Breitling Aerospace B70 Orbiter – erikoismalli ilmailuhistorian ystäville

Sveitsiläinen kellonvalmistaja Breitling juhlistaa ensimmäistä tauotonta maailman ympäri tehtyä kuumailmapallolentoa Aerospace B70 Orbiter -kellomallistolla. Kyseinen lento tehtiin 25 vuotta sitten, ja jokaiseen Orbiter-kelloon on istutettu muistoksi palanen lennolla käytettyä kuumailmapalloa.

Vuonna 1884 perustettu Breitling on ollut eturintamassa tarjoten aikaa mittaavia innovaatioita niin ilmassa, maassa kuin merelläkin. Juhlavuoden aikana 140 vuotias Breitling jakaa tarinoita uraauurtavista “ensimmäisistä kerroista” – oli kyse sitten ajanottoteknologian mullistuksista tai kestävän kehityksen merkkipaaluista. Juhlavuosi sisältää tapahtumia, näyttelyitä ja erikoisjulkaisuja, ja se alkaa Aerospace B70 Orbiter -kellon julkistuksella.

– Kun ilmailun aikakausi alkoi, Breitling oli siellä rohkeiden taivaalle katsovien uneksijoiden rinnalla. Orbiter 3 -tehtävän pioneeri-ihengen kunnioittaminen vahvistaa sitoumuksemme olla ilmailun tulevaisuuden kärjessä. Taivaalla ei ole rajoja, eikä meilläkään, sanoo Breitlingin toimitusjohtaja Georges Kern.

Aerospace B70 Orbiter – palanen ilmailun historiaa

Aerospace B70 Orbiter herättää huomion kirkkaan oranssilla kellotaululla, joka muistuttaa Orbiter 3 -kuumailmapallon matkustuskapselin väriä. Läpinäkyvän takakannen kautta paljastuu palanen alkuperäisestä Breitling Orbiter 3 -kuumailmapallosta. Takakannessa komeilee myös Breitling Orbiter 3 -tehtävän logo ja kaiverrus “Ensimmäinen tauoton lento maailman ympäri – 25. vuosipäivä.”

Breitling Aerospace B70 Orbiter

Vauhdikkaan näköisessä kellossa on titaanirunko, jonka halkaisija on 43 millimetriä, sekä titaaniranneke, tai vaihtoehtoisesti musta kumiranneke taittosoljella. Kellotaulussa on analogiset osoittimet, ja kaksi digitaalista näyttöä. Super-LumiNova®-pinnoitetut tuntimerkinnät ja osoittimet näyttävät ajan selvästi myös pimeässä. COSC-sertifioitu B70 SuperQuartzTM-koneisto tarjoaa huippuluokan tarkkuuden, elektronisen takymetrin, ajastimen, kaksoisajan, hälytyksen, sekä kronografitoiminnot, kuten kierros- ja lentoajat. Pariston toiminta-aika on noin kaksi vuotta.

Suosittelemme

Breitling Aerospace B70 Orbiter

Rajoitettu erä kelloja on saatavilla maaliskuun 21. päivästä 2024 lähtien – tasan 25 vuotta historiallisen Orbiter 3 -lennon jälkeen. Kellon hinta kumirannekkeella on 4600 euroa, ja titaanirannekkeella 4800 euroa.

Suomessa Breitling-kellojen jälleenmyyjänä toimii mm. Lindroos.

Lue lisää