Aseman Kello ikuistaa hetkiä upeiksi koruiksi

Kaupallinen yhteistyö: Aseman Kello

Kauniit ja aikaa kestävät korut täydentävät kantajansa tyylin niin arjessa, kuin juhlassa. Tähän väittämään on helppo yhtyä ja kukapa meistä ei olisi joskus haaveillut omasta, yksilöllisestä korusta, joka sopisi omaan pukeutumiseen ja korostaisi samalla niitä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä?

Kun ajatus omasta korusta on syntynyt, kannattaa rohkeasti turvautua ammattilaisen apuun, jolloin oma unelma on lähempänä toteutumistaan. Eikä hintakaan useinkaan muodostu esteeksi, sillä korunvalmistukseen voidaan vaikuttaa monin tavoin. Näin uskoo Helsingissä toimiva Aseman Kello, jolla on korunvalmistuksen saralla pitkät perinteet.

Aseman Kellon Erkki Kallioniemi esittelee kaulakorua, jonka keskipisteenä hurmaa vaaleanpunainen safiiri.

Tinkimätöntä osaamista ja laatua

Aseman Kello on tunnettu laadukkaasta rannekellovalikoimastaan, mutta sen lisäksi yrityksen kovaa ydintä on laadukas ja tunnustettu korunvalmistus. Korunvalmistus on keskitetty Aseman Kellon Aleksanterinkadun myymälän työhuoneelle, jossa syntyvät kauniit ja uniikit korut asiakkaiden iloksi, jonka lisäksi sieltä käsin palvellaan joustavasti ja tarpeen vaatiessa lyhyelläkin varoitusajalla asiakkaita kaikissa koruihin liittyvissä asioissa, myös erikoisempien jalometalliesineiden kohdalla.

Lisäksi tilauskorujen valmistus sujuu joutuisasti, sillä Aseman kellolla on lukuisia valumalleja valmiina ja myös tilaustöissä voidaan käyttää joustavasti valumallivalikoiman tarjoamia yhdistelmävaihtoehtoja. Korunvalmistuksessa Aseman Kellon johtavana ohjenuorena on korkealaatuisuus, myös käytettävissä materiaaleissa.

Esimerkkejä Aseman Kellon ainutlaatuisista koruista, joissa jokaisessa on harvinaislaatuiset jalokivet.

Kullan eri sävyt

Aseman Kellon korunvalmistuksesta vastaava Erkki Kallioniemi kertoi valkokullan suosion jatkavan kasvuaan ja se on näkynyt selvästi myös suomalaisten koruissa. Suosion syitä tiedustellessani Kallioniemi totesi, että valkokulta on materiaalina paitsi raikkaan sävyinen, sopii se ominaisuuksiltaan hyvin erityisesti timanttien istutuksiin. Näin materiaalin visuaalisuus ja tekninen sopivuus kulkevat mainiosti käsi kädessä korunvalmistuksessa.

Kuvan 24 karaatin kultagranuleista on mahdollista valmistaa esimerkiksi noin 50 sormusta.

Kallioniemen mukaan toinen nouseva trendi on punertava ruusukulta, jonka huomaa tällä hetkellä maailmalla. Sama suosio näkyy niin muodissa kuin sisustuksessakin, joten odotettavissa on, että ruusukulta näkyy jatkossa entistä useammin myös arvokoruissa. Sama suuntaus on nähtävissä myös kelloissa – hyvänä esimerkkinä Aseman Kellon edustama kello- ja koruvalmistaja Chopard, jonka kauniiden arvokellojen kuorimateriaalina on usein ruusukulta.

Aseman Kellon Erkki Kallioniemi mainitsee omaksi suosikikseen kuitenkin keltakullan. Hänen mielestään aidon kullan sävy ja lämpö on jäljittelemätön ja samalla luonnollinen, koska keltakulta ei ole ihmisen tekemä kullansävy, kuten valko- ja ruusukulta.

Jalokiviä unohtamatta

Korujen inspiraation lähteinä toimivat myös upeat jalokivet. Kultaseppä Erkki Kallioniemi esitteleekin joukkoa kotimaisia jalokiviä, joiden pohjalta rakentuu uusi korusarja, jossa käytössä on vain kotimaisia jalokiviä. Jalokivinä on muun muassa Luoston ametistia, Luumäen berylliä, Lemmenjoen granaattia sekä Vironlahden topaaseja.

