Baume & Mercier Riviera – ikoni palaa mallistoon

Watches & Wonders 2021

Baume & Mercier Riviera on vuonna 1973 esitellyn ja sittemmin pitkään markkinoilta pois olleen sporttikellomallin väkevä paluu parrasvaloihin.

Valmistajan lippulaivaksi nostettu Riviera-sporttikello nojaa vahvaan ja tunnistettavaan Gerald Gentan luomaan 1970-luvun muotokieleen, jonka ensimmäisellä aallonharjalla Baume & Mercier oli yhdessä Audemars Piguetin vuonna 1972 esitellyn Royal Oakin kanssa. Siinä missä Gentan suunnittelema RO asettui luksuskellojen kategoriaan, edusti Riviera jo silloin – ja edustaa nyt – helpommin lähestyttävää hintaluokkaa.

Moderni tulkinta

Baume & Mercier Riviera -mallisto on edennyt tuoreimman julkistuksensa myötä viidenteen sukupolveensa. Kaikkien sukupolvien design-ytimen on muodostanut 12-kulmainen kellonkehä integroidulla teräsrannekkeella, josta on tehty erilaisia malleja kvartsi- ja mekaanisilla koneistoilla, sekä erilaisilla materiaaleilla.

Baume & Mercier Riviera
Baume & Mercier Riviera

Nyt esitelty Riviera luottaa vuonna 2018 esiteltyyn Baumatic-koneistoon, joka on tarjonnut kokonsa puolesta parhaat edellytykset suunnitella viime vuosina pinnalle nousseeseen terässporttikellojen segmenttiin hillityn kokoisen kellomallin.

Baume & Mercier positioi uuden Riviera-mallinsa autotermein käytettynä SUV-luokkaan, joka on ollut autoteollisuuden megatrendi jo pitkään. Ydinasia ei ole ajaa maastossa, vaan kulkea mukavuudenhaluisesti ja sporttisesti erilaisissa olosuhteissa. Riviera on samalla tavalla huoleton valinta tyyliä arvostavalle kellonkäyttäjälle.

Baume & Mercier Riviera Baumatic

Kuten aiemmin jo mainitsin, toimii Rivieran voimanlähteenä Richemont-konsernin sisällä kehitetty antimagneettinen Baumatic-koneisto, joka tarjoaa 120 tunnin – eli viiden vuorokauden – käyntivaran. Koneiston merkittävä vahvuus näkyy Rivieran koossa, sillä varsin ohuena koneistona (4,2 millimetriä) kellon arkikäytettävyyteen merkittävästi vaikuttava paksuus on vain 10,7 millimetriä.

Suosittelemme

Baume & Mercier Riviera Baumatic

Kellon teräskuori on kiillotettu ja viimeistelty satiinihionnalla. Rivieran tunnistettava 12-kulmainen kiinteä kellonkehä on kiinnitetty kuoreen neljällä hiekkapuhalletulla ruuvilla. Kellon safiirilasin sisältävä takakansi on kiinnitetty niin ikään ruuveilla kellonkuoreen. Kellolle luvataan sadan metrin vesitiiviys.

Baume & Mercier Rivierassa katse kohdistuu sinisävyiseen safiiriseen kellotauluun, jossa on läpinäkyvä aaltokuviointi. Safiirin päälle on asetettu kellotaulun indeksit ja osoittimet, joissa on voimakas lume. Kokonaisuuden täydentää heijastesuojattu safiirilasi, joten safiirilasien väliin sijoittuvat kellotaulun osat nousevat upeasti esiin.

Baume & Mercier Riviera

Rivieraan on integroitu satiinihiottu kolmilinkkinen teräsranneke, jossa on sivuista painamalla avattava perhoslukko. Rannekkeen vaihtaminen tapahtuu ilman työkaluja pikakiinnitysmekanismin avulla.

Baume & Mercier Rivieran hinta on 3.600 euroa ja toimitukset alkavat kesään mennessä. Suomessa Baume & Mercierin jälleenmyyjiä ovat Lindroos, Salkari ja Kulta-Center.

Lue lisää