Suomen ensimmäinen Liberty Walk -tuunattu auto esitellään X-treme Car Show:ssa Lahdessa

Japanilainen Liberty Walk valmistaa näyttävän näköisiä korisarjoja urheilu- ja superautoihin, ja sen nimi tunnetaan laajalti maailmalla. Suomessa Liberty Walk -korisarjalla tuunattuja autoja ei vielä ole nähty ja tietojemme mukaan lähimmät ovat tulleet näytille Ruotsista.

Syys-/lokakuun vaihteessa pidettävä Autot ja Viihde 2017 -viikonloppu yhdistää X-treme Car Shown, Jenkkiautonäyttelyn ja Rock’n’Roll Night -tapahtumat saman katon alle. Tuningautoja esittelevän X-treme Car Show puolella tullaan näkemään muun muassa Suomen ainoa Liberty Walk -korisarjalla tuunattu Audi S5.

Audi S5 Liberty Walk. Kuva: Jape Tiitinen / JTMedia

Kuvissa näkyvän Audi S5 Liberty Walk -auton on tuunannut pitkän linjan autonrakentelija Mika Koski, joka sai idean LW:n korisarjan käytöstä vuonna 2015. Projekti kypsyi mielessä vuoden verran ja sen aloitusta suunniteltiin alun perin alkavaksi vuoden 2016 syksyllä.

Korisarjaan sopivien vanteiden speksit tuottivat projektin alussa harmaita hiuksia, sillä korisarjan toimittajalta ei meinannut millään saada valintaan vaikuttavia tarkkoja mittoja. Erikoisvanteet olisi pitänyt saada tilattua hyvissä ajoin ennen korisarjaa, sillä niiden toimitusaika oli selvästi pidempi. Vihdoin lukemattomien sähköpostien jälkeen, kaikki mitat ja speksit olivat selvillä ja projekti lähti käyntiin tammikuussa 2017, kun ensimmäiset osatilaukset lyötiin sisään.

Audi S5 Liberty Walk. Kuva: Jape Tiitinen / JTMedia

Liberty Walk -korisarjan toimitus piti kutinsa, mutta vanteita saatiin vielä odotella. Korisarja vietiin ensimmäisen sovituksen jälkeen maalarille juhannusviikolla 2017. Vanteet saapuivat heinäkuussa, mutta ne olivat peräti neljä viikkoa myöhässä sovitusta. Mika pääsi kuitenkin vihdoin hommiin ja kaveriksi tuli Low Toysin Tomi Olli, joka oli jo tutustunut aiemmin Audiin ilma-alustan asennuksen yhteydessä. Miehet tekivät kaksi viikkoa hommia käytännössä kellon ympäri ja koko projektiin upposi neljä viikkoa aikaa.

Audi S5 Liberty Walk lyhyesti:

  • Liberty Walk widebody -korisarja
  • RSV:n taotut 20″-erikoisvanteet
  • Michelin 295/30/20 ja 255/35/20 -renkaat
  • Brembon big brake-kit “pipari” jarrulevyillä
  • RS5 etu- ja takapuskuri, H&R-vakaajat
  • Ilma-alusta Accuair ilevel -ohjauksella
  • Ave tuning custom-putkisto

Auto on nähtävissä Autot ja Viihde 2017 -viikonlopun X-treme Car Show-osastolla 30.9. – 1.10.2017, Lahden messukeskuksessa.

Lue lisää