Asuntomessut 2019: Herkullisimmat päämakuuhuoneet

Olenkohan ainoa, joka unelmoi ulkomaisissa sisustusohjelmissa nähtävistä isoista makuuhuoneista? Usein tilan käyttö näissä niin sanotuissa ”master bedroomeissa” on toki suomalaiseen makuun erittäin liioiteltua, mutta juuri tuo tila tuo myös luksuksen tunnetta. Makuuhuoneista löytyy kenties takka, sohvaryhmä, jättimäinen sänky ja tietenkin omat tilat vaatesäilytykseen sekä kylpyhuone. Erityisesti ajatus siitä, että makuuhuone on paikka, johon voi vetäytyä rentoutumaan muutenkin kuin vain nukkumaan, poikkeaa suomalaisten kotien totutusta kulttuurista.

Joitakin unelmien makuuhuoneita Asuntomessujen lähihistoriaan mahtuu, mutta tänä vuonna niukentuneet neliöt näkyvät myös pienempinä päämakuuhuoneina. Tämän vuoden kohteissa on kuitenkin tuotu luksuksen tunnetta onnistunein sisustusvalinnoin. Kerroksellisuus, luonnonmateriaalit ja murrettujen väripalettien täyteläisyys näkyy nyt tyylikkäimmissä makuuhuoneissa. Myös makuuhuoneiden sisäänkäyntiin on kiinnitetty huomioita, sillä ainakin kohteissa 5, 22 ja 32 makuuhuoneeseen johtaa pariovet.

Minkälainen on sinun unelmiesi makuuhuone? Löytyykö se näiden makuuhuoneiden joukosta?

Kohteessa 2, Designtalo Airon Neito, makuuhuoneen tunnelma syntyy tummasta värimaailmasta. Pesämäisyyttä tuo myös alas laskettu kolmiulotteinen akustiikkapaneeli. Isot ikkunat tuovat luonnon kauniisti sisään. Tämän makuuhuoneen herkkupala on myös kokolattiamatto, joka tekee tilaan heti luksusmaisen tunnelman, ja muistuttaa boutique-hotellin huoneita.

Kohde 2, Designtalo Airon Neito
Kohde 2, Designtalo Airon Neito

Talo Aidossa, Kohde 3, makuuhuoneen suurista ikkunoista tulvii valoa. Kokolattiamatto toistuu myös tässä kohteessa. Vaaleat vaneriseinät tuovat tilaan keveyttä ja sisäkaton muoto tilaan avaruutta sekä mielenkiintoa. Sängynpäätyseinän katseenvangitsija on puinen koristepaneeli.

Kohde 3, Talo Aito
Kohde 3, Talo Aito

Kohteessa 4, Airon Haavessa, on makuuhuoneeseen onnistuttu tuomaan täyteläistä tunnelmaa kuitenkin pitäen kokonaisilme rauhallisena. Värien käyttöä ei ole arasteltu ja kokonaisuus on harmoninen. Sängyn runsaat tekstiilit kutsuvat petiin.

Suosittelemme

Kohde 4, Airon Haave

Talo Korean, Kohde 13, makuuhuone hakee vertaistaan, koska lasikattoelementit tekevät tilasta uniikin.  Sängystä voi ihailla vaikkapa pilvien lipuvan rauhaisasti ohi. Seinävärinä tilaan on valittu trendikäs murrettu vihreä. Hittimateriaalia, vaneria, on käytetty sängynpäädyssä. Sängynpääty on Marian restaurointi ja puutyön tekemä.

Kohde 13, Talo Korea

Dekolaku, Kohde 21, osoittaa, että omalla tavallaan tavallisesta makuuhuoneeseen voi saada pienellä vaivalla mielenkiintoisemman. Siparilan paneelista tehty sängynpääty on virtaviivainen ja luonteva, ja se tekee itsestään numeron juuri oikealla tavalla.

Kohde 21, Dekolaku

Kohteen 22, Sievitalo Unton, makuuhuoneessa on myös käytetty Siparilan paneelia. Pala-paneelin lisäksi päätyseinällä huomio kiinnittyy myös pyöreään peiliin. Sänkyä kehystävät ikkunat ovat kaunis rakenteellinen yksityiskohta. Osa pehmeää ja luonnonläheistä tunnelmaa on myös Futonnetin sänky, joka on kevyt ja ilmava.

Kohde 22, Sievitalo Unto

Jukkatalo Ainassa, Kohde 32, ei makuuhuoneessa ole kamalasti neliöitä, mutta toteutus on hyvä ja tunnelma viihtyisä. Tummansininen seinäväri on rohkea vaikkakin murrettuna rauhoittava. Sisustuksen kauniita yksityiskohtia ovat makramee-verho, luonnonmateriaalit sekä muun muassa näyttävä naulakko vaatteille.

Kohde 32, Jukkatalo Aina

Kaikki Asuntomessujen artikkelimme löydät osoitteessa www.asuntomessut.info

Lue lisää