Baselworld 2018: Frederique Constant -hybridikoneisto yhdistää älytoiminnot mekaaniseen kelloon

Yksi Frederique Constant -brändin kulmakivistä on jatkuvat innovaatiot, joita valmistaja on tehtaillut tasaisesti syntymävuodestaan 1988 alkaen. Uusia koneistoja on tullut joka vuosi ja tämän vuoden uutuutena on älytoiminnot mekaaniseen kelloon tuova hybridikoneisto.
Frederique Constant Hybrid Baselworld 2018
FC-750 on Frederique Constantin suunnittelema, valmistama ja patentoima hybridikoneisto, jossa mekaaninen ja elektroninen puoli on sulautettu yhteen ennennäkemättömällä tavalla. Mekaaninen automaattikoneisto hoitaa ajan näyttämisen ja elektroninen osuus tarkkailee älykellotoimintojen lisäksi mekaanisen koneiston toimintaa ja raportoi siitä käyttäjälleen älypuhelinsovelluksen kautta. Valmistajan mukaan suurin haaste koneistojen sulauttamisessa on ollut mekaanisen koneiston toimintaa häiritsevän elektronisen koneiston aiheuttaman magneettisuuden poistaminen. Ongelma on kuitenkin ratkaistu korkealla ammattitaidolla ja valmistajan patentoimalla antimagneettisella suojakuorella.
Hybridikellon älyosuus mittaa päivällä käyttäjänsä askelmääriä ja seuraa yöllä unen laatua. Anturit mittaavat myös mekaanisen koneiston toimintaa, kuten esimerkiksi taajuutta ja aallonpituutta. Seurannan tuloksia voidaan tarkastella älypuhelinsovelluksen kautta. Älykellon apunäytölle voidaan tuoda nappia painamalla 24 tunnin näyttö, kaksoisaika, aktiviteettitietoja, lataustila ja sitä voidaan käyttää myös ajanottoon. Päivämäärän näyttö on toteutettu toisella pyöreällä apunäytöllä.

Frederique Constant Hybrid Baselworld 2018
Kuva: Frederique Constant

Mekaaninen automaattikoneisto tarjoaa 42 tunnin käyntivaran ja älytoiminnot vaativat kellon lataamisen noin kerran viikossa. Mukana tulevassa säilytyslaatikossa on myös kellonpyöritin mekaanisen automaattikoneiston virittämiseksi ja älykellon langaton lataus. Suurehkosta laatikosta on mahdollista irroittaa kellon latausadapteri, jolloin se on huomattavasti helpompi ottaa matkalle mukaan.
Frederique Constant -hybridimallisto on suunniteltu etupäässä miehille, mutta elegantti kello sopii myös isompaa kokoa arvostavan naisen ranteeseen – kyseessä on siis oikeastaan unisex-malli. Älykellotoiminnot on sovitettu mekaaniseen kelloon upeasti, sillä kokonaisuus on harmoninen ja tekniikka ei hyppää tässä tapauksessa silmille. 42 millimetrin kokoinen kello on elegantin designin ansiosta kokoistaan pienemmän oloinen ja sopii mainiosti arkikäytön lisäksi myös formaalin pukeutumisen yhteyteen. Musta alligaattorinnahkainen ranneke antaa kellolle hieman luonnetta.
Hybridimallin hintaluokka paikan päällä on noin 3500 CHF.
Frederique Constant Hybrid Baselworld 2018
Frederique Constant Hybrid Baselworld 2018

Lue lisää