Certina DS Action Diver 43 mm – syvänmusta syväsukeltaja

Certina DS Action Diver -sukeltajankellomallisto sai joukkoonsa mattamustan 43 millimetrisen mallin, jota voi ominaisuuksiensa puolesta kutsua aidoksi sukeltajankelloksi.

Swatch Group -konserniin kuuluva Certina on erikoistunut sukeltajankelloihin, ja DS Action Diver on sen tunnetuimpia sukeltajankellomalleja. Mallinimen alkuosa DS (Double Security) viittaa kellon rakenteeseen, ja sen erinomaiseen iskunkestävyyteen ja vesitiiviyteen. Iskuja hyvin sietävän kuoren ja sisällä olevan koneiston välissä on kumirengas, joka toimii iskunvaimentimena. Myös kellon nuppi on suojattu iskuilta ja vedeltä kaksinkertaisilla tiivisteillä. 

Mustanpuhuva DS Action Diver Powermatic 80

43 millimetrisessä mattamustasta DS Action Diverissa on teräskuori, joka on pinnoitettu mattamustalla kulutusta hyvin kestävällä PVD-pinnoitteella. Keraaminen kellonkehä on niin ikään mattamusta, ja se on luonnollisesti vain yhteen suuntaan pyörivä. Valkoiset ja Super-LumiNova®-luminoidut tuntimerkinnät ja -osoittimet erottuvat selkeästi tummanpuhuvasta kellotaulusta, ja kellonaika on helppo lukea niin kirkkaassa valossa kuin pimeässäkin. Ajan lisäksi kellotaulussa on päiväyri.

Tumma ilme jatkuu mustassa NATO-kangasrannekkeessa, joka on kevyt ja miellyttävä pitää. Rannekkeen valmistusmateriaali “#tide ocean material®” on merestä kerättyä kierrätysmuovia. 

Rannetuntuma on muun DS Action Diver -malliston tapaan erinomainen, jota natoranneke vielä erikseen korostaa. Kello asettuu juuri oikeaan kohtaan rannetta, eikä natoranneke tee kellon profiilista silmämääräisesti katsottuna korkeampaa. 

Luotettavaa tekniikkaa

DS Action Diverin koneistona on automaattiviritteinen Powermatic 80, joka nimensä mukaisesti tarjoaa 80 tunnin eli reilun kolmen vuorokauden käyntivaran. Näin ollen kellon voi huoletta ottaa pois ranteesta viikonlopun ajaksi ja se on täydessä iskussa maanantaina arjen koittaessa. Huolehtia ei tarvitse myöskään arjen magnetismista, sillä koneiston liipottimen spiraali on valmistettu täysin antimagneettisesta Nivachron-seoksesta. 

Suosittelemme

Huolettomuutta lisää myös kellon vetonuppi, joka on kierrelukittava. ISO 6425 -standardit täyttävälle sukeltajankellolle luvataan 300 metrin vesitiiviys, joten sillä voi mennä huoletta syvempiinkin vesiin. 

Yhteenveto

1015 euron suositushinnallaan DS Action Diver -malliston tuorein lisäys edustaa kunnialla yhä harvinaisemmaksi käyvää, tuhannen euron hintaluokkaan sijoittuvaa laadukkaan sveitsiläisen kellonvalmistuksen perinnettä. Suomalaisesta näkökulmasta katsottuna juuri tämä hintaluokka on se, jossa hinnan ja laadun pitää kohdata.

Tyylinsä puolesta kyseessä on vapaa-ajan tarpeisiin hienosti soveltuva kello, jonka käyttämistä ei tarvitse varoa. Vaihtamalla kelloon esimerkiksi hillityn (mokka)nahkaisen rannekkeen kuoriutuu siitä pomminvarma toimistosukeltaja. 

Kellomalli on saatavilla valtuutetuilta Certina-jälleenmyyjiltä kautta maan.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Certina
 • Mallisarja: DS Action Diver
 • Mallinumero: C032.607.38.051.00
 • Koneisto: ETA Powermatic 80.611
 • Käyntitaajuus: 28 800 A/h
 • Käyntivara: 80 tuntia
 • Kellon kuori: PVD-pinnoitettu ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija: 43 mm
 • Paksuus: 13,10 mm
 • Lasi: safiiri, yksipuolinen heijastesuojaus
 • Vesitiiviys: 300 m (30 bar), täyttää ISO 6425 -standardin vaatimukset
 • Rannekkeen leveys: 21 mm
 • Ranneke: musta NATO-kangasranneke
 • Hinta: 1015 €

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat