Quantcast

Breitling Chronomat Automatic GMT 40 ja Super 38 – maailmanmatkaajan tyyliä

Breitling Chronomat -kellomallisto on ollut olemassa jo vuosikymmeniä, mutta sen kokoskaalan keskialueella on ollut 38- ja 40-millimetrin kokoisten kellojen mentävä aukko. Nyt tähän on tullut muutos, ja uudet tulokkaat tekevät mallistosta kokonsa puolesta lähes jokaiseen ranteeseen sopivan.

Chronomat-kronografin tarina alkoi jo vuonna 1941 lentäjien käyttöön tehtynä työkalukellona. Nykyisen malliston juuret juontuvat kuitenkin vuoteen 1984, jolloin elettiin jo uuden omistajan aikaa, ja kaikki Breitling kellomallit kokivat melkoisia uudistuksia. Chronomatista oli tarkoitus tulla Breitlingin kronografikellojen lippulaiva, ja näin kävikin. Mallisto on edelleen yksi sveitsiläisen kellonvalmistajan kivijaloista, sekä monen silmissä se tunnistettavin Breitling.

Vuoden 2020 uudelleenlanseerauksen jälkeen Chronomatista on tullut Breitlingin mukaan todellinen myyntimenestys. Malliston kokoskaala on alkanut 32-millimetrisestä aina 44-millimetriseen saakka, mutta keskellä on ollut aukko, minkä nyt lanseeratut uutuudet täyttävät, tehden mallistosta entistä suositumman.

Breitling Chronomat Automatic GMT 40

Uusien kokojen lisäksi muutakin uutta.

Chronomat Automatic GMT 40 on vaihtanut isommista malleista tutun kronografikoneiston kaksoisaikakoneistoon, ja kellon ulkoasua on pelkistetty hillitympään ja selkeämpään suuntaan. Kellotaulun väriksi on valittavissa musta, valkoinen, antrasiitti, sininen tai vihreä, mikä toimii kera teräskuoren ja -rannekkeen miltei minkä asukokonaisuuden kanssa tahansa.

Kellon hillittyä ilmettä piristää punainen nuolenkärkimäinen GMT (Greenwich Mean Time) -osoitin, jonka voi asettaa näyttämään Greenwichin- tai oman kotiaikavyöhykkeen aikaa. Kaksoisajan tuntimerkinnät löytyvät kellotaulua ympäröivältä viistetyltä sisäkehältä, ja ne ovat 24-tunnin muodossa, joten yön ja päivän erottaa myös asteikkoa lukemalla.

Breitling Chronomat Automatic GMT 40
Breitling Chronomat Automatic GMT 40 antrasiitin värisellä kellotaululla.

Suosittelemme

GMT 40:n koneistona on automaattisesti virittyvä Breitling 32, mikä tarjoaa 42-tunnin käyntivaran. Kuori suojaa koneistoa sukellettaessa 200 metriin asti, ja ruuvilukittava molemmilta sivuilta suojattu mallille ominainen “sipulinmuotoinen” nuppi mahdollistaa hyvän tuntuman ja otteen. Tyylikäs Rouleaux-tyyppinen ranneke on miellyttävä pitää ja antaa kellolle persoonallisemman ilmeen.

Breitling Chronomat Automatic GMT 40
Breitling Chronomat Automatic GMT 40 valkoisella kellotaululla.

Chronomat Automatic GMT 40 -kellojen hinta on 5550 euroa.

 

Super Chronomat Automatic 38

on puolestaan saanut taulunsa ympärille vähemmän hillityn “ylikokoisen” timanttikehän, ja koko kello on valmistajan mukaan suunniteltu tekemään vaikutuksen. Kellotaulun väriksi on valittavissa hopea, mintunvihreä tai jäänsininen. Kellon kehä on valinnan mukaan joko ruostumatonta terästä tai 18 karaatin ruusukultaa, jota koristaa kellotaulun väriä hieman tummemmalla sävyllä värjätty nuppi ja keraamiset aikakehän merkinnät kello kolmen, kuuden, yhdeksän, ja kahdentoista kohdalla.

Breitling Super Chronomat Automatic 38
Breitling Super Chronomat Automatic 38 ruostumaton teräs- ja ruusukultainen malli.

Super Chronomat Automatic 38 on myös ensimmäistä kertaa Breitlingin historiassa jäljitettävissä oleva kello. Tämä tarkoittaa sitä, että kellossa käytettyjen materiaalien alkuperä ja tuotantoketju on kokonaan jäljitettävissä. Valmistusmateriaaleina on käytetty artesaanikultaa ja synteettisiä timantteja, mikä tukee Breitlingin missiota saavuttaa sama tilanne koko kellovalikoiman osalta vuoteen 2025 mennessä.

Ruostumaton teräskuori suojaa Breitling 17 -koneistoa vedeltä jopa 100 metriin asti. Automaattisesti virittyvä koneisto tarjoaa täyteen viritettynä 38 tunnin käyntivaran. Rouleaux-tyyppisen rannekkeen materiaali on valinnan mukaan joko ruostumaton teräs tai kumi, jossa värivaihtoehtoina sininen tai valkoinen. Super Chronomat Automatic 38 -kellojen hinnat alkavat 9450 eurosta.

Suomessa Breitling-kellojen jälleenmyyjänä toimii mm. Lindroos.

-- MAINOS --

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.