Baselworld 2019: Casion osastolla tuoksui uunituore hiilikuitu

Japanilainen kellovalmistaja Casio esitteli Baselworldin messuosastollaan muun muassa G-SHOCK -sarjan uutuuksia, missä huomio kiinnittyi ensimmäisenä runsaasti käytettyyn hiilikuituun. Vetolujuudeltaan terästäkin vahvempi, mutta kevyempi hiilikuitu sopii mainiosti kovaan käyttöön suunnitellun kellon valmistusmateriaaliksi ja antaa samalla kellolle omaleimaisen ulkonäön.

– Yksi G-Shock kellojen ominaisuus on ilo, jota se tuo kantajalleen. Tämän vuoden uutuuksissa on pitkästä aikaa paljon värikkäitä malleja, jotka lisäävät iloa entisestään, kertoo Casion Suomen maahantuojan, Perkko Oy:n, edustaja Mikko Lindfors.

Casio G-SHOCK MUDMASTER GG-B100Mudmaster-sarjan nimi viittaa sananmukaisesti maanläheisyyteen ja sitä voisi oikeastaan kutsua kaikkien ”rymykellojen” äidiksi. Koska hiilikuitu on tänä vuonna pop, niin Casio julkisti Baselwordin messuilla uuden Mudmasterin, jossa on nyt hiilikuituinen Carbon Core Guard -rakenne.

Luja, mutta kevyt hiilikuituinen kellonkuori on tullessaan mahdollistanut myös toimintopainikkeiden uudelleen suunnittelun, ja tiiviistetyt painikkeet tarjoavat edelleen vesi- ja mutasuojan, vaikka niiden ulkoisista suojista on luovuttu. Resiinistä valmistettu kehä on vahvistettu hiilikuitukerroksin. Kellon pohja on kaksoisrakenteinen, jossa sisempi osa on ruostumatonta terästä ja ulompi osa lasikuituvahvisteista resiiniä. Rakenne tarjoaa valmistajan mukaan ylivertaisen iskunkestävyyden.

Casio G-SHOCK MUDMASTER GG-B100

GG-B100 on varustettu neljällä sensorilla, joiden dataa voidaan seurata mobiilisovelluksen kautta. Kompassi auttaa navigoimaan, kiihtyvyysmittari laskee kuljetun matkan ja loput kaksi sensoria kertoo ilmanpaineen ja korkeuden, sekä lämpötilan. Kellon korkeusmittari toimii yhteistyössä älypuhelimen GPS:n kanssa ja Mission log-toiminto tallentaa kuljetun reitin korkeuksineen muistiin. Reitille voi myös asettaa reittipisteitä, vaikkapa majapaikan sijainnin, johon kellotaulusta löytyvä indikaattori näyttää halutessa suunnan. Mode-napin toiminto voidaan ohjelmoida mieleiseksi sovelluksen avulla. Jykevä, mutta kevyt Mudmaster painaa vain 92 grammaa, joten koostaan huolimatta se on mukavan kevyt kantaa.

 

Casio G-SHOCK GRAVITYMASTER GWR-B1000X

Baselissa esitelty GWR-B1000X on ilmailuhenkisen GRAVITYMASTER-kokoelman uusin tulokas, jonka tunnistaa hyvin kellotaulun apunäyttöjen kehyksien ja kellon kehän mallimerkintöjen kirkkaanpunaisesta huomiovärityksestä.

Perusmallin, GWR-B1000, tapaan GWR-B1000X:ssä on iskunkestävä hiilikuituinen Carbon Core Guard -rakenne, jossa kellonkuori, kehä ja rannekkeen insertit on tehty hiilikuidusta. Monokokkirakenteinen kellonkuori integroituu kiinteästi pohjaan, mikä vahvistaa kelloa entisestään. Tämän lisäksi X:stä löytyy hiilikuitua myös kellotaulusta – tämän enempää hiilikuitua ei kai kellossa voi juuri käyttää.

