Seikon Atelier Ginza palauttaa kellonvalmistuksen juurilleen

Kesäkuussa avatun Seiko House Ginzan muutostyöt tulivat valmiiksi kun ylimpään kerrokseen avautui Seikon uusin kelloverstas joka kantaa nimeä Atelier Ginza. Seikon suunnitelmissa on kehittää japanilaisen horologian helmet nimeään kantavan rakennuksen korkeimmalla huipulla.

Kesäkuussa Seikon emoyhtiö juhlisti uuden toimitalonsa virallisista avajaisia. Tokion kuuluisimmalla ostosalueella Ginzalla sijaitsevaa Wako-tavarataloa on remontoitu Seikon brändiviestinnän tarpeisiin sopivaksi. Wako-tavaratalo on Seikon historian näkökulmasta merkittävä, sillä sen perusti kello- ja koruliikkeeksi Kintarō Hattori vuonna 1881. Samainen mies oli myös Seikon perustaja. Alunperin matalan yksikerroksen liikkeen vetonaulana oli kellotorni, joka enteili suuria japanilaisessa kellonvalmistuksessa. Pienestä jalokiviliikkeestä yritys kasvoi tavarataloksi, joka oli tunnettu luksustuotteiden myynnistä koko 1900 luvun ajan.

K. Hattorin liike menestyi niin että sen laajennustyöt alkoivat vuonna 1921, jotka kuitenkin viivästyivät 1923 Kantōn suuren maanjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin tuhottua lähes koko Tokion. Nykyinen rakennus valmistui vuonna 1932 ja siinä oli edelleen vaikuttava kellotorni. Uusi rakennus oli tyyliltään modernia art decoa ja se on toiminut kellotorneineen Ginzan maamerkkinä jo 90 vuoden ajan.

Atelier Ginza

Kesäkuussa 2022 rakennus sai uuden nimen Seiko House Ginza.  Rakennuksen alakerroksissa toimii edelleen Wako-ketjun tavaratalo, mutta ylemmät kerrokset on pyhitetty Seikon käyttöön. Konferenssitilojen lisäksi siellä sijaitsee Seikon käsityölle omistettu museokerros, joka on jätetty pitkälti entiseen asuun. Katolla sijaitsee kellotornin lisäksi myös japanilainen puutarha, joka esittelee Seikon sitoutumista kestävään kehitykseen.

Mittava remontti on nyt saatu päätökseen, kun rakennuksen seitsemänteen kerrokseen avattiin 15.12.2022 Seikon horologista huippua tavoitteleva Atelier Ginza -kelloverstas. Atelier Ginza tarjoaa parhaat mahdolliset puitteet mitä Seiko-korporaatio pystyy kellosepilleen tarjoamaan. Ilmasuihkuilla varustetut puhdastilat, kosteus- ja lämpötilakontrolli varmistavat lähes täydelliset olosuhteet Seikon vaativimpien kellojen valmistukseen.

Suosittelemme

Atelier Ginza
Atelier Ginzassa työstentelee alansa huippuammattilaiset.

Atelier Ginzaan ei tavallisilla asiakkailla ole asiaa, mutta ‘valikoitujen kellojen ostajat’ voivat päästä tutustumaan tiloihin Seiko House Ginzan vierailunsa yhteydessä. Tämä tarkoittanee Credoria tai Grand Seikon kapeimman huipun kellomalleja. Vaikka harva pääsee ihailemaan kellonvalmistusta Seikon historian huipulta, kyseessä kuitenkin hieno ele Seikolta, sillä Atelier Ginza istuu hienosti paikan merkityksellisyyteen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Haastateltavana Suomen epävirallinen Mr. Grand Seiko, Ilpo Harjutsalo

Tyyliniekan päätoimittaja Matti Airaksinen keskustelee Lindroosilla työskentelevän Ilpo Harjutsalon kanssa yhdestä hänen lempiaiheestaan, japanilaisesta Grand Seikosta.Loistavana tarinankertojana Ilpo johdattaa kuulijansa syvälle japanilaisen kellonvalmistuksen...

Grand Seikon Masterpiece-sarjan SBGZ009 tekee kunniaa koivun jaloudelle

Watches & Wonders -messuilla esitelty Grand Seiko Masterpiece-malliston uutuus on käsinkaiverrettu platinainen manuaalivetoinen SBGZ009 Spring Drive Limited Edition, joka esittelee Grand Seikon valmistuksen mestaruutta....

Grand Seiko Evolution 9 Tentagraph – Korkeataajuista ajanottoa tyylillä

Grand Seiko julkisti Watches & Wondersissa Evolution 9 Tentagraph SLGC001 -kellon myötä ensimmäisen mekaanisen kronografinsa. Kolmen päivän käyntivaralla Tentagraph on pisimpään käyvä kymmenesosia mittaava...

Tyyliniekan uusimmat