Baselworld 2019: TAG Heuer julkaisi Autavia-malliston

Sveitsiläinen arvokellovalmistaja TAG Heuer on julkaissut itsenäiseksi nostetun Autavia-malliston, joka sisältää viisi teräskuorista ja kaksi pronssikuorista mallia modernissa 42 millimetrin koossa.

Sporttisen TAG Heuer Autavia -malliston kellojen suunnittelussa on huomioitu onnistuneesti ensimmäisen sukupolvien Autavia-kellojen parhaita piirteitä, joista tunnistettavimpia ovat kellonkuoren pyöristetyt muodot, sekä viistetyt korvakkeet. Kellotaulujen designissa on selkeitä tunnistettavia piirteitä samaan konserniin kuuluvan Zenithin viimeaikaisusta pilottikelloista, jota pidän pelkästään hyvänä asiana. Värivaihtoehtoja ns. smoked-kellotauluissa on kolme; musta, sininen ja harmaa.

TAG Heuer Autavia -mallisto.
TAG Heuer Autavia -mallisto.

Autavian molempiin suuntiin pyörivä, 60-minuutin asteikon omaava, kellonkehä on mallista riippuen keraaminen tai teräksinen. Kellon vetonuppi on totuttua isompi, jonka inspiraatio on selkeästi haettu pilottikellojen maailmasta. Suuremmalla vetonupilla on haluttu helpottaa sen käyttöä käsineet kädessä. Sama pilottikelloista tuttu selkeys jatkuu myös osoittimissa ja indekseissä, joissa on voimakas Super-Luminova -käsittely, jonka ansiosta kellonajan lukeminen pimeässä on kohdallaan. Kellotaulun harmonian täydentää kello 6:n kohdalle sijoitettu päivyri. Upeaa kellotaulua voi ihailla heijastesuojatun safiirilasin läpi. Autavialle luvataan myös 100 metrin vesitiiviys.

Uuden Autavian omistajaa ilahduttaa myös uusi rannekkeiden vaihtomekanismi, johon ei tarvita työkaluja. Näin rannekkeita on helppo vaihtaa tyylin ja tarpeen mukaan. Mikäli matkaan tarttuu teräsrannekkeinen malli, tulee sen mukana myös natoranneke.

TAG Heuer Autavia -malliston rannekkeet.
TAG Heuer Autavia -malliston rannekkeet.

Viiden teräskuorisen mallin lisäksi Autavian saa myös pronssikuorisena, joko sinisellä tai vihreällä smoked-taululla. Vihreätauluisessa mallissa on musta keraaminen kellonkehä, kun taas sinitauluinen on varustettu vihreällä, niin ikään keraamisella kellonkehällä. Luvalla sanoen, valitut väriyhdistelmät ovat mitä onnistuneimmat ja herättävät takuulla mielenkiintoa pronssikellojen ystävien keskuudessa.

TAG Heuer Autavia

Uusi, suorituskykyisempi Calibre 5 -koneisto

Nyt julkaistun Autavia-malliston voimanlähteenä toimii TAG Heuerin uudistettu Calibre 5 -koneisto, jonka innovaationa on hiilikuitukomposiitista tehty, Isograph-nimeä kantava spiraali. Kronometriluokan koneistoihin tarkoitettu ”höyhenenkevyt” Isograph on täysin antimagneettinen, jonka lisäksi se on immuuni iskuille ja painovoiman rasituksille. Teknisesti kehittynyt Calibre 5 -koneisto on näin ollen entistä suorituskykyisempi ja tarkempi.

Suosittelemme

TAG Heuer Autavian liipotin.

Kuvat: TAG Heuer

Lue lisää