Tyyliniekka LIVE

Asuntomessut 2019: Makrameet ovat edelleen täällä

Monista sisustusbloggaajien epäilyksistä huolimatta, makrameet eivät ole vielä menneet pois muodista – ainakin jos Asuntomessut-kotien sisustuksiin on uskominen. Myös maailmalla pinnalla olevien sisustuskauppojen valikoimiin makrameet tuntuvat edelleen kuuluvan. Tämän vuoden Asuntomessuilla makramee-työt ovat saaneet entistä isompia ja näyttävämpiä kokoja. Eri kohteissa makrameita on käytetty niin pieninä koristeina kuin suurina seinävaatteina.

Makramee on käsityötekniikka, jossa keskiössä ovat solmut. Solmeiluja tehdään erilaisiin lankoihin ja narumaisiin materiaaleihin. Töiden erilaiset ilmeet saadaan aikaan yhdistelemällä erilaisia solmuja. Makrameet tuovat sisustukseen tekstuureja ja maanläheisyyttä. Lisäksi makrameet voivat toimia myös akustiikkaa parantavina esineinä.Talo Korea, Kohde 13, sisäänkäyntiaulan seinää koristaa iso luonnonvärinen makramee-seinävaate, joka on nähtävissä jo alakerrasta ja erityisesti yläkerroksen olohuoneesta. Makrameen on tehnyt Siina Henttonen. Lisäksi alakerrassa on käytetty makrameeta amppeleissa.

Talo Korea, Kohde 13

Talo Korea, Kohde 13

Talo Korea, Kohde 13

Myös Dekolakusta, Kohde 21, löytyy Siina Henttosen makrameetyö, johon on yhdistetty luonnonmuovaama puukeppi ripustusta varten.

Dekolaku, Kohde 21

Kohteessa 28, Paja-aukion Kotikolmio, makramee koristaa makuuhuonetta. Kahdesta erilaisesta työstä on tehty kaunis asetelma.

Paja-aukion Kotikolmio, Kohde 28

Jukkatalo Ainassa, Kohde 32, löytyy makramee-töitä monessa muodossa. Hannele Jokirannan Voimasulka-nimisen yrityksen töistä erityisesti makuuhuoneen verho on raikas elementti ja tuo makramee-työt esiin eri tavalla. Lisäksi ruokailutilassa on iso seinävaate. Amppelipussukat tuovat eloa käytävän päässä.

Jukkatalo Aina, Kohde 32

Jukkatalo Aina, Kohde 32

Jukkatalo Aina, Kohde 32

Kaikki Asuntomessujen artikkelimme löydät osoitteessa www.asuntomessut.info

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.