Anderssén & Kurki – kenkäkauppa Vaasassa ja verkossa

Suomalaisen miehen pukeutuminen ottaa kaupallisella rintamalla positiivisia askelia. Hyvä esimerkki tästä on viime vuoden loppupuolella Vaasassa avattu miesten kenkämyymälä Anderssén & Kurki, jonka valikoimista löytyy mm. Loaken ja Red Wingin kenkiä. Otin tuoreeltaan yhteyttä yrityksen taustalla olevaan kolmikkoon,  Stefano Strömbergiin, Niklas Kurkeen ja Joel Andersséniin, kyselläkseni tarkemmin miten nämä päälle kaksikymppiset kaverukset päätyivät kenkäkauppiaiksi.

Joel Anderssén ottamassa vastaan asiakkaita. Kuva: Juha Koski
Joel Anderssén ottamassa vastaan asiakkaita. Kuva: Juha Koski

Miksi ihmeessä Vaasa?

– Suurin syy on tietenkin se, että olemme vaasalaisia ja opiskelemma Vaasassa. Vaasassa sattuu olemaan mielestämme hyvät olosuhteet tälläiseen konseptin rakentamiseen. Vaasassa on joukko suuria yrityksiä jotka tuovat kulutusvoimaa, ja läheisyys Ruotsiin tuo uusia trendejä ja ilmiöitä kaupunkiin. Vaasalaiset miehet ovat varsin trenditietoisia ja pukeutuvat hyvin. Täällä uskalletaan kokeilla uusia asioita.

Itse pidämme laadukkaista ja istuvista tuotteista. Tyylimme on nuorekas vaikka puvussa käveleminen joskus maittaisi.

Miksi kenkäkauppa?

– Olemma aina olleet kiinostuneita kengistä ja kaipasimme tämän tyyppistä kenkäkauppaa Vaasaan. Hyvälaatuisia ja hyvännäköisiä kenkiä on vaikea löytää Suomesta, joten näimme että myös koko maassa voisi löytyä kysyntää. Miesten klassiset kenkämallit ovat pysyneet samoina kauan ja eivät seuraa muodin vivahteita. Klassinen oxford tai derby tulee aina olemaan relevantti.

Loaken tarjontaa. Kuva: Juha Koski
Loaken tarjontaa. Kuva: Juha Koski

– Halusimme oppia yrittämistä käytännössä ilman opiskelujen kärsimistä ja päätimme perustaa miesten laatukenkäkaupan. Tulevaisuuden tavoitteena on kehittää konseptia ja saada juuri avattu verkkokauppa vetämään.

Laadukasta tarjontaa

Anderssén & Kurjen tarjontaan kuuluvat englantilaisen laatuvalmistaja Loaken nahkakengät, pääasiassa laadukkaimmasta 1880-mallistosta, joista erityisesti Aldwych-mallin cap-toe oxfordit ovat pomminvarma valinta mustana tai tummanruskeana. Anderssén & Kurjen bisneskenkätarjonta rakentuukin Loaken varaan.

Vapaamuotoisempaan menoon soveltuvat puolestaan Clarksin mokkanahkaiset dessut, sekä yhdysvaltalaisen Red Wingin työkengät. Tennariosastolta löytyy puolestaan New Balancen tossuja.

Suosittelemme

Red Wingin tarjontaa. Kuva: Juha Koski
Red Wingin tarjontaa. Kuva: Juha Koski

Kenkien hintataso on maailmalla toimiviin verkkokauppoihin nähden suhteellisen samalla tasolla, joten kotimaisen vaihtoehdon suosiminen ei käy kukkaron päälle. Lisäksi kannattaa vierailla myymälässä, jossa saa erinomaista ja kiireetöntä palvelua asiaansa vihkiytyneiltä yrittäjiltä.

Vinkki:
Lue myös Keikarin juttu Anderssén & Kurjesta.

 

Lue lisää