Balmuirin kellolaatikko herättää omistamisen halua

Kaupallinen yhteistyö: Balmuir

Tyylitajuinen mies katsoo ajan kellosta, ei kännykästä. Väittämässä on paljon perää, sillä ajan tarkistaminen ranteesta on useimmiten huomaamattomampaa ja mikäli käyttäjä on valinnut kellonsa tilanteeseen sopien, viestii hän pienen ohikiitävän hetken vankkumatonta tyylitajua vaikka hänen vilkaisunsa huomattaisiin. Lisäksi tyylikäs kello on pukeutumisessa kuin piste i:n päälle.

Kelloihin on helppo ihastua, jopa rakastua. Usein käy niin, että ensimmäisen kunnollisen kellon jälkeen kiinnostus kelloja kohtaan kasvaa ja tämä johtaa pienimuotoisen ja joidenkin tapauksessa vähän isomman kellokokoelman muodostumiseen. Pukeutumisen kannalta pieni kokoelma on jopa paikallaan, sillä tilanteenmukainen pukeutuminen tarkoittaa yleensä tyyliltään erilaisia kelloja. Kokoelman laajuus on kiinni käyttäjän tarpeista ja yllättävän usein syvemmästä kiinnostumisesta kelloja kohtaan.

Balmuir Edward -kellolaatikko kolmelle kellolle.
Balmuir Edward -kellolaatikko kolmelle kellolle.

Hyvä esimerkki pienestä ja fiksusta kellokokoelmasta sisältää juhlakellon, arkikellon ja vapaa-ajan kellon.

Uusien kellojen mukana tulee lähtökohtaisesti aina kellorasia, joka on jokaisella valmistajalla oman näköisensä. Jos kello on hankittu käytettynä, ja etenkin jos kello on vintagea, ei sen mukana välttämättä tule rasiaa. Mikäli kelloja haluaa pitää esillä tyylikkäästi, on kellolaatikon hankinta järkevä ratkaisu.

Tyylikkäimmät kellolaatikot tehdään useimmiten puusta ja nahasta. Laatikon sisällä kellot laitetaan kiinni tyynyihin, joissa ne ovat samalla näyttävästi esillä. Oma lukunsa ovat moottoroidut kellolaatikot, joiden tehtävänä on pitää automaattikellot jatkuvasti virittyneenä ja näin ollen käynnissä.

Balmuirin nahkainen kellolaatikko

Kun oma ja vaimoni kokoelma muodostuu pääasiassa vintage-ikäisistä rannekelloista, tuntui ajatonta tyyliä huokuva ja tarpeeksi iso kellolaatikko parhaalta vaihtoehdolta. Näin kaikki kellot löytyvät yhdestä paikasta, sillä käytämme kellojamme jossain määrin ristiin. Tämä onkin vintage-kellojen hienous, sillä niiden muotokieli ja koko sopivat meille molemmille. Lasikannen ansiosta kellolaatikko kelloineen toimii myös mainiona sisustuselementtinä.

Balmuir Edward -kellolaatikko

Suosittelemme

Toiveitamme vastaava kellolaatikko löytyi suomalaiselta Balmuirilta. 12 kellon laatikko itsessään on massiivinen (leveys 45 cm, syvyys 34 cm, korkeus 9,5 cm) ja se painaa reilusti yli kilon. Tästä voi päätellä sen, että laatikkoa ei ole tehty mistään lastulevystä, vaan kunnon puusta. Laatikko on päällystetty laadukkaalla nahkalla ja se on tikattu huolellisesti puurunkoon.

Balmuirin kellolaatikko on kuin arvokello, se herättää omistamisen halua.

Balmuir Edward -kellolaatikko 12 kellolle.

Balmuir Edward -kellolaatikko sisältä.

Kellolokerot on vuorattu sametilla, samoin lokeroissa olevat kellotyynyt. Tyynyt ottavat sopivassa määrin kiinni reunoihin, joten kellot voi asettaa vaikka etuviistoon tyynyjen avulla. Itse tyynyt on täytetty pinkeiksi, joten ne eivät sovellu parhaalla mahdollisella tavalla pieniranteisimpien kelloille. Tämä ongelma on ratkaistavissa neulalla ja langalla, sillä tyynyn sisällön vähentäminen ei ole iso operaatio.

Balmuirin kellolaatikon laatuvaikutelma on korkea.

Balmuirin kellolaatikon laatuvaikutelma on korkea. Laatikko on löytänyt paikkansa vaatehuoneen aulatilasta, joka toimii samalla lukunurkkauksena. Kellot ovat saaneet arvoisensa säilytystilan ja lasisen kannen ansiosta niitä voi ihailla ohikulkiessa. Ja mikä parasta, kellot eivät kerää pölyä.

Balmuirin Edward -kellolaatikko yläaulassa.

Lue lisää