Breitling Superocean uutuudet – sateenkaarivärejä ja syväsukellusta

Breitling esitteli kesäisen Wheels and Waves -surfaus- ja moottoripyöräfestivaalin yhteydessä kolme värikästä Superocean uutuutta eri kokoluokissa, sekä kilometrin syvyiseen sukellukseen kykenevän Super Diverin.

Uudet Superocean -mallit ovat saaneet innoituksensa legendaarisista 60-70-luvun Breitling SuperOcean Slow Motion -malleista, joissa kiteytyivät sukeltajankellon tärkeimmät ominaisuudet, kuten ajan lukemisen selkeys, käytettävyys, ja luotettavuus. Tuohon aikaan värikkyys ei ollut ykkösasia, mutta muutaman kuluneen vuoden aikana värikkyys on ollut nouseva trendi, joka on näkynyt erityisesti tämän vuoden alkupuoliskolla.

Värikkäisiin uutuuksiin kuuluu 42-millimetrin kokoinen Superocean Automatic 42, jonka mustaa taulua koristaa sateenkaarivärein koristellut tuntimerkinnät ja osoittimet. Värit sisältävät myös reilun lumeannoksen, joten päivän väriloiston jälkeen on illalla tarjolla pimeässä hehkuvaa kellonajan näyttöä. Kumirannekkeen väriksi voi valita turkoosin, akvamariinin, oranssin tai keltaisen.

Koneistona kellossa on COSC-sertifioitu Breitling 17 -automaattikoneisto, joka tarjoaa 38 tunnin käyntivaran. Tuplatiivistetty nuppi on ruuvilukittava, ja sukelluskehä pyörii vain yhteen suuntaan, kuten asianmukaisessa sukeltajankellossa pitääkin. Kello on vesitiivis 300 metriin, ja sen hinta on 5100 euroa.

 

Breitling Superocean 42
Breitling Superocean 42

Samoja sateenkaaren värejä löytyy myös hieman sievemmän kokoisen Superocean Automatic 36:n valkoisesta kellotaulusta, joka on lisäksi saanut sukelluskehään ja vetonuppiin pienen lisämausteen 18 karaatin kullasta. Valkoinen kumiranneke sopii saumattomasti vaalean kellon kaveriksi. Koneisto ja ominaisuudet ovat samat kuin edellisessä mallissa, mutta kultakoristelun myötä kellon hinta on 6950 euroa.

Suosittelemme

Breitling Superocean 36
Breitling Superocean 36

Mikäli hieman kookkaampi kello on mieluisampi, niin 44-millinen Superocean 44 on tarjolla turkoosin väreissä, sekä hieman edellisiä malleja hillitymmillä tuntimerkinnöillä ja osoittimilla. Raikkaan värikkäässä kellossa on sama tekniikka ja ominaisuudet kuin edellä mainituissa, ja hinta on 5150 euroa.

Breitling Superocean 44
Breitling Superocean 44

Sitten sukelletaan syvään päätyyn. Breitling Superocean Automatic 46 Super Diver, ei leikittele väreillä, vaan tarjoaa tositoimiin soveltuvan sukeltajankellon, joka maastokuvioinnista päätellen voisi sopia vaikka erikoisjoukkojen operaattorille. 46-millimetriä leveä ja 14,5 millimetrin paksuinen kello ei kainostele, mutta näyttää silti hyvän designin ansiosta sivistyneeltä.

Vesitiiviys on Super Diverin kohokohta, ja kello kestääkin 100 baaria painetta, eli metreissä 1000 metrin syvyisen sukelluksen. Molemmin puolin heijastesuojattu safiirilasi ja reilu lumeen käyttö tuntimerkinnöissä sekä osoittimissa ei estä ajan näkemistä missään tilanteessa. Ruuvilukittava nuppi, ja tuplatiivisteinen, yhteen suuntaan pyörivä titaaninen sukelluskehä on sitä mitä hyvältä sukeltajankellolta vaaditaan.

Super Diver on saavana mustana tai vihreänä, ja teräs- tai kumirannekkeella varustettuna. Hinta edellä mainitulla on 6200 euroa, ja teräsrannekkeella 6800 euroa.

Breitling Superocean 46 SuperDiver
Breitling Superocean Automatic 46 Super Diver

 

Lue lisää