Kotimaiset jalokivet inspiroivat Erkki Kallioniemen suunnittelemaan korusarjan, jossa nämä kivet pääsevät pääosan esittäjiksi.

Aseman Kellon uniikkikoruissa upeat jalokivet yhdistyvät tyylikkääseen suunnitteluun. Vasemmanpuoleisen korun jalokivi on Iranista oleva turkoosi, joka on sävyltään erittäin harvinainen ja sitä löytyykin vain hyvin harvoin.

Kallioniemi on kiitollinen, että on saanut pitkän uransa aikana tehdä monenlaisia ja hyvin erilaisia koruja monipuolisesti ja päässyt osaksi myös monia todellisia mestariteoksia. Erityisesti mieleen hänellä on jäänyt esimerkiksi Miss Suomi –kruunut, joista kirjoitimmekin jo aiemmin artikkelia.

Erkki Kallioniemen suunnittelemassa korussa 20 karaatin smaragdi loistaa timanttien seurassa.

Aseman Kellon upeita harvinaisuuksia on myös kaulakoru, jossa on kokonainen ja  hiomaton 120 karaatin kotimainen Luumäen berylli. Jalokivi on siis säilytetty korussa sellaisenaan. Berylli on Kallioniemen omia suosikkeja. Beryllissä yhdistyy kauneus ja loistava valontaitekerroin sekä kovuus materiaalin kestävyytenä.

Hiomaton Luumäen berylli

Tilauskorut ovat vaihtoehto valmiskoruille

Aseman Kellosta löytyy hyvät valikoimat valmiita koruja, joita erityisosaamista vaativat tilauksesta tehtävät korut täydentävät. Ja kuten aiemmin tuli mainittua, ei hintaa kannata pelätä, sillä Aseman Kello esittää asiakkaan ajatusten perusteella kustannustehokkaan toteutustavan, jossa saavutetaan laadukas ja kaunis sekä pitkäkestoinen tuote.

Erkki Kallioniemen viesti suomalaisille kuluttajille on, että määrän sijasta keskityttäisiin laatuun. Laadukkaat korut kestävät käyttöä ja niistä voi nauttia arkenakin, jolloin korun hankinnan voi perustella järjelläkin. 🙂

Mittatilauskoruista usein syntyy harhakuvitelma, että tällaisten korujen tulisi olla jotenkin yliampuvia tai pröystäileviä. Erkki Kallioniemi kuitenkin muistuttaa, että suurin osa Aseman Kellon tekemistä koruista on niin sanottuja käyttökoruja, joiden tarkoitus on ilahduttaa kantajaansa jokaisena päivänä ja välittää kestävästi sitä tunnetta, joka korun antajalla on ollut korulahjaa antaessa mielessään.

Aseman Kello ikuistaa hetkesi, tunteesi ja toiveesi kauniiksi ja kestäviksi koruiksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Autonvalmistajien historiaa: AMC – Taistelija kolmen suuren varjossa

Amerikan Yhdysvalloissa oli aikanaan kolme suurta autonvalmistajaa: General Motors (GM), Ford ja Chrysler. Näiden jälkeen tuli pienempi American Motors...

Upotti poikaystävänsä auton jokeen – samalla löytyi Mazda RX-7 ja viisi muuta autoa!

Vinkki vedenalaisesta autosta voi johtaa mystisiin löytöihin. Näin kävi sukellusryhmälle, joka oli saanut vinkin joen pohjassa köllöttelevästä avolavasta. Mustasukkaisuuden roihahtaessa...

Maailman vähiten ajettu Lamborghini Miura SV tarjolla – auto myytiin uutena Saudi-Arabian kuningasperheelle

Vuonna 1966 debytoinut Lamborghini Miura mainitaan usein maailman kauneimpia autoja listattaessa. Jo ”tavalliset” Miurat ovat nykyään huippukalliita, mutta tämän...

Oletko kuullut BMW E1:stä – tämä sähköauto esiteltiin jo 1990-luvun alussa

BMW:n i8-hybridisportin valmistus loppuu pian, mutta kaupunkikäytössä parhaimmillaan oleva i3-täyssähköauto jää edelleen tarjolle. Harva tietää, että i3:lla oli henkinen...

Etkö malta odottaa Ferrarin katumaasturia – Novitecin tuunaama Maserati Levante voisi olla hyvä vaihtoehto

Juuri mikään merkki ei ole enää turvassa katumaasturibuumilta. Jopa Ferrari on parhaillaan kehittämässä omaa SUV:taan, jonka nimeksi tulee Purosangue....

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...