Baselworld 2018: Retkeilijän älykello Alpina AlpinerX

Alpina AlpinerX on hieman poikkeuksellinen älykello ehkä jo siksi, että kelloa valmistava perinteikäs 135-vuotias Alpina on luonut siitä yllättäen Kickstarter-projektin. Alpina on kuitenkin tehnyt historiansa aikana useita yhteistyöprojekteja, kuten vuonna 1903 toteutettu legendaarinen Alpinistsprojekti, missä joukko kellovalmistajia ja jälleenmyyjiä kokosivat osaamisensa yhteen suunnitellakseen yhdessä tulevia Alpina-kelloja. Alpinan mukaan Kickstarter on Alpinists-projektin moderni versio, jossa kellon ulkonäköön ja ominaisuuksiin vaikuttavat tällä kertaa asiakkaat.

Toiminnot

Alpina on ollut aina arvostettu erityisesti retkeilijöiden parissa ja ominaisuuksiensa puolesta MMT-283-1 kvartsihybridikoneistolla varustettu AlpinerX onkin suunniteltu täyttämään vaativankin eräretkeilijän tarpeet. AlpinerX:ään on ladattu kattava määrä ominaisuuksia, kuten ympäristöä mittaavat korkeus-, ilmanpaine-, UV- ja lämpötila-anturit, sekä GPS ja kompassi. AlpinerX tarkkailee myös käyttäjäänsä seuraamalla tämän aktiivisuutta ja unen laatua. Dynamic Coach -älyvalmentaja analysoi mittaustulokset ja opastaa käyttäjää tarpeen mukaan.

AlpinerX näyttää aina oikean ajan, maailmanajan, ilmoittaa puheluista ja viesteistä, sekä tallentaa tiedot pilvipalveluun. AlpinerX päihittää toimintojen määrässä useamman kilpailijansa, ja sen paristo kestää jopa kaksi vuotta – tämän kellon kanssa uskaltaa siis lähteä pidemmällekin eräretkelle. AlpinerX:n toimintoja ja sen keräämää dataa voi luonnollisesti hallita pilvipalveluun yhdistyvällä älypuhelinsovelluksella, jolla voi vaikkapa kehuskella kaverille viimeisintä vuorenvalloitusretkeään.

Hauskana ja hyödyllisenä yksityiskohtana mainittakoon kellon kompassitoiminto, joka saa kellon viisarit yhdistymään yhdeksi pötköksi, jolloin ne liikkuvat perinteisen kompassin tapaan.

Design

Alpina kutsuu rohkeasti AlpinerX-älykelloaan maailman kauneimmaksi ulkoilijan älykelloksi. No, se on tietysti makuasia ja kello on kyllä sporttisen tyylikäs, mutta kaunein..? AlpinerX on laadukkaan tuntuinen ja sisältää paljon toimintoja, mutta sen design on selkeää ja yksinkertaista. Tylsä se ei ainakaan ole ja konfiguraattorin tarjoamat 3200 eri värivaihtoehtoa antavat asiakkaalle mahdollisuuden erottautua massasta räikeilläkin väriyhdistelmillä. Tämän kellon kohdalla värivalinta vaikuttaakin paljon sen käytettävyyteen muun kuin ulkoiluhenkisen vaatetuksen kanssa. Oikealla yhdistelmällä, esimerkiksi musta kellotaulu, teräksisellä kehällä ja ruskealla nahkarannekkeella voisi mennä cocktail kutsuille, mutta kellosta ei oikein ole tiukemman pukukoodin tilaisuuksiin – eikä oikeastaan ole tarvettakaan.

Kellon 45 millimetriä halkaisijaltaan oleva ja 14 millimetriä paksu kuori on tehty lasikuidusta ja kumirannekkeella varustettuna AlpinerX on miellyttävän kevyt. AlpinerX nostaa urheilullisen älykellon uudelle tasolle ja lukuisien toimintojen ja suorituskyvyn lisäksi, se myös näyttää vakuuttavalta.

Suosittelemme

AlpinerX:n Kickstart-kampanja on kerännyt tähän mennessä 1366 tukijaa ja yhteensä 738 496 CHF (noin 627 440 euroa) ja se on ylittänyt tavoitteensa moninkertaisesti. Early Bird-hinnalla kellon saa omaksi edullisimmillaan reilulla 430 eurolla, jota voidaan pitää ominaisuuksiin nähden kohtuullisena. Muutama kymppi lisää ja mukaan saa lisärannekkeen ja sen vaihtotyökalun.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat