Asuntomessut 2021: keittiöiden parhaimmisto esittelyssä

Asuntomessut 2021 tarjosi kattauksen upeita keittiöideoita ja inspiraatioita. Tänä vuonna viime vuosien trendi värimaailmojen suhteen jatkui, mutta yksityiskohdilla ja hyvinkin uniikeilla ratkaisuilla saatiin nostettua tilojen ratkaisuja uudelle tasolle.

Yksi koko messujen mielenkiintoisimmista kohteista, kohde 10 Joutsela tarjosi saarekkeen kelluvana ratkaisuna. Keittiön ja olohuoneen isoon tilaan ratkaisu tuo ilmavuutta, sillä saareke ei aivan perinteiseen tapaan jaa tilaa vaan se näyttää vitriinimäiseltä ja tilaan sopivalta modernilta ratkaisulta.

Savo-valmistajan BORA Pure liesi on liesituulettimella integroitu malli, joka sopii ratkaisuksi silloin, kun lieden yläpuolelle ei haluta massiivista liesituuletinta.

Suosittelemme

Materiaalit, valaistusratkaisut ja värimaailman harmoninen tunnelma nostaa Joutsela-kohteen sisustusratkaisut selvästi tavanomaisen yläpuolelle. Tilojen avoimuus ja laadun tinkimättömyys puhuttelee ja vakuuttaa sisustustyyliltään vaativankin asukkaan.

Kohde 16 Designtalo Idyll (alla) tarjosi marmorin näköistä pintaa sekä työtasossa että seinämateriaalina. Sileä, korkeakiiltoinen kivi säväyttää ja tarjoaa helppohoitoisen pinnan.

Samaisessa kohteessa oli käytetty rohkeasti myös kivikuvioitua seinälaattaa olohuoneessa. Sen tasapainottajaksi oli valittu rustiikkinen tammiparketti joka tarjoaa kivelle luonnollisen ja lämpimän tunteen tilaan. Tällä vältetään antiikin kylpylän tunnelma.

Arkkitehtonisesti messujen mielenkiintoisimpiin kohteisiin kuuluva pyöreä talo eli Pyörre (kohde 7) vastasi pyöreän muotonsa haasteisiin sisätiloissa luovasti. Keittiön ja olohuoneen tilava kaareva jatkumo oli tunnelmaltaan juhlava ja sopiva myös isojen vierasmäärien kestitsemiseen.

Mustikalta lainattu sininen väri yhdistettynä kultaan toi ripauksen väriä. Akustisesti pyöreä tila oli miellyttävä vaikka valtavia määriä tekstiilejä ei ollutkaan tilassa. Yksi syy tähän oli rimakatto, jonka diffusoiva vaikutus rikkoo kaiun tilassa.

Kuva yllä: Kohde 3 eli Suomi, luotti hyvin klassiseksi muodostuneen mustavalkoisen keittiön voimaan. Kohteen keittiön ja olohuoneen yhteistilassa mustaa oli käytetty vain hillitysti jotta musta ei ottaisi valtaa liialti.

Kohteessa hieman muista poiketen oli käytetty laminaattia lattiana tilassa, joka toki tarjoaa helppohoitoisen pinnan mutta ei täysin nostanut tunnelmaa yhtä arvokkaalle tasolle mistä muu sisustus koostui. Se muistuttaakin yhtä tärkeimmistä asioista sisustamisessa: missä kohtaa on järkevä pihistää ja milloin kannattaa panostaa.

Kuva yllä: Talo Sensu, kohde 8, luotti edellisten kohteiden tapaan vitriinimäisen valaistun saarekkeen näyttävyyteen. Hieman muista poiketen ovien ikkunoiden verkkoaitamainen kuviointi toi ripauksen industrial-henkeä tilaan, joka sopi betonisiin pintoihin (kts. alta kuvat).

Yllä: Talo Sensun kohteessa leikiteltiin keittiön ja ruokailutilan kanssa harmaan betonin, rottingin ja lämpimän puun sävyillä. Se olikin tänä vuonna edelleen yksi suosituimpia teemoja ja Talo Sensu oli yksi esimerkillisiä kohteita joissa se oli toteutettu hyvällä maulla.

Alla: Villa Nordic Stories, kohde 9, antoi tilan puuelementtien tuoda luonnetta esille vahvasti. Luonnollisen puunsävyn kanssa aina trendikäs musta toistui kontrastina niin kalusteissa kuin ikkunoiden ja ovien listoituksissa.

Kohteessa 13, Jalava (alla) oli hyvin rauhallinen tunnelma keittiössä. Lämpimän harmaan, beigeen taittuvat sävyt nostivat kohteen tunnelman perinteisen valkoisen keittiön yläpuolelle.

Hienostuneen tunnelman saa kun valkoisen sijaan yhdistää lämpimän harmaan sävyjä keskenään eri tummuusasteilla. Linjat olivat Jalava-kohteessa hyvin minimimalistisen pelkistettyjä. Se tarjoaa mahdollisuuksia leikitellä muilla yksityiskohdilla ja design-huonekaluilla.

Dekotalo Kuulas (kuvat alla), kohde 14, luotti puun vetovoimaan yhdessä mustan kanssa.

Mattapintainen musta pysyy edelleen pinnalla ja Kuulas oli hyvin tyylipuhdas suoritus siitä, miten tyylikäs kahden sävyn keittiö voi yksinkertaisimmillaan olla.

Alla: Ainoa Fiksu (kohde 15) näytti miten toimiva ja kompakti U-mallinen keittiö voi parhaimmillaan olla. Mikäli rakenteilla on pieni keittiö, on mahdollisuus pienellä keittiöllä saada toimiva kokonaisuus viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta unohtamatta.

Niemekkeen takaseinä on tylsän kalustelevyn sijaan kuvioitu sopimaan tilan sisustukseen ja sävyihin. Ikkunat tarjoavat luonnonvaloa ruoanlaittoon ja tiskaukseen.

Mikä oli oma suosikkisi? Tule keskustelemaan myös tyylikkäästä sisustuksesta Tyylin sisäpiiri -ryhmään Facebookissa tai tutustu lisää Asuntomessujen tarjontaamme!

Lue lisää