Breitling esitteli uudistetun SuperOcean -kellomalliston

Sveitsiläinen Breitling esitteli uudistetun SuperOcean -kellomalliston, joka mukailee alkuperäisen 60- ja 70-luvun SuperOcean Slow Motion -malliston tyyliä höystettynä modernilla tekniikalla ja pirteillä väreillä.

Sukeltajankellot nousivat kansan suosioon 60-luvulla, jolloin myös itse sukeltaminen harrastuksena alkoi levitä nopeasti. Innoittajana toimi tuolloin punaisesta pipostakin erittäin tunnettu merten tutkia Jacques Cousteau. Uudistettu SuperOcean -mallisto ei Breitlingin mukaan ole kuitenkaan enää pelkkä sukeltajankello, vaan se sopii mainiosti ranteeseen, oli lajina sitten sukellus, surffaus, uinti, tai vaikka vain rantabaarissa istuminen. Kyse on siis rennosta mallista, joka soveltuu mainiosti vaikkapa kesäkelloksi.

Breitling SuperOcean 42

Uusi SuperOcean noudattaa alkuperäisen mallin kaavaa keskittymällä ajan näyttämisen selkeyteen. Suuret indeksimerkit ja numerot tekevät kellosta selkeälukuisen, mikä on luotettavuuden lisäksi yksi sukeltajankellon tärkeimpiä ominaisuuksia. Lumeen käytössä ei ole säästelty, jolloin indeksit ja osoittimet erottuvat erinomaisesti myös pimeässä.

SuperOcean-mallin tunnistettavin yksityiskohta on sukelluskehän sisäpuolella oleva suurehko minuuttikehä, jota neliöllä varustettu minuuttiviisari kiertää. Alkuperäisessä 60-luvun kellossa ei ollut ollenkaan sekuntiosoitinta, koska mihin sukeltajat olisivat sitä tarvinneet? Kelloa kutsuttiinkin lisänimellä Slow Motion, eli “hidastettu”, mikä johtui minuuttipohjaisesta kronografitoiminnosta, jossa minuuttiosoittimelta kesti tunti kiertää koko kellotaulu. Uudessa SuperOcean-kellossa on kuitenkin sekuntiosoitin, mikä on tänä päivänä “pakollinen”.

Breitling SuperOcean 44

Suosittelemme

Uusi SuperOcean sopii monenkokoiseen ranteeseen, sillä sitä on tarjolla 46-, 44-, 42- ja 36 millimetrisenä versiona. Kellon kuoren materiaaliksi on valittavissa teräs, teräs-kulta yhdistelmä, tai pronssi (42- ja 44 millimetrin versiot). Rannekevaihtoehdot ovat kumi ja teräs, ja molemmissa on säädettävä taittolukko, mikä mahdollistaa kellon pitämisen myös sukelluspuvun päällä. Kellon sukelluskehä on yhteen suuntaan pyörivä, ja nuppi on ruuvilukittava.

Koneistona SuperOcean-kelloissa on valmistajan oma Breitling Caliber 17, joka tarjoaa automaattiviritteisenä noin 38 tunnin käyntivaran. Vesitiiveys on taattu 300 metriin asti, ja kello sietää iskuja, hiekkaa, ja merivettä. SuperOcean-malliston hinnat alkavat 4350 eurosta, millä saa pirteän värisen 36-millisen version kumirannekkeella. Saatavilla on myös 1000 kappaleen SuperOcean Automatic 42 Kelly Slater -erikoismalli, jossa pirteän oranssinen kellotaulu ja vihreä kumiranneke, hinta 4650 euroa.

Breitling SuperOcean -mallisto:

  • Koneisto: Caliber 17
  • Käyntitaajuus: 28,800 a/h, 4 hertz
  • Käyntivara: 38 tuntia
  • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
  • Kuoren halkaisija: 36-, 42-, 44- ja 46 mm
  • Lasi: safiiri
  • Vesitiiviys: 300 m
  • Rannekkeen leveys: 22/18 mm
  • Ranneke: kumi tai teräs
  • Hinnat 4350 – 6400 euroa

Voit tutustua laajaan Breitling-kellovalikoimaan mm. Lindroosilla. Lue muut Breitling-artikkelimme täältä.

Lue lisää