Aseman Kello ikuistaa hetkiä upeiksi koruiksi

Kaupallinen yhteistyö: Aseman Kello

Kauniit ja aikaa kestävät korut täydentävät kantajansa tyylin niin arjessa, kuin juhlassa. Tähän väittämään on helppo yhtyä ja kukapa meistä ei olisi joskus haaveillut omasta, yksilöllisestä korusta, joka sopisi omaan pukeutumiseen ja korostaisi samalla niitä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä?

Kun ajatus omasta korusta on syntynyt, kannattaa rohkeasti turvautua ammattilaisen apuun, jolloin oma unelma on lähempänä toteutumistaan. Eikä hintakaan useinkaan muodostu esteeksi, sillä korunvalmistukseen voidaan vaikuttaa monin tavoin. Näin uskoo Helsingissä toimiva Aseman Kello, jolla on korunvalmistuksen saralla pitkät perinteet.

Aseman Kellon Erkki Kallioniemi esittelee kaulakorua, jonka keskipisteenä hurmaa vaaleanpunainen safiiri.

Tinkimätöntä osaamista ja laatua

Aseman Kello on tunnettu laadukkaasta rannekellovalikoimastaan, mutta sen lisäksi yrityksen kovaa ydintä on laadukas ja tunnustettu korunvalmistus. Korunvalmistus on keskitetty Aseman Kellon Aleksanterinkadun myymälän työhuoneelle, jossa syntyvät kauniit ja uniikit korut asiakkaiden iloksi, jonka lisäksi sieltä käsin palvellaan joustavasti ja tarpeen vaatiessa lyhyelläkin varoitusajalla asiakkaita kaikissa koruihin liittyvissä asioissa, myös erikoisempien jalometalliesineiden kohdalla.

Lisäksi tilauskorujen valmistus sujuu joutuisasti, sillä Aseman kellolla on lukuisia valumalleja valmiina ja myös tilaustöissä voidaan käyttää joustavasti valumallivalikoiman tarjoamia yhdistelmävaihtoehtoja. Korunvalmistuksessa Aseman Kellon johtavana ohjenuorena on korkealaatuisuus, myös käytettävissä materiaaleissa.

Esimerkkejä Aseman Kellon ainutlaatuisista koruista, joissa jokaisessa on harvinaislaatuiset jalokivet.

Kullan eri sävyt

Aseman Kellon korunvalmistuksesta vastaava Erkki Kallioniemi kertoi valkokullan suosion jatkavan kasvuaan ja se on näkynyt selvästi myös suomalaisten koruissa. Suosion syitä tiedustellessani Kallioniemi totesi, että valkokulta on materiaalina paitsi raikkaan sävyinen, sopii se ominaisuuksiltaan hyvin erityisesti timanttien istutuksiin. Näin materiaalin visuaalisuus ja tekninen sopivuus kulkevat mainiosti käsi kädessä korunvalmistuksessa.

Kuvan 24 karaatin kultagranuleista on mahdollista valmistaa esimerkiksi noin 50 sormusta.

Kallioniemen mukaan toinen nouseva trendi on punertava ruusukulta, jonka huomaa tällä hetkellä maailmalla. Sama suosio näkyy niin muodissa kuin sisustuksessakin, joten odotettavissa on, että ruusukulta näkyy jatkossa entistä useammin myös arvokoruissa. Sama suuntaus on nähtävissä myös kelloissa – hyvänä esimerkkinä Aseman Kellon edustama kello- ja koruvalmistaja Chopard, jonka kauniiden arvokellojen kuorimateriaalina on usein ruusukulta.

Aseman Kellon Erkki Kallioniemi mainitsee omaksi suosikikseen kuitenkin keltakullan. Hänen mielestään aidon kullan sävy ja lämpö on jäljittelemätön ja samalla luonnollinen, koska keltakulta ei ole ihmisen tekemä kullansävy, kuten valko- ja ruusukulta.

Jalokiviä unohtamatta

Korujen inspiraation lähteinä toimivat myös upeat jalokivet. Kultaseppä Erkki Kallioniemi esitteleekin joukkoa kotimaisia jalokiviä, joiden pohjalta rakentuu uusi korusarja, jossa käytössä on vain kotimaisia jalokiviä. Jalokivinä on muun muassa Luoston ametistia, Luumäen berylliä, Lemmenjoen granaattia sekä Vironlahden topaaseja.

Kotimaiset jalokivet inspiroivat Erkki Kallioniemen suunnittelemaan korusarjan, jossa nämä kivet pääsevät pääosan esittäjiksi.

