Viskit

Näitä kahta suomeksi viskiksi taipuvaa sanaa näkee monituisten pullojen kyljissä, mutta eihän tässä sentään vain kirjoitusasusta voi olla kyse? Molemmat sanat tulevat gaelinkielen sanasta uisge, eli vesi. Tämä taas johtaa juurensa latinankielisestä termistä tislatulle viinalle aqua vitae joka gaeliksi...
  Koordinaateissa 57° 32′ 12″ N, 3° 12′ 55″ W Speysiden viskialueella sijaitseva Speyburn -tislaamo perustettiin vuonna 1897 John Hopkins nimisen herrasmiehen toimesta. Tislaamo sijaitsee Spey-joen sivujokiin kuuluvat Granty Burnin varrella. Ensimmäinen tisle syntyi 15.12.1897 kuningatar Victorian Diamond Jubileen kunniaksi. Kalastajien viskinä tunnettu Speyburn (jos tislaamon yhden...
  Amerikkalaiset viskit ovat perinteiseen jenkkityyliin hyvin tarkkaan määritelty eri luokkiin ja niiden valmistusta koskee tiukat säädökset. Yksi näistä säädöksistä, se että vain uusia tammitynnyreitä saa käyttää viskin valmistuksessa, on saanut aikaan sen, että muun maailman ja etenkin Skotlannin viskituotannossa...
Malt, eli mallas tarkoittaa idätettyä viljaa, käytännössä ohraa, joka on kuivattu ja rouhittu. Tätä käytetään pohjana viskinvalmistuksessa sekoitettuna veden ja hiivan kanssa. Viskin ensimmäinen vaihe on siis käytännössä olutta, joka sitten tislaamalla saadaan kirkkaaksi ja tynnyröimällä taas värilliseksi. Single Malt...
  Skotlannissa tuotetaan viskiä yli sadalla (laillisella) tislaamolla ja lähes jokaisella on oma ikoninen ja hieno historiansa sekä siihen liitetty ainutlaatuinen maku ja valmistusprosessi. Tai ainakin näin he väittävät itse. Käytännössä skottiviskien erot liittyvät enimmäkseen alueisiin, joissa viski on valmistettu. Täten...

Viskiniekan uusimmat

Kelloniekan uusimmat