Vuoden 2005 Porsche Carrera GT rikkoi kaksi ennätystä hinnan suhteen – vain reilut 1200 kilometriä ajetusta superautosta maksettiin lähes 1,7 miljoonaa euroa

Amerikkalaisen Bring a Trailer -huutokauppasivuston kautta myyty Porsche Carrera GT vuodelta 2005 teki uuden ennätyksen sekä tästä automallista maksetun hinnan että kyseisellä sivustolla myytyjen kaikkien autojen osalta. Osansa asiaan oli Porschen harvinaisella värillä ja minimaalisella ajomäärällä.

Punaisesta Carrera GT:stä tehty korkein tarjous oli lopulta tarkalleen 1 902 000 dollaria, eli lähes 1,7 miljoonaa euroa tämän hetken kurssin mukaan. Aiempi ennätys oli viime syyskuulta, jolloin hopeanvärisestä Carrera GT:stä maksettiin 1,3 miljoonaa taalaa. Bring a Trailer -sivuston tähänastinen oma ennätys tehtiin puolestaan viime heinäkuussa, jolloin vuoden 1961 Mercedes-Benz 300 SL Roadsterin hinta kohosi reiluun 1,4 miljoonaan dollariin.

Viimeisten analogisten superautojen joukkoon kuuluva Carrera GT ei ole koskaan ollut halpa, mutta Porschen haluttavuus keräilykohteena on noussut vielä tuntuvasti viimeisten parin vuoden aikana. Tämä on näkynyt luonnollisesti hinnoissakin. Carrera GT:ssä ei ole ajovakaudenhallintaa, ja ahtimiakin autosta on turha etsiä. Keskimoottorisen superauton sydämenä toimii korkealta kiljuva 5,7-litrainen V10, jonka tuottamat 612 heppaa välitetään takapyörille perinteisen kuusipykäläisen manuaalin kautta.

“Tavallisen” Carrera GT:n markkina-arvo on nykyään miljoonan dollarin luokkaa, mutta nyt huutokaupatun yksilön kaksi erikoispiirrettä saivat hinnan kohoamaan vielä 900 000 taalaa korkeammaksi. Hintaa selittää ensinnäkin auton minimaalinen ajomäärä, koska mittarissa oli vasta 780 mailia, eli noin 1200 kilometriä. Lisäksi USA:n Littletoniin uutena myyty Porsche on kirkkaanpunainen.

Auto ei ole siis yhtä harvinainen kuin Pohjois-Amerikkaan toimitetut 19 täysin yksilöllisellä värillä maalattua Carrera GT:tä, mutta punainen on silti paljon vähemmän yleinen kuin hopea tai musta, jollaisia suurin osa kaikkiaan 1270 valmistetusta Carrera GT:istä on. Nyt huutokaupatun Porschen mukana tuli myös tehtaan alkuperäinen matkalaukkusarja sekä kaikki dokumentit siitä lähtien, kun auto rullasi ulos Saksan Leipzigin tehtaan linjoilta.LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.