Aseman Kellon uniikkikoruissa upeat jalokivet yhdistyvät tyylikkääseen suunnitteluun. Vasemmanpuoleisen korun jalokivi on Iranista oleva turkoosi, joka on sävyltään erittäin harvinainen ja sitä löytyykin vain hyvin harvoin.

Kallioniemi on kiitollinen, että on saanut pitkän uransa aikana tehdä monenlaisia ja hyvin erilaisia koruja monipuolisesti ja päässyt osaksi myös monia todellisia mestariteoksia. Erityisesti mieleen hänellä on jäänyt esimerkiksi Miss Suomi –kruunut, joista kirjoitimmekin jo aiemmin artikkelia.

Erkki Kallioniemen suunnittelemassa korussa 20 karaatin smaragdi loistaa timanttien seurassa.

Aseman Kellon upeita harvinaisuuksia on myös kaulakoru, jossa on kokonainen ja  hiomaton 120 karaatin kotimainen Luumäen berylli. Jalokivi on siis säilytetty korussa sellaisenaan. Berylli on Kallioniemen omia suosikkeja. Beryllissä yhdistyy kauneus ja loistava valontaitekerroin sekä kovuus materiaalin kestävyytenä.

Hiomaton Luumäen berylli

Tilauskorut ovat vaihtoehto valmiskoruille

Aseman Kellosta löytyy hyvät valikoimat valmiita koruja, joita erityisosaamista vaativat tilauksesta tehtävät korut täydentävät. Ja kuten aiemmin tuli mainittua, ei hintaa kannata pelätä, sillä Aseman Kello esittää asiakkaan ajatusten perusteella kustannustehokkaan toteutustavan, jossa saavutetaan laadukas ja kaunis sekä pitkäkestoinen tuote.

Erkki Kallioniemen viesti suomalaisille kuluttajille on, että määrän sijasta keskityttäisiin laatuun. Laadukkaat korut kestävät käyttöä ja niistä voi nauttia arkenakin, jolloin korun hankinnan voi perustella järjelläkin. 🙂

Mittatilauskoruista usein syntyy harhakuvitelma, että tällaisten korujen tulisi olla jotenkin yliampuvia tai pröystäileviä. Erkki Kallioniemi kuitenkin muistuttaa, että suurin osa Aseman Kellon tekemistä koruista on niin sanottuja käyttökoruja, joiden tarkoitus on ilahduttaa kantajaansa jokaisena päivänä ja välittää kestävästi sitä tunnetta, joka korun antajalla on ollut korulahjaa antaessa mielessään.

Aseman Kello ikuistaa hetkesi, tunteesi ja toiveesi kauniiksi ja kestäviksi koruiksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Toyotan kestosuosikki muuntautuu crossoveriksi – uusi Corolla Cross esiteltiin Thaimaassa

Katumaasturi- ja crossover-buumille ei ole näkyvissä loppua, vaikka koronakriisi on koetellut autoalaakin pahasti. Esimerkiksi Toyota on vain lisännyt kierroksia...

Tämä tyylikäs avomallinen Saab 900 S on ikäisekseen loistokunnossa

Siitä on jo melkein vuosikymmen aikaa, kun Saabin tehtaalla viimeisetkin kokoonpanolinjat hiljenivät viimeistä kertaa. Valmistaja ehti kuitenkin työntää markkinoille...

Lotus muistelee legendaarista leffa-autoa – James Bondin tunnetuksi tekemä Esprit S1 poseeraa tulevan täyssähköisen Evijan vierellä

Bond-leffa The Spy Who Loved Me, eli suomeksi 007 rakastettuni sai ensi-iltansa melko tarkkaan 43 vuotta sitten. Autofanit muistanevat...

Kohta niitä taas saa – Ineos Grenadier on kuin alkuperäinen Land Rover Defender, mutta moottorit tulevat BMW:ltä

Alkuperäisen Land Rover Defenderin tuotanto päättyi vuonna 2016 lähes 70 vuoden valmistuksen jälkeen. Tätä nykyä auton täysin uusi seuraaja...

Uuden Skoda Octavia RS:n bensa- ja dieselversiot esiteltiin – myös nelivedon saa lisähintaan TDI:hin

Uusi Skoda Octavia RS näki päivänvalon jo keväällä, mutta tuolloin esiteltiin vasta iV-pistokehybridiversio. Nyt valikoima täydentyy perinteisemmillä bensa- ja...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...