Asuntomessut 2019: Lempi-laatat

Asuntomessujen kohteita ja tarjontaa kohtaan odotukset ovat usein korkealla. Itse toivon joka vuosi näkeväni jotakin uutta tai erilaista, joka herättäisi mielenkiinnon. Erityisesti erilaisia pintamateriaaleja ja -käsittelyitä odotan messukodeissa näkeväni. Kiinnostavat laatat ovat itselleni mherkullista katseltavaa. Tämä vuonna Asuntomessuiltaa löytyi monta onnistunutta laattavalintaa, jotka osuivat positiivisesti silmään.

Tämän vuoden yllättäjälaattamuoto on simpukkalaatta. Itse en odottanut tätä laattaa messuilla näkeväni, mutta yllätys oli positiivinen. Laattapisteen erilaisia simpukkalaattoja, on esillä muun muassa kohteissa 3, 28 ja 30.

Paja-aukion pienrivitaloissa on käytetty Laattapisteen LPC Shell-laattaa.
Paja-aukion pienrivitalot

Simpukkalaatan lisäksi kohteen 3, Talo Aito, alakerran WC:ssä ihastuttaa harmaa laattakokonaisuus. Laatat ovat Laattapisteen valikoimasta. Tehostelaatassa on mukana struktuuria, joka tekee pinnasta ihanan rouhean.
Seinälaatat: LPC Revolution, väri tuhka, koko 60×60 cm
Tehostelaatat: LPC Piedra, väri antrasiitti.

Talo Aito, Kohde 3

Simpukkalaatat ovat olleet esillä viime aikoina myös televisiossa AVA kanavan Remontilla rahoiksi -ohjelmassa. Nyt pyörivässä kauden 12 kylpyhuonehaasteessa, asunnon 4 Julia ja Sasha käyttivät laattaa todellisen luksus-tunteen saavuttamiseksi. Kausi on esitetty Australiassa 2016.

Remontilla rahoiksi, asunnon 4 kylpyhuone. Kuva www.katrinaleechambers.com

Kohteen 3, Talo Aidon, todellinen katseenvangitsija on alakerran suuri harmaasävyinen laatta, joka on kooltaa 120cmx 120cm. Tätä tuijotellessa sydän taisi pakahtumiseltaan jättää lyönnin väliin. Latta Laattapisteen valikoimasta: LPC Revolution, väri tuhka, koko 120×120 cm.

Talo Aito, Kohde 3

Kuusikulmaisia, heksagoni-laattoja Asuntomessuilla ei nähty trendinomaisesti. Kohteessa 2, Designtalo Airon Neito, laattoja oli kuitenkin käytetty kauniisti.

Suosittelemme

Airon Neito, Kohde 2

Onnistuneesta tummien laattojen käytöstä kohde 13, Talo Korea, on loistava esimerkki. Vaikka laatat ovat tummia, ne eivät ole synkkiä ja eläväinen pinta tuo laattoihin pehmeää ilmettä. Alakerran kylpyhuoneessa Värisilmän Sensi-sarjan laattoja on käytetty eri koossa ja muodossa. Chevron-ladottu laatta on raikkaan näköinen ja tuo tilaan jännittävyyttä. Myös yläkerran WC:ssä on tummat laatat. Laatat Värisilmästä, Kylpyhuoneessa: Iso laatta Sensi Pietra Grey Lux, pienempi laatta Sensi Mos Chevron Pietra.

Talo Korea, Kohde 13, kylpyhuone
Talo Korea, Kohde 13, yläkerran WC-tila

Kohtessa 16, ABC-Mobiili, on yksi messujen vahvimmista ja rohkeimmista tehostelaatoista, joka kiinnittää varmasti huomion. Musta hunakennon muotoinen laatta on kolmiuloitteinen. Tehostelaatta on Laattapisteen valikoimasta: LPC Honey Diamond, väri Black.

Kuva Laattapiste / Paula Osenius, Keittiö & Kylpy Extra

Kohteen 25, Kouvolan Virkkulankylän senioritalon, kylpyhuoneessa on eläväinen ja voimakasilmeinen laatta. Laatassa toistuvat eri sävyt ja lisäksi laatta on kohokuvioinen. Laatta laattapisteestä: LPC Serenade.

Kouvolan Virkkulankylän senioritalo, Kohde 25

Vaaleista laatoista Kohteen 4, Airon Haaveen, vahvasti kolmiuloitteinen laatta, jäi mieleen. Laattojen ladonnassa oli myös käytetty uutta otetta.

Airon Haave, Kohde 4

Kaikki Asuntomessujen artikkelimme löydät osoitteessa www.asuntomessut.info

2 KOMMENTIT

    • Kyllähän suomalaiseen makuun simpukkalaatat olivat ehkä hieman rohkea veto, mutta loistava piristysruiske! Kiitos palautteestasi ja tervetuloa seuraamme ihastelemaan kuvia jatkossakin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Habitaressa upeita klassikoita tuoreella twistillä

Fosto esittelee Habitare 2023 -messuilla laajan kattauksen mallistostaan ja osaamisestaan noin 40 eri valaisimen voimin. Tuttujen mallien ja värien lisäksi on esillä muun muassa...

Lamppa on pöytävalaisin, joka tuo valoa ja luo tunnelmaa

Suomessa suunniteltu ja käsityönä valmistettu Lamppa on Jonas Hakaniemen suunnittelema pöytävalaisin. Suomessa design-valaisimia valmistava Fosto on esitellyt uuden pöytävalaisimen, joka kantaa nimeä Lamppa. Palkitun muotoilijan,...

Luoto-kattovalaisin on kodin keskipisteen tyylikäs valonlähde

Luoto-kattovalaisin on valkeana hohtava katseenvangitsija, joka on valmistettu Suomessa korkealaatuisesta opaaliakryylista.  Suomessa eletään iso osa vuodesta hämärässä ja pimeässä, joten valo on meille monessakin mielessä...

Bang & Olufsen Beosound Balance on äänen pikkujättiläinen

Mikäli etsit tyylikästä ja jykevää äänentoistoa, Bang & Olufsenin Beosound Balance -monihuonekaiutin on varteenotettava vaihtoehto. Erinomainen äänentoisto voi olla myös kaunista. Näin olen todennut sen...

Tyyliniekan uusimmat