Avaimet koteloon ja vaatteesi kiittävät

Jo pidemmän tovin olin kauhistellut avainnipun takkien ja housujen taskuille tuottamia vaurioita. Mitta oli täysi siinä vaiheessa, kun holtiton avainnippu veisteli sadetakkini sisäkalvon kappaleiksi taskun kohdalta, ja takki alkoi vuotaa kuin seula.

Mikä avuksi? mietin. Keikarin blogissa kohtasin ajatuksen avainkotelosta. Samanaikaisesti muistin äitini sellaista joskus käyttäneen. Hyvin yksinkertaista teknologiaa, jolla vaatteiden sisuskalut kuitenkin saadaan näppärästi suojaan avaimien hirmuhampailta. Jostakin syystä avainkotelot eivät kuitenkaan ole se ihan arkipäiväisin kapistus. Kysyin Keikarin Villeltä vinkkiä avainkoteloiden suuntaan ja sain ehdotuksen tiedustella asiaa helsinkiläiseltä nahkapaja Nippanapalta.

Avainten uusi koti

Avaimeni ovat olleet iät ja ajat holtittomasti jonkinlaisessa nipussa. Nippuun on siunaantunut kaikenlaisia avaimia, myös useita vaille virkaa jääneitä. Tässä demonstraatiossa jokin vanhojen avaimien kokoelmani.

Holtiton avainnippu

Uudemmat ura-avaimet eivät ole ihan niin petollisia vaatteille, mutta odotas vain, kun vanha Abloyn kourumallinen hammashirviö pääsee taskuun pyörimään.

Nippanapalla oli tarjolla monenlaisia avainkoteloja eri määrillä avainrenkaita sekä eri kokoluokissa. Päädyin tilaamaan kahdella avainrenkaalla varustetun, kahdella nepparilla suljettavan ruskean nahkaisen kotelon. Avainten asettuessa uuteen kotiinsa tuli samalla perattua turhat pois, joten repertuaariin päätyi lopulta neljä avainta.

Suosittelemme

Nippanapan avainkotelo

Avainkotelo on näppärä ja tyylikäs ratkaisu avaimien säilömiseen niin taskun kuin laukun pohjalla. Ja mikä parasta: Vaatekankaat kiittävät ystäväänsä. Miten taas kovinkin yksinkertaisella ratkaisulla voi pidentää niiden elinikää.

Lue lisää