Certina DS-7 Powermatic 80 laajentaa integroitujen sporttikellojen tarjontaa

Certina esitteli oman näkemyksensä suosittuun integroitujen sporttikellojen kategoriaan uudella DS-7 Powermatic 80 -mallistollaan.

Swatch Groupin edullisemman hintakategorian kellomerkki Certina on lähtenyt mukaan suosittujen integroitujen sporttikellojen kilpailuun esittelemällä alle tuhannen euron hintaluokkaan sijoittuvan DS-7 -malliston, joka luottaa 80 tunnin käyntivaran tarjoavaan antimagneettiseen Powermatic 80 -koneistoon.

DS-7 Powermatic 80

Certinan vastaus kesti jopa yllättävän pitkään, etenkin kun saman konsernin Tissot on tehnyt samassa kategoriassa PRX-mallistollaan vahvaa jälkeä. Hyvää kannatti kuitenkin odottaa, sillä DS-7 on onnistunut mallisto, jonka vahvuutena on paitsi mainio istuvuus, tähän kategoriaan täydellinen koko, niin myös hintaluokkaan nähden erinomainen ranneke.

Certina DS-7 -teräsranneke.
Turkoosin mallin teräsrannekkeen keskipalat ovat säihkyvän kiiltävät.
Turkoosi malli on kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikäs.

Istuvuus muodostuu 39 millimetrin kuoresta, joka on alle 10 millimetrin paksuinen (tarkalleen ottaen 9,94 mm). Kuoren design jatkuu saumattomana siihen integroituvalla ja lukkoa kohden kapenevalla teräsrannekkeella (sinitauluinen malli on tehty titaanista), jossa on mainiosti toimiva perhoslukko. Lukon molemmilla puolilla olevien painikkeiden liikerata on myös riittävän pitkä, joten lukko ei pääse aukeamaan tahattomasti jos ranneke on jostain syystä tiukka.

Pikantti käytettävyyttä lisäävä yksityiskohta on rannekkeen liitoskohdassa oleva mekanismi, jolla rannekkeen saa taitettua alaviistoon. Näin se istuu paremmin myös pienempiin ranteisiin. Rannekkeen vaihtaminen tapahtuu ilman työkaluja pikavaihtolukituksen ansiosta.

Certina DS-7 Powermatic 80 kullanvärisellä rannekkeella.

Suosittelemme

Kellotaulujen viimeistely on hyvällä tasolla aurinkohiontoineen, selkeine tunti-indekseineen ja osoittimineen. Indekseissä ja osoittimissa on reilu SuperLuminova-loistemassaus, joten luettavuus on kohdallaan myös hämärissä olosuhteissa. Kellotaulu on kokonaisuudessaan selkeä ja vailla turhia merkintöjä. DS-7 Powermatic 80 -malliston kelloissa on etupuolella heijastesuojattu safiirilasi, samoin kierrettävässä takakannessa on safiirilasi koneiston tarkkailua varten.

Certina DS-7 Powermatic 80

Automaattikoneisto on aiemmin mainitusti Powermatic 80, jonka käyntitaajuudeksi on asetettu kolme hertsiä (3 Hz). Koneistossa on Nivachron-spiraali, joka tekee siitä immuunin arjen magnetismille. Kellon vetonupissa ei ole ruuvilukitusta, mutta kuoressa on iskusuojat vetonupin molemmilla puolilla. Kellolle luvataan sadan metrin vesitiiviys, joten sen kanssa voi elää huoletonta elämää.

Yhteenveto

Uusi DS-7 Powermatic 80 -mallisto on saatavilla ensimmäisessä vaiheessa kuutena eri mallina, joista sinitauluinen on tehty titaanista, lopun ruostumattomasta teräksestä. Titaanisen (sininen kellotaulu) ja turkoosin kellomallin kuorta, kellonkehää ja ranneketta ei ole pvd-pinnoitettu. 

Tyylinsä puolesta DS-7 Powermatic 80 -kellomallisto on mainio vaihtoehto sporttista kelloa etsivälle, joka haluaa käyttää kelloaan monipuolisesti arjesta juhlaan. Kellojen värivaihtoehdot ovat riittävän erilaiset, joten omaan makuun sopiva malli on helppo löytää. Omassa mielessäni suosikin asemasta taistelevat tasapäisesti turkoosi ja keltakultainen malli, jälkimmäisen olevan jollain sopivalla tavalla härski, jonka saa kuitenkin matalan profiilin ansiosta hihan alle piiloon, mikäli tilanne sitä vaatii. 

Certina DS-7 Powermatic 80 -mallisto on myynnissä valtuutetuilla jälleenmyyjillä kautta maan.

Lue lisää