TRIPLE G RESIST-tekniikka suojaa kelloa tehokkaasti iskuilta, keskipakoisvoimilta ja tärinältä, ja kello on myös vesitiivis 200 metriin asti. Reippaan kokoisen hiilikuitumörssärin paino on vaivaiset 72 grammaa, joten se lähes leijuu ranteessa. Kello pysyy tarkasti ajassa vastaanottamalla ajan radioteitse kuusi kertaa päivässä, ja se näyttää automaattisesti maailmanajan yli 300 kaupungissa Bluetooth-mobiililinkin ja sovelluksen kautta. Käyttövoimasta huolehtii aurinkokennolataus ja akut jotka tarjoavat täyteen varattuna 18 kuukauden toiminta-ajan, kun virransäästötoiminnot ovat käytössä.

 

Casio G-SHOCK MTG-B1000RB

Casion MT-G -sarja on tullut jo kahdenkymmenen vuoden ikään ja sen kunniaksi näimme värikkään MTG-B1000RB -juhlamallin. Vuonna 1999 ensimmäisen kerran esitelty MT-G-sarja yhdistää rakenteessaan metallia ja resiiniä. Metallinen Core Guard -rakenne muodostaa lujan metallikehikon, joka suojaa kellon sisempää kuorta iskuilta ja kolhuilta.

Juhlamallin tunnistaa parhaiten kellon kehästä, johon on saatu PVD-pinnoitusmenetelmällä sateenkaaren värit. Valmistaja kutsuu väritystä nimellä Lunar rainbow, joka tarkoittaa sateenkaarta, mikä on mahdollista nähdä kuun valossa lähes täydellisen pimeyden vallitessa.

Casio MT-G MTG-B1000RB

Casio MT-G MTG-B1000RB

Erittäin jämäkkää MTG-B1000RB:tä pehmentää miellyttävä uretaaniranneke, josta kuitenkin löytyy resiini ja metallivahvisteet, jotta se kestäisi kovempaakin käyttöä. Kello on vesitiivis 200 metriin asti ja sen paino on noin 123 grammaa. Kello pysyy ajassa radioteitse viisi kertaa päivässä vastaanotettavan signaalin avulla ja se tarjoaa automaattisen maailmanajan 27 kaupungissa ja 39 aikavyöhykkeellä. Toiminto laajenee vielä Bluetooth-mobiililinkin avulla 300 kaupunkiin. Kello saa käyttövirtansa aurinkokennon avulla ja täysi kapasiteetti riittää 18 kuukauden toiminta-aikaan, kun virransäästötoiminnot ovat käytössä.

Savukkeenpitimestä taskulaskimiin ja kelloihin

Tadao Kashion vuonna 1946 perustaman Casion ensimmäinen tuote oli savukkeenpidin, joka vielä siihen aikaan teki kauppansa. Perustamisvuotta seuraavan vuosikymmenen aikana Casio toi markkinoille maailman ensimmäisen elektronisen taskulaskimen, ja ensimmäinen rannekello julkistettiin syksyllä vuonna 1974. Casiotronista liikkeelle lähtenyt Casion kellonvalmistus on jatkunut siis jo yli 40 vuotta.

Casion kellomallisto on melkoisen laaja ja osastolla nähtiinkin edellä mainittujen uutuuksien lisäksi myös lukuisia muita kellomalleja, joihin lukeutui tämän päivän ja eilisen kelloja. Mainittavimpina japanilaisille miekanvalmistajille kunniaa tekevä MR-G (MRG-G2000GA), joka on käsin viimeistelty perinteisen Gassan-miekanvalmistusmenetelmän mukaisesti, naisille suunniteltu näyttävä G-MS -mallisto ja nuoremman väen ranteeseen sopiva BABY-G -mallisto. Mielenkiintoa herätti myös racing- ja ilmailuhenkinen Edifice-mallisto, sekä historian siipiä havisuttava G-SHOCK historiikki, jossa oli esillä muun muassa yhteistyömalleja vuosien varrelta, kuten G-SHOCK Big Mac ja -Transformers.

Kuvassa Casion maahantuojan Perkko Oy:n edustaja Mikko Lindfors ja Stylefellown päätoimittaja Matti Airaksinen

Casio MR-G -mallistoa

Casio Edifice-mallistoa

Csaio G-MS -naistenmallistoa

Casio G-SHOCK -mallistoa

Casio G-SHOCK -mallistoa

Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä live-tuotanto.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.