Tässä harvinaisessa 80-luvun M-bemarissa on kuutoskone ja hämärä menneisyys

Jälleen yksi E30 M3 BMW on putkahtanut myyntiin, ja tällä kertaa Yhdysvaltain Virginiassa. Kyseiset autot menevät kaupaksi kuin jäävesi Saharassa, mutta tämä yksilö ei ole kuitenkaan aivan sitä miltä näyttää.

Arvoonsa noussut E30 M3 -sukupolvi sai alkunsa jo vuonna 1986, mutta Amerikkaan niitä vietiin vasta pari vuotta myöhemmin. Juttumme metallinsinen Bemari on Yhdysvaltain ensimmäisen vuoden tuontikertaa, ja siihen on tehty isoja muutostöitä. Suurin niistä on alkuperäisen neloskoneen heivaaminen tallin nurkkaan, ja korvaaminen vapaasti hengittävällä suoralla 3,2-litran kuutosella.

Kyseessä ei ole mikä tahansa motti, vaan koodinimellä S54 tunnettu pumppu, mikä löytyy myös E46 M3, Z3 M ja Z4 M -malleista. Auton myyjä vielä painottaa, että ennen koneenvaihtoa kuutosella oli mittarissa 99 000 mailia, eli noin 159 000 kilometriä. Muita vaihdettuja osia ovat mm. vesipumppu, laturi, ohjaustehostimen pumppu, jakopään hihna ja termostaatti lukuisten muiden osien lisäksi. Vaihteisto on myös vaihtunut ZF:n 5-loviseen manuaaliin.

Auton kaikki koriosat moottoritila mukaan lukien on suihkittu uuteen maaliin. Kabiinissa on käynyt myös uudet tuulet, kun penkit ovat vaihtuneet Recaron alcantra-päällysteisiin kuppi-istuimiin auton ulkoväriin sointuvine koristetikkauksineen. Kyseenalaisen näköinen vaihteenvalitsin on mallia tarvike, ja alcantra on löytänyt tiensä myös Bemun muhkeapäällysteiseen ohjauspyörään.

Auto on ostettavissa Bring A Trailer -sivustolta, joka paljastaa myös auton hämärää menneisyyttä. Joulukuussa 1991 auto on ilmoitettu varastetuksi. Seuraavan vuoden tammikuussa auto on saatu takaisin omistajalleen. Vuodelta 1994 löytyy tietoa, että auto olisi parsittu kasaan ja rekisteröity Oregonissa. Näillä tiedoin M3 on vaikuttanut alueella vuoteen 2001 saakka. Kun muistaa, että kyseessä on vanhempi ja tehokkaampi omistajalta (ja varkaalta) toiselle kiertänyt BMW, niin moiset paljastukset eivät pitäisi olla kenellekään järkyttävä yllätys.LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.