Asuntomessut 2019: Kurkataan keittiöihin

Asuntomessut ovat loistavat paikka hakea ideoita keittiöön. Erilaisia kokoonpanoja ja yhdistelmiä löytyy useita ja yleensä myös uusimmat ideat sekä trendit ovat juurikin keittiöistä parhaiten esillä. Onhan Asuntomessuilla nähty viime vuosina esimerkiksi aamiaiskaappien tuleminen.

Tänä vuonna Asuntomessuilla on ennakko-odotuksistani poiketen edelleen paljon mustia ja tummia keittiöitä. Silmiinpistävää on myös isot saarekkeet, jotka tekevät keittiöistä entistä enemmän huonemaisia ja olohuoneen jatkeita. Tänä vuonna selkeästi myös näkee, että saarekkeilla ei ole enää katosta roikkuvia liesituulettimia vaan liesituuletin on esimerkiksi osa liesitasoa.

Trendikkäimmissä keittiöissä ei ole enää näyttäviä vetimiä vaan ovet ovat vetimettömiä tai varustettuna piilovetimillä tai siroin pienin vedinnupein.  Yläkaappien ilmekin on edelleen kevyehkö ja esimerkiksi korkeita suorakaiteen mallisia yläkaappeja ei näissä herkullisimmissa keittiöissä ole. Keittiöissä on myös edelleen avohyllyjä.

Lisäksi entistä enemmän nähdään työtasosyvennyksiä, jotka ovat ympäröity korkein kaapein ja työtason päälle on sijoitettu syvyyssuunnassa pienempiä yläkaappeja. Pääsääntöisesti keittiöt ovat virtaviivaisia ja hillittyjä. Näyttäviä keittiön välitilaratkaisuja, kuten statement-laatoituksia, tunnutaan nyt vieroksuttavan ja trendikkäimmissä kodeissa välitilat eivät nyt tee itsestään suurta numeroa.

Kohteessa 2, Designtalo Airon Neito, on messujen voimakkaimmista keittiön välitiloista. Koristetiili on Wienerbergerin tuotantoa. Tunnelmaltaan Airon Neidon keittiö on messujen tummanpuhuvin. Musta keittiö on Puustellin mallistoa ja tasot Tulikiveltä.

Designtalo Airon Neito, Kohde 2

Talo Aidon, Kohde 3, keittiö jatkaa tummaa linjaa. Puustellin keittiön ovien voimakas struktuuripinta on mielenkiintoinen, ja toisaalta varmasti mielipiteitä jakava. FosbART-ovet ovat valmistettu kalustekäyttöön tarkoitetusta fosb-levystä. Mustan, puun ja harjatun teräksen yhdistelmä on hyvin yhteensointuva, mutta vaikuttava. Huomaa myös työtason sijoittaminen korkeiden kaapistojen väliin.

Talo Aito, Kohde 3

Airon Haaveessa, Kohde 4, vaalea keittiö jatkaa talon vaaleiden, mutta murrettujen sävyjen maailmaa. Vaalean savea tai mutaa muistuttava sävy on mielenkiintoisempi kuin perusvalkoinen, mutta kuitenkin rauhallinen. Ilmettä keittiölle tuo nurkan avohyllyt sekä hillitty valkoinen laatta, jossa on kuitenkin mielenkiintoa struktuurin vuoksi. Keittiö on Puustellin toimittama.

Airon Haave, Kohde 4

Kohteen 13, Talo Korean, keittiötä voi todellakin kutsua mustaakin mustemmaksi. Noblesse-keittiöiden keittiö ei kuitenkaan tunnu synkältä, sillä valkoiset seinät ja runsas luonnonvalo kirkastavat tilaa. Mielestäni toteutus on hyvä esimerkki onnistuneesta, tyylipuhtaasta, mustasta keittiöstä, joka ei ilmavuuden ja valon vuoksi tunnu ahdistavalta. Keittiön herkkupaloja on myös ikkunat, kuten vaakasuuntainen ikkuna välitilassa. Talo Korean keittiössä on muihin kohteisiin verrattuna reippaammin säilytystilaa.

Talo Korea, Kohde 13

Dekolakun, Kohde 21, keittiö sopii erinomaisesti koko talon tunnelmaan. Alun perin pariskunta oli unelmoinut mustasta keittiöstä, mutta päätyivät kuitenkin vaaleampaan vaihtoehtoon. Omasta mielestäni tämä valinta on enemmän talon hengen ja tyylin mukainen kokonaisuudessaan. Puustellin keittiön mattaovissa sävyt ovat cashmere matt ja white matt. Keittiössä on nyt trendikäs aamiaiskaappi, suuri liesituulettimeton saareke sekä korkeiden kaappien keskelle asennettu työskentelysyvennys.

Dekolaku, Kohde 21

Kohde 22, Sievitalo Unto, tuo puunsyykuviot jälleen kyllä-listalle. Omega-keittiöiden ovien kuviointi on ehdottomasti messujen näyttävimmästä päästä, vaikka kokonaisuutena ilme on hillitty ja taloon sopiva. Myös tässä keittiössä on tämän vuoden trendilistan monta asiaa, aivan kuten Dekolakussa: suuri saareke ilman katosta roikkuvaa liesituuletinta, työskentelysyvennys, virtaviivainen kokonaisilme sekä rauhallinen välitila, joka on toteutettu tässä kohteessa samasta materiaalista kuin työtaso.

Sievitalo Unto, Kohde 22

Asuntomessujen perusteella mustavalkoisten keittiöiden aika alkaa olla jo ohi. Taloon sopiva kokonaisuus kuitenkin löytyy kohteesta 32, Jukkatalo Ainasta. Kompaktinkokoisessa keittiössä on pieni liikuteltava saareke. Avohyllyt ovat toteutettu erillisin metallisin hyllyin, joita odotin näkeväni messuilla jopa enemmän. Keittiö on Petra-Keittiöiden mallistosta.

Jukkatalo Aina, Kohde 32

Kaikki Asuntomessujen artikkelimme löydät osoitteessa www.asuntomessut.info

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Onko se Mustang? Onko se Tesla? Ei, vaan venäläinen sähköauto!

Venäläisfirma nimeltä Aviar Motors rakentaa Teslaan pohjautuvaa klassisen Mustangin näköistä sähköautoa. Onko kyseessä menestysosista rakennettu hitti vai huti? Automalli kehitetään...

Tyyliniekka tutustuu – Uudenkaupungin automuseo tarjoaa Saab-nostalgiaa ja eksoottisia yksittäiskappaleita

Kotimaan matkailu on tänä kesänä suositumpaa kuin koskaan, joten mekin kävimme tutustumassa Suomen ainoan autotehtaan yhteydessä sijaitsevaan museoon. Ulkoapäin varsin...

Luottoneule

Jokaisella pitäisi olla luottoneule, joka menee päälle aina kuin mahdollista. Minulle se on suomalaisen Alpan alpakanvillainen Crew Neck Lite,...

Ei ravistettu, eikä sekoitettu: Aston Martin -viski toimitetaan pullossa, jota koristaa aito DB5:n mäntä

Autonvalmistaja Aston Martin on päättänyt tehdä yhteistyötä brittiläisen Bowmore-tislaamon kanssa. Tuloksena on varsin erikoinen ja harvinainen skottilainen mallasviski. Black Bowmore...

Kiinan vastaus luksuslimolle on pidennetty Hongqi H9+

Ainakin näin länsimaalaisittain erikoisesta nimestään huolimatta tällä normikorisesta autosta pidennetyllä mallilla on tarjota parasta mahdollista luxusta Kiinan suunnalta. Jutun kuvat...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...