Baselworld 2018: Breitling palaa juurilleen uuden ilmeen myötä

Vierailimme Baselworld 2018 kello- ja korumessujen avajaispäivänä myös Breitlingin osastolla, jossa pääsimme tutustumaan pilottikelloista tunnetun valmistajan uusimpiin kellomalleihin ja brändin uudistettuun perinteitä kunnioittavaan ilmeeseen.

Moni Breitling-fani voi jäädä kaipaamaan siipiä ja ankkuria, jotka valmistaja pudotti tänä vuonna pois logostaan, mutta uuden ilmeen on tarkoitus olla paluu juurille – sinne missä kaikki oli vielä yksinkertaista ja selkeää. Uusvanha logo koostuu nyt vain keltaisesta B-kirjaimesta ja alkuperäisen kaltaisella fontilla kirjoitetusta nimestä. Uusi selkeämpi  tekstityyppi näkyy sekä uusissa, että faceliftatuissa malleissa, joiden indeksit ovat nyt selkeämmin luettavissa. Breitlingin brändiuudistukseen kuuluu myös se, että pilottikelloista tunnettu valmistaja haluaa tuoda enemmän esiin myös maalle ja merelle suunnattuja mallejaan. Kuuluisan Navitimer -malliston lisäksi on olemassa myös merellinen Superocean ja maallinen Transocean -mallisto.

Breitling Navitimer 8 Automatic 41

Koska ilmailu on kuitenkin edelleen yksi Breitlingin lempisektoreista, toi valmistaja sen kunniaksi Baselworldiin näytille uuden Navitimer 8 -malliston jäsenen, Navitimer Super 8 -mallin, joka on hakenut innoituksensa toisen maailmansodan aikaisista pommikoneista. Pääsimme rannettamaan tätä miehekästä “bomberia”, jota oli tuotu Baseliin näytille vain yksi prototyyppikappale.
Kellon design perustuu legendaariseen Breitling Reference 637 -ajanottokelloon, jota pommikonelentäjät käyttivät ajan mittaamiseen pommituslennoillaan. Kellolle tunnusomaisia piirteitä on suuri nuppi ja harvaan hammastettu kehä, joita lentäjien piti pystyä käyttämään myös hanskat kädessä. Nämä funtionaaliset tunnusmerkit ovat periytyneet myös Super 8:aan.
Navitimer Super 8:n koko on kehä mukaanluettuna 50 mm:n (runko 46 mm) ja paksuus 14,40 mm. Kello todella muhkea ilmestys ja sopii paremmin reilumman kokoiseen ranteeseen. Design on uuden selkeän ja pelkistetyn ilmeen mukainen ja sitä rikkoo – hyvällä tavalla – vain kehän rouhea design ja valtavan kokoinen nuppi, joka on sijoitettu kellon vasemmalle puolelle. Automaattinen B20 -koneisto on Breitlingin tuotantoa ja se tarjoaa mallinimen mukaisesti 8 päivän käyntivaran.
Breitling Navitimer Super 8
Breitling Navitimer Super 8

Super 8 on suuresta koostaan huolimatta itseasiassa aika elegantti ja sopii vintage-henkisen nahkarannekkeen kera myös tietyissä tilanteissa siistimmän vaatetuksen kaveriksi. Vihertävä kellotaulu elää upeasti valon taittuessa kelloa käänneltäessä, ja hillitty mattamainen teräs/titaaninen kuori ei huutele liikaa kellon olemassaolosta. Super 8 on upea vintagehenkinen kello, jossa on mukana pieni pala toisen maailmansodan historiaa.
Breitling Navitimer Super 8

Breitlingin muita yksittäisiä Baselword-uutuuksia on muun muassa Navitimer 1 Automatic 38 mm ja 44 mm Superocean Héritage II sekä Chronomat B01 Chronograph 44 mm.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat