Casio G-SHOCK juhlisti 35-vuotissyntymäpäiväänsä Baselin kellomessuilla

Vieraillessamme maaliskuun lopulla Baselworld -kellomessuilla, pistäydyimme myös japanilaisen Casion osastolla, jossa pääosaa näytteli 35-vuotista taivaltaan juhliva Casio G-Shock kellomallisto.

Casio G-SHOCK – “rymykello”

Casio G-Shock tunnetaan kellona, johon sopii mainiosti termi rymykello. G-Shock kestää kuraa ja iskuja kuten pitkänlinjan poliitikko ja se isketään ranteeseen, kun lähdetään kohti normaalille kellolle epäystävällistä toimintaympäristöä.

G-Shockin historia alkoi vuonna 1983, jolloin ensimmäinen G-Shock DW-5000C tuli myyntiin. Digitaalitauluinen kello oli iskun kestävä ja vesitiivis 200 metriin asti. Mallit päivittyivät vuosien varrella ja alun perin reunoistaan pyöristetyn, suorakaiteen muotoisen mallin kaveriksi tuli 2000-luvun alussa pyöreällä kellotaululla varustettu GW-100. Joitakin vuosia sen jälkeen G-Shockissa nähtiin digitaalisten numeroiden lisäksi myös analogiset minuutti- ja tuntiosoittimet, eli viisarit. Nykyään pelkästään Casio G-Shockin Euroopan mallistosta löytyy yli 150 eri malli- ja värivaihtoehtoa.

Baselwordissa vetonaulana oli uusin G-Shock MR-G -sarja ja sen MRG-G2000HA Limited Edition -malli, jonka valmistuksessa on käytetty samoja taontamenetelmiä, kuin Samurai-sotilaiden Katana-miekkojen kahvan ja terän välisen suojuksen valmistuksessa. Erikoismallia on tehty vain 350 kappaletta ja sen 6000 euron hinta on tuplat normaaliin MR-G -malliin nähden. Perustoimintojen lisäksi MR-G-sarjan kelloista löytyy muun muassa GPS- ja radiosignaalin vastaanottoon perustuva, sijainnin mukaan säätyvä kellonaika ja Bluetooth-yhteyden kautta toimivat älykellotoiminnot.

Casio G-Shock MRG-G2000HA
G-Shock MRG-G2000HA:n kehä ja ranneke on taottu samoin, kuin alempana olevan miekan kahvan ja terän välinen suojus.

Katana

BABY-G -naistenkellot

Miehekkäinen G-Shock kellojen lisäksi Casio huomioi uusilla BABY-G-malleilla myös naiset. Vuonna 1991 ensiesitelty BABY-G on ikään kuin G-Shockin pikkusisko, sillä se jakaa samat kestävyysominaisuudet G-Shockin kanssa, ollen kuitenkin sirompi, kevyempi ja raikkaampi, kuin isoveljensä.

Suosittelemme

Uuden BABY-G BGA-250-malliston upea kellotaulu jäljittelee veden pinnan välkehtimistä ja on ehkä parhaimmillaan vaaleansinisenä. Muut taulun värivaihtoehdot ovat valkoinen, vaaleanpunainen, tummansininen ja musta. Kuoren ja rannekkeen värivaihtoehdot ovat vaaleanpunainen, valkoinen, pastellinsininen ja musta. Perustoimintojen lisäksi kellosta löytyy maailmanaika, ajanotto, viisi päivittäistä hälytystä ja Black-light LED-valaistus. Kello on iskunkestävä ja vesitiivis 100 metriin. BABY-G BGA-250:n hinta asettunee sen saapuessa kauppoihin 100-150 euron välimaastoon.

Casio BABY-G BGA-250
Casio BABY-G BGA-250
Casio BABY-G BGA-250
Casio BABY-G BGA-250

Casion Baselworldin osastolla oli valtava määrä nähtävää. Uusimpien mallien lisäksi nähtiin myös historian siipien havinaa, muun muassa lukuisia eri G-Shock malleja, joita Casio on vuosien varrella tehtaillut itsenäisesti ja yhteistyössä muiden tunnettujen brändien kanssa.

Lue lisää