Tämä nainen elää kuin 50-luvulla – autoa myöten

Jälkipolville syntynyt mielikuva 50-luvusta on veistoksellisia autoja, menevää rock & rollia, pastellisävyisiä taloja ja naisellisia naisia. Ei ihme, että moni saa innoituksensa kyseisestä vuosikymmenestä. Niin myös juttume Laci Fay -niminen yhdysvaltalaisnainen.50-luvun autenttiset vintage-mekot ja 70 vuotta vanhat kodinkoneet ovat arkipäivää Laci Faylle. Itse asiassa hän on elänyt jo jonkin aikaa, kuin ajanlasku olisi pysähtynyt vuoteen 1958. Eikä ainoastaan Fayn koti saati auto ole 50-luvulta, vaan koko hänen ulkoasunsa meikkiä ja kampausta myöden – joka ikinen päivä!


Fay kertoo löytäneensä vuosikymmenen isovanhempiensa kautta. ”He menivät naimisiin vuonna 1958, ja isoäidin tarinoissa se kuulosti mielettömän hienolta aikakaudelta.” Fayn mieleen jäivät erityisesti ihmisten onnellisuus, ja väriloistossa kylpevä sisustus tavaroineen. Pian Faylle syntyikin ajatus paluusta tuohon aikaan. ”Kun ensimmäistä kertaa puin ylleni 50-luvulta peräisin olevan mekon, sekä meikkasin ja kampasin itseni 50-luvun tyylin mukaiseksi, koin löytäneeni todellisen minäni”, Fay kertoo.


Naisen koti on todellinen aikamatka menneeseen, sillä vain pariskunnan pojan huone ei ole sisustettu aikakauden tyylin mukaisesti. 50-luku on tarttunut myös Fayn mieheen, joka pukeutuu myös vanhoihin housuihin ja hattuihin. ”Ihmiset jähmettyvät paikoilleen