Asuntomessut 2020: esimakua tämän vuoden messuista

Elokuulle siirtyneet Asuntomessut järjestetään tänä vuonna Tuusulassa. Rykmentinpuistoon on noussut jälleen useita messukohteita, joissa kävijä saa ideoita niin sisustukseen, materiaaleihin kuin arkkitehtuurillisiin ratkaisuihin. Pääsimme lehdistön ennakkopäivänä kiertämään kohteissa ja makustelemaan tulevien messujen antia.

Asuntomessut 2020

Yleistunnelmaltaan Rykmentinpuiston Asuntomessut eroaa viime vuoden Kouvolan alueesta yllättävän paljon. Siinä missä Kouvolassa nähtiin väljänoloisia pihoja ja pääsääntöisesti yksikerroksia taloja, on Tuusulassa suunniteltu tietoisesti tiiviimpää asumista ja täten myös useampia kerroksisia taloja.  Asuinneliöt ovat muodostuneet entistä kompakteimmiksi ja neliöissä on haettu tehokkuutta tilalla ja ilmavuudella mässäilyn sijaan. Pienempien neliöiden myötä myös keittiöiden keskimääräinen koko on pienentynyt, ja ihastuneita huokailuja aikaansaavia villeimpien unelmien haavekeittiötä messuilla on esillä vain pari.

Asuntomessut 2020

Viime vuonna puu materiaalina näkyisi esillä moninaisemmissa käyttökohteissa ja sama linja jatkuu myös Tuusulassa. Nyt käytettävien vaaleiden puulajien määrä on kuitenkin selkeästi monipuolistunut ja joillekin ärsytystä makupalettiin aiheuttava mäntykin on saanut materiaalina oman paraatipaikkansa. Puulajeja nyt mys yhdistellään reippaasti keskenään.

Lisäksi esiin nousee myös uudenlainen tuulahdas pääovivalintoihin. Monissa kohteissa on käytetty lähes koko oven kokoisia lasipintoja. Väliovissa on mustaa nähtävissä enemmän, kuten myös teetettyjä mittatilausovia, jotka ovat koko huonetilankorkuisia.

Suosittelemme

Asuntomessut 2020

Sisustuspuolelta esiin voisi nostaa pyöreiden ruokapöytien tulemisen. Useassa kohteessa pyöreä pöytä tuntui ruokailutilaan juuri oikealta ratkaisulta niin huoneen mallin kuin neliöiden vuoksi. Pyöreät pöydät ovat kauniita sisustuselementtejä on pehmentävät kuutiomaisia linjoja. Vaikka pyöreiden pöytien trendi on ollut nähtävillä sisustusblogeissa jo muutaman vuoden ajan, nyt ilmiö on esillä messuilla laajemmassa skaalassa, vaikka perinteisempi suorakaiteen muotoinen pöytämuoto pitää sijaa ykkösenä.

Asuntomessut 2020

Näillä messuilla ei herkutella Carrie Bradshaw’n Sinkkuelämää-elokuvien walk-in-closet -tyylisillä vaatehuoneilla. Neliöitten järkevöittäminen on karsinut myös vaatesäilytykseen käytettävää tilaa. Messujen selkeänä trendinä on kuitenkin makuuhuoneeseen yhdistetty vaatehuone, joka on rajattu sängynpäätyseinällä ja johon kulku on sängyn molemmin puolin. Tämä tuo mielestäni makuuhuoneisiin rauhallisuutta ja minimalistisuutta  perinteisten kaappirivien sijaan.

Asuntomessut 2020

Seinien sisustusväreissä messuilla mennään hyvin neutraaleissa ja vaaleissa valinnoissa. Väripisaraksi voisi nostaa kuitenkin Sievitalon oranssinaprikoosin Tikkurilan Siestan, josta varmasti nousee näiden messujen myötä värivalinta useaan trendikkääseen kotiin. Tämän sävyn suurta tulemista olenkin jo Suomeen odotellut muun muassa ulkomaalaisten blogien perusteella. Sisustuksissa myös musta korostusväri on nyt näkyvästi taas esillä ja paikoin tunnelma onkin jopa hieman liian mustavalkoinen.

Samat asiat toistuvat

Tänä vuonna messusisutuksissa nousi esiin aiempaa enemmän myös piirre, joka hieman latisti sisustuksista nauttimisen tunnelmaa. Monesta kohteesta löytyi samoja huonekaluja ja sisustustavaroita, joka tekee kohteiden sisutuksista hieman persoonattomia ja yllätyksettömiä. Esimerkiksi Ferm Livingin Hourglass-kukkaruukkua et voi välttyä näkemästä messuilla useaan kertaan. Aksentiksi ja tehokeinoksi tarkoitetut suuret ruukut menettävät näin vaikutuksensa.

Kiitosta kuitenkin pitää osoittaa siihen, että viherkasvit ovat entistä paremmin osan sisustusta. Persoonallisuutta on myös tuotu esiin taiteella aiempaa soljuvammin ja  taulujen lisäksi taiteesta  on siirrytty myös kolmiulotteisempaan muotoon veistoksin.

Asuntomessut 2020

Jos odotukset messuihin pitäisi tiivistää yhteenvedoksi: Asuntomessut ovat tänä vuonna loistava vierailukohde sinulle, joka haet ideoita järkeviin neliöihin ja kompaktin sekä käytännöllisen kodin rakentamiseen. Jos toivelistallasi on nähdä upeita sisustusideoita villitsemään omaan luovuuttasi ja sisustushaaveitasi, saattaa Tuusulan messut jättää sinulle laimean lopputuloksen kotiin viemisenä.

Asuntomessut kuvina

Lue lisää