Tämä vanha Saabin matkailuauto näyttää ihan käpertyneeltä kisulta

Maailmasta tuskin löytyy sympaattisempaa matkailuautoa, kuin kuviemme Saab 92H. Ruotsalaisen lihapullan konehuoneessa työskentelee kaksitahtimoottori. Auton on rakentanut Torsten Johansson vuonna 1963, ja siinä on hyödynnetty Saab 92:n tekniikkaa.

Moottorista irtoaa 28 kopukkaa, joten varsinaista vauhdin hurmaa ei ole tarjolla. Kyseessä onkin pikemminkin eteenpäin vyöryvä talo. Kun pyöränaukkojakaan ei ole, niin Saab näyttää hämmentävällä tavalla mukavassa asennossa nököttävältä kissalta.

Jossain vaiheessa auton moottori antautui todennäköisesti voiman puutteeseen, jonka jälkeen 92H:n kohtalona oli päätyä metsästysmajaksi. Herra Johansson ei kuitenkaan luovuttanut keksintönsä suhteen, vaan rakensi version 2.0.

Tällä kertaa tekniikka otettiin uudemmasta 95-mallista, jonka ansiosta uusi keksintö sai jo melkoisen isolohkon konepellin alle. Uusi V4-moottori tuotti jo 55 hummaa, joka antoi liikkuvalle vajalle jo pientä menemisen makua. Jopa itse autonvalmistaja Saab oli hetkellisesti kiinnostunut vekottimista, mutta tämä ei koskaan edennyt innostusta pidemmälle.

Alkuperäisen asuntoauton löysivät aikanaan Saab-harrastajat, jotka ovat palauttaneet sen entisaikojen loistoon. Alta voi kätevästi katsella videokuvaa auton vaiheista. Myös uudempi versio on saatettu kuntoon, ja yhdessä ne ovat kertakaikkisen hellyttävä näky!LähdeJalopnik

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.