Viskit

Strathisla - Chivasin sydän Keith, Morey - Speyside. Osoitteessa 57.54649°N 2.95427°W sijaitsee Skotlannin vanhin jatkuvassa käytössä oleva tislaamo: Strathisla distillery. Kontumaisen maiseman keskelle sijoittuva, aivan jotenkin Hobittitalon oloinen paikka ei ole juuri muuttunut 1700-luvulta tähän päivään. Chivas blendin sydämenä toimiva...
Sijainti 55°25′31.5″N, 5°36′31.9″W. Springbank distillery, eteläinen Kintyren niemimaa. Campbeltownin viskialue on aikoinaan ollut loistelias 28 tislaamon mekka, mutta tänä päivänä Campbeltownissa toimii vain Springbank, Glengyle ja Glen Scotia. Näistä Spingbank on kaupallistetuin ja tunnetuin, tislaamon valmistaessa kolmea eri merkkistä viskiä;...
  Koordinaateissa 57° 32′ 12″ N, 3° 12′ 55″ W Speysiden viskialueella sijaitseva Speyburn -tislaamo perustettiin vuonna 1897 John Hopkins nimisen herrasmiehen toimesta. Tislaamo sijaitsee Spey-joen sivujokiin kuuluvat Granty Burnin varrella. Ensimmäinen tisle syntyi 15.12.1897 kuningatar Victorian Diamond Jubileen kunniaksi. Kalastajien viskinä tunnettu Speyburn (jos tislaamon yhden...
Lääkinnällisessä mielessä, tottakai. Viski, siis uisge beatha eli elämän vesi on jo yli 600 vuotta vanha lääkeaine jolla voi parantaa huhujen mukaan melkein mitä vaan, vatsavaivoista ja korvasärystä sydänsuruihin ja jopa petikestävyyttä! Viskin pitkä historia on monivaiheinen ja vivahteikas ja tieteen...
Eilen suurin osa suomalaisista sai veronpalautuksia ja moni varmasti miettii mitä ekstrakivaa sillä rahalla voisi tehdä. Omat palautukseni eivät olleet aivan etelänmatkaluokkaa mutta onnekseni ystäväni vinkkasi, että paikalliseen panimoravintolaan kannettiin juuri erikoinen pullo viskiä hienojen ohjeistuksien saattelemana. Pakkasin siis...
Inverloch Cheese Company, The Creamery, 22 Kirk Street, Campbeltown, Argyll and Bute, PA28 6BN on paikka joka tuottaa käsityönä juustoja. Talo on etenkin kuuluisa voimakkaista skottilaisista cheddareistaan ja tykkää maustaa niitä viskillä. Laphroaigin pojat ja tytöt taisivat tykästyä juustoon, kun ottivat sen...
Huhtikuinen aurinkoinen kevätlauantai. Asteita mittarissa noin 10. Grilli on puhdistettu talven jäljiltä, parila rasvapoltettu ja läskit ostettu. Mielessä pyörii kysymys "Mitä pientä lämmikettä grillauksen ohella". Ajattelen muksuja, joilla lauantai on karkkipäivä ja mieleni alkaa tehdä jotain hieman makeaa, mutta...
Jokainen, joka on oppinut arvostamaan hyvää viskiä, erottaa kohtalaisen helposti kalliin viskin halvasta. Mutta minkä vuoksi hyvästä viskistä saa pulittaa niinkin sievoisen summan? Miksi 12-vuotiasta viskiä voidaan myydä sekä 30 euron että 90 euron hintaisena? Viskin hinta määräytyy monen eri...
Antti on pitkin alkukevättä vertaillut artikkeleissaan (täällä ja täällä) viskien ominaisuuksia erilaisissa laseissa, mutta oli aika hieman laajentaa tuota testiä ja pyrkiä selvittämään, mikä tekee hyvästä viskilasista hyvän. Hyvä viskilasi on vähintään kolmea aistia palveleva. Lasi on itsessään esteettinen, jopa...
Julkaisimme Tyyliniekassa viime vuonna artikkelin kenkien killottamisesta samppanjalla. Tällöin kenkiin haluttiin juhlallinen peilikiilto ja lankkausoperaatio kesti koko illan. Kenkiin saa kiireessä hyvän kiillon myös nopeammin, jolloin lankkia ei laiteta useita kerroksia. On kuitenkin muistettava, että ohuena kerroksena käytettynä lankki...

Viskiniekan uusimmat

Kelloniekan uusimmat