Yli 500-hevosvoimainen L88-koodin C3 Corvette oli mahtavin kaikista

60-luvun lopulla oli mistä valita Corvetteen moottori halusipa sitten suorituskyvyltään nopean GT-vaunun, tai todellisen katujen häirikköauton.

Ennen 2022 Z06-mallia, C8 Corvette toimitettiin samalla 6.2-litran V8:lla. Erona oli vain vaatimattomat viisi hevosvoimaa vakioon 495:een, jonka Z51-vauhtipaketilla sai tehokkaamman pakoputkiston kera. Sen sijaan 60-luvulla tilanne oli toinen, kun vastaesiteltyyn C3 Vetteen sai valita 300-heppaisen hinnat alkaen 327:n (5.4-litraa), tai malliston huipulta L88-koodia kantaneen seitsemänlitraisen 427-isolohkon, jossa oli melkein tuplasti enemmän tehoa. Yksi näistä myyttisistä L88-Veteistä on tammikuussa tulossa suureen Barrett Jacksonin huutokauppaan Jenkkeihin.

Polar White -värinen auto myydään ilman hintavarausta, ja se on vain yksi 80:sta vuonna 1968 valmistetusta L88-voimamoottorimallista. Alumiinipäistä L88-mallia varten sai kaivaa huimat 948 dollaria lisää kuvetta, mikä oli yli viidesosa perusmallin 4663:n taalan hintalapusta. Kaiken huipuksi kalleinta mallia ei saanut edes radion tai lämmityslaitteen kera, sillä se oli tarkoitettu todelliseksi kilpa-autoksi. Virallisesti GM ilmoitti auton heppamääräksi 430, mikä ei kuitenkaan ollut koko totuus. 80 onnellista auton ostanut saattoivat kuitenkin aavistaa, että L88-mallin rastitus ostolomakkeeseen saattoi tuoda vielä epäviralliset 130 hevosvoimaa lisää todellista tehoa.


Barrett Jacksonin sivujen tiedot myyntiyksilöstä ovat rajalliset, mutta autolla ilmoitetaan ajetun maltilliset 25 000 mailia. Se on ammattitaitoisesti uudelleenmaalattu, ja myös moottori on kasattu uudelleen. Pikanttina yksityiskohtana alkuperäinen vararengas on vielä paikoillaan koskemattomana, mikä kielii auton palvelleen omistajiaan kunniakkaasti.

Mitäpä sitten moisesta aikansa super-Corvettesta joutuu maksamaan nykyään? Vuotta tuoreempi vuosimallin 1969 L88-koodia kantanut Vette myytiin aikaisemmin tänä vuonna suolaiseen 610 000:n dollarin hintaan Bring-a-Trailer -sivujen kautta, mikä antaa osviitta myös juttumme auton hintatasosta. Kaikki on kuitenkin suhteellista, sillä L88-koodin C2 Corvettet vuodelta 1967 ovat vieläkin hintavampia. Näitä edeltäjäkorimallin viimeisiin yksilöihin istutettuja voimamalleja tehtiin vähäiset 20 autoa, ja yksi niistä myytiin tämän vuoden puolella 2,45 miljoonalla taalalla.LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.