Tämän Bemarin myymistä Jeremy Clarkson katuu katkerana

Vuonna 1972 päivänvalon nähnyt BMW 3.0 CSL on kiistatta eräs ikonisimmista autoista valmistajansa historiassa. Joskus Jeremy Clarksonkin omisti sellaisen.

Jokainen meistä on joskus luopunut sellaisesta, joka myöhemmin on nostanut ison harmin ja katumuksen. Varsinkin jos on mennyt myymään halvalla jotain, joka tänä päivänä olisi moninkertaisesti arvokkaampaa. Näin on käynyt Top Gearistakin tutulle käkkäräpäälle Jeremy Clarksonille. Mies nimittäin myi aikanaan 3.0 CSL Bemarinsa kolmella tuhannella punnalla!Jos Clarkson olisi malttanut pitää autoaan tallissaan pidempään, olisi kuusinumeroinen myyntisumma ollut täysin mahdollinen. Huippukuntoiset CSL:ät on myyty tänä päivänä jopa lähemmäs 200 000 euron hintoihin. Jutun lopusta löytyvällä haastatteluvideolla herra toteaa itsekin olleensa täysi idiootti myydessään auton.

BMW valmisti 3.0 CSL erikoismallin osallistuakseen Euroopan Touring Car rata-autosarjaan. CSL:n erikoisuus tavanomaisimpiin 3.0-malleihin olivat sen ohuemmasta materiaalista valmistetut korinosat, joiden tarkoituksena oli tietenkin keventää auton painoa. Kaikki aukeavat osat konepellistä, ovista ja takaluukusta lähtien oli tehty alumiinista.


Auton sivulasitkin oli valmistettu polymetyylimetakrylaatista, eli puhekielellä paremmin tunnetusta pleksilasista. Vain 1265 tällaista autoa rullasi ulos tehtaalta, joista 500 päätyi Brittein saarille. Vuonna 1972 valmistuneissa oli nimensä mukaisesti 3.0-litran kuutoskone, kun taas vuotta myöhemmin tehdyissä oli hieman kookkaampi 3.2-litran moottori tuottaen 203 hevosvoimaa, ja 286 Newtonmetriä vääntöä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.