Tyyliniekka LIVE

Vain kaksi maailmassa: 1994 BMW M5 Touring Santorini Blue

BMW M-malleista puhuttaessa ei sovi unohtaa farkkumallien olemassaoloa. Tämä yksilö on vieläpä myynnissä, ja se on todellinen huippukuntoinen harvinaisuus.Auto näki päivänvalon 9. joulukuuta vuonna 1994, ja se valmistettiin Saksan markkinoita varten. Sen ohjevähittäishinta oli korkeimpia, mitä E34-korimallin M5 farmareilla oli nähty. Näyttävä sininen maalipinta kantaa nimeä Santorini Blue, ja tuon värisenä näitä Bemuja lähti maailmalle vaivaiset kaksi kappaletta.

Juttumme herkkupala löytyy klassikko-Bemareihin erikoistuneen Enthusiast Auto Group:in (EAG) sivuilta myynnistä. Auto ostettiin Yhdysvaltoihin vuonna 2000, ja päätyi kuusi vuotta myöhemmin EAG:n hoteisiin. Tuolloin autoon tehtiin kustannuksia säästelemättä mittava entisöinti, jolloin BMW:n 3,8-litran rivikuutoseen vaihdettiin lukuisia kulutusosia. Samalla käytiin täydellisesti läpi jarrut, sekä vaihdettiin auton ajo-ominaisuuksiin vaikuttavat alustan osat uusiin. Myös tuulilasi vaihdettiin uuteen.

M5 Touring ei ole erikoinen pelkästään harvinaisen värinsä johdosta. Sisusta on Lotus White -nappanahkaa, ja kojelauta, ovenkahvat ja ylemmät ovipaneelit ovat kaikki sävytetty ulkokuoren Santorini Blue -maalipinnan kanssa. Auton kilometrimittari näyttää lukemaa 155 369, joten ostaja saa vielä ikäisekseen vähän ajetun vauhtifarmarin. Hevosvoimia on käytössä 335 hyvin hoidettua pollea, joita kuljettaja pääsee suitsimaan viisipykäläisen manuaalin käskyttämänä. Kuvissa M5 Touring näyttää kuin olisi ajettu juuri BMW:n tehtaan portista ulos, joten se olisi varmasti monelle Bemariharrastajalle unelmien täyttymys.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.