Volkswagenin, Skodan ja Dacian törmäystestissä yksi menestyi heikosti

Euro NCAP on julkistanut viimeisimmät testituloksensa. Mukana olivat 2021 Dacia Sandero Stepway, Volkswagen ID.4 ja Skoda Enyaq iV -täyssähköauto.

Romanialaisen autonvalmistaja Dacian muodinmukaisesti ylöstunkattu hatchback (luetaan katumaasturi) jätti toivomisen varaa kolariturvallisuutensa puolesta. Keskiarvoltaan vain kaksi tähteä saanut auto sai 70% aikuisen matkustajan, ja 72% lapsimatkustajan turvallisuudesta. Eniten pisteitä karisi kuitenkin jalankulkijaturvallisuudesta (41%), sekä turvajärjestelmien pettämisestä (42%).Sanderon kunniaksi täytyy kuitenkin mainita, että jos olisi tarkasteltu vain ja ainoastaan kolariturvallisuutta matkustajille, olisi se NCAP:in mukaan saanut tällöin neljä tähteä.

”Ajoneuvojen turvallisuus on edennyt suurin harppauksin, ja nyt pääpaino on estää kehittyneen teknologian turvin onnettomuuksia ylipäätään tapahtumasta. Dacia on selvästikin löytänyt kohdeyleisönsä, josta se pitää kiinni. Kahden tähden tulos osoittaa kuitenkin hyvin vähän kunnianhimoa jopa halvemman hintaluokan autolle”, kommentoi NCAP:in pääsihteeri Michiel van Ratingen.

Myös Dacian sisarmalli Logan sai jo aikaisemmin samaisessa testissä vaivaiset kaksi tähteä viidestä. Sen sijaan kilpailijat Skoda Enyaq iV ja Volkswagen ID.4 pärjäsivät selvästi ansiokkaammin. Molemmat saivat testissä täydet viisi tähteä. Turvallisuusvirasto äityi suorastaan ylistämään autojen vankkaa perusrakennetta. Autot saivatkin yli 90% aikuisen matkustajan turvallisuudesta, sekä 89% lapsimatkustajan turvallisuudesta.

“Skoda ja VW osoittavat, mitä ajoneuvon turvallisuuden eteen voidaan tehdä. Euro NCAP:in testi todistaa, että nämä valmistajat pystyvät tarjoamaan asiakkailleen korkeimman mahdollisen turvallisuustason”, van Ratingen hehkuttaa. Kerrottakoon vielä, että suoritettuaan lisätestejä myös Cupra Formentor e-Hybrid sai samaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen – aivan kuten sen ICE-moottoroidut sisarukset.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.