellokehä, jossa on sukeltajankelloille tyypillisesti minuuttirata viiden minuutin jaolla ja taulussa, väristä riippumatta, selkeästi luettavat geometriset valkoiset Super-LumiNova indeksit ja osoittimet kunnioittavat 1970-luvun edeltäjäänsä. Kalenteritoiminto kello kolmessa on kellon Tektite-historian takia poikkeuksellisesti perusteltu toiminto sukeltajankellossa.

Teknisesti DS Super PH1000M on varustettu vaikuttavilla ominaisuuksilla: kellossa on tässä hintoluokassa harvoin nähty automaattinen heliumventtiili, joka on välttämätön syvänmerensukelluksessa, Powermatic 80 -automaattikoneisto 80 tunnin käyntivaralla ja magneettikentille vastustuskykyisellä Nivachron®-spiraalilla. Vesitiiviys on taattu jopa 100 barin paineeseen asti, mikä mahdollistaa sukellukset aina 1000 metrin syvyyteen asti.

DS Super PH1000M

Yhteenveto

Certina DS Super PH1000M edustaa sukelluskellojen parhaimmistoa hintaluokassaan, yhdistäen muotoilun, huipputekniikan ja kunnioituksen merellistä perintöä kohtaan. Certina on jälleen kerran onnistunut luomaan kellon, joka samalla päivittää Certinan ikonista kellomallia vastaamaan modernin teknologian ja muotoilun mahdollisuuksia, mutta on myös samalla hiljainen kunnianosoitus syvänmeren salaisuuksille ja niiden tutkimukselle.

Pähkinänkuoressa:

 • Valmistaja: Certina
 • Malli: Certina DS Super PH1000M
 • Mallinumero: 
  • Musta C024.907.18.051.00
  • Oranssi Limited Edition C024.907.17.281.10
 • Koneisto: ETA Powermatic 80.611 -automaatti
 • Käyntivara: 80 tuntia
 • Kuoren materiaali: Ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 43,5 x 42 mm Tonneau-muotoilu
 • Lasi: Safiirilasi, heijastamaton pinnoite lasin alapinnassa. 
 • Vesitiiviys: 1000 m
 • Ranneke:
  • Oranssi Limited Edition: Kumiranneke teräksisellä solkilukolla
  • Musta: #tideocean tekstiiliranneke
 • Hinta:
  • Musta 1070 euroa
  • Oranssi Limited Edition 1130 euroa

Certina DS Super PH1000M on saatavilla jälleenmyyjiltä kautta maan.

Lue lisää