Asket – skandiminimalismia parhaimmillaan

Kaupallinen yhteistyö: Asket

Tukholmalainen Asket on suhteellinen tuore toimija vaatemarkkinoilla ja alku on ollut lupaava. Syynä hyvälle startille on hintaansa nähden erinomainen laatu, jonka on mahdollistanut yrityksen yksinkertaisuudessaan nerokas innovaatio – massaräätälöityjen vaatteiden suoramyynti, jonka ansiosta kuluttajille myydään istuvia valmisvaatteita ilman turhia ja tätä kautta hintaa lisääviä välikäsiä.

Asketin esitys t-paidan hinnanmuodostumisesta.
Asketin esitys t-paidan hinnanmuodostumisesta.

Massaräätälöityä laatua

Asketin tapauksessa massaräätälöinti tarkoittaa laajaa kokovalikoimaa, joka on toteutettu simppelisti. Paitoja ja puseroita saa eri väreissä XS-XL -kokoisina, kolmessa eri pituudessa. Esimerkiksi pitkä ja laiha kaveri voi valita itselleen S-koon paidan L-pituudella. Tai minun tapauksessa M-koon paidat ja puserot toimivat parhaiten Short (S) – pituudella. Idea on yksinkertaisuudessaan toimiva ja etenkin kauluspaidoissa ja puseroissa tämä on lyhyt- tai pitkäkätisen kaverin pelastus.

asket-sizingsystem

Asket toimitti palautetta vastaan pikeepaidan, kauluspaidan ja collegepuseron, sekä kaksi eri tuotantoerän t-paitaa.

Laadun osalta tuotteet kestävät vertailun astetta kalliimpiin tuotteisiin. Koska tuotteiden hinnat ovat ns. halpabrändejä korkeampia, mutta välistä on karsittu jälleenmyyntiverkosto, on tuotteen laatuun voitu panostaa enemmän. Tämä näkyy mm. siinä, että t-paidoissa kutistuminen on vähäistä (n. 1-2 senttiä) ja saumat eivät lähde senttiä paria enempää kiertämään käytön myötä.

14_asket_t-shirt_lineup

Collegepuseron kohdalla tilanne on sama. Pesuohjeen mukaan puseroa pitää pestä 30 asteessa, mutta 60 asteen ensipesun jäljiltä pusero kutistui mittausten perusteella vain sentin verran niin torson leveyden kuin hihojen pituuden osalta. Asket onkin tehnyt paitojen ja puseroiden osalta kehitystyötä, koska he haluavat kutistumisen olevan minimalistista – aivan kuten tuotteet itsessäänkin ovat.

Asketin vaatteet on valmistettu Portugalissa egyptiläisestä puuvillasta.

Suosittelemme

Asketin paketti on personoitu.
Asketin paketti on personoitu.

Tämä tuotteiden pedanttiseen laadunvalvontaan perustuva asenne yhdistettynä poikkeuksellisen onnistuneeseen asiakasviestintään on osasyy sille, miksi Asket on rakentanut itselleen hyvän maineen vaatepiireissä. Ja tottahan se on, että kun voin kuluttajana luottaa vaatteiden mittataulukkojen pitävyyteen myös pesukertojen jälkeen, on niiden ostaminen turvallista – etenkin kun asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa oikean koon valitsemisessa nopeasti.

Pienet yksityiskohdat ratkaisevat. Asketin nimilappu on ommeltu kiinni muutamalla pistolla, joten se on helppo poistaa.
Pienet yksityiskohdat ratkaisevat. Asketin nimilappu on ommeltu kiinni muutamalla pistolla, joten se on helppo poistaa.

Käyttökokemuksia

T-paitojen puuvillakangas on jämäkkää materiaalia, joten paidat eivät ole parhaimmillaan kauluspaidan aluspaitoina, ellei ole poikkeuksellisen viluista sorttia. Vastavuoroisesti paksu materiaali on peittävää, eli valkoisesta paidasta ei kuulla läpi iho, karvat tai nännit. Tämä on pelkässä t-paidassa kulkevalle varsin miellyttävä ominaisuus.

T-paidat ovat olleet kovassa käytössä.
T-paidat ovat olleet kovassa käytössä.

https://www.instagram.com/p/BG9C-xNqOfx/

Samat kokemukset ovat myös pikeepaidasta ja kauluspaidasta. Materiaali on hyvälaatuista, eikä mitään seitinohutta, joten käyttövuosia on näillekin luvassa useita. Kauluspaidan nappikaulus on toki tällaiselle ivy-tyyliin taipuvaiselle miehelle hieman vieras, mutta kyse onkin ns. skandiminimalistinen tulkinta nappikauluspaidasta.

Asketin collegepusero on pehmeää puuvillaa ja yksityiskohdat ovat huoliteltuja.

Asketin pikeepaita ja collegepusero ovat olleet viimeaikojen suosikkiyhdistelmäni.

Collegepuseron kohdalla käyttökokemuksia on vielä kohtuullisen vähän, mutta parin pesun jälkeen pusero tuntuu edelleen pehmeältä. Puuvillamateriaali on paksua ja joustavaa, joten pusero on ilmojen viilennyttyä ollut yhä useammin päällä kasuaaleissa seteissä. Kotikäytössä se on noussut ykkösvaatteeksi mukavuutensa ansiosta.

Tuotevalikoima laajenee

Asket on laajentamassa tuotevalikoimaansa premium-neuleisiin, joista ensimmäisenä vuorossa ovat merino- ja kashmirvillaiset neulepuserot. Odotukset laadun osalta ovat korkealla, sillä neuleiden tuotantolaitosten kerrotaan olevan samoja, kuin mitä Prada, Zegna, Brunello Cucinelli ja Hermès käyttävät.

Asketin premium-neuleet. Kuva: Asket
Asketin premium-neuleet. Kuva: Asket

Premium-neuleiden hinnat ovat Asketin totuttuun hintatasoon nähden selvästi korkeammalla, mutta esimerkiksi kashmirneule noin kahdella sadalla eurolla on odotusarvoltaan huikea diili. Asiaan saan varmuuden pikapuoliin, kunhan saan uutuusneuleet käsiini.

Lue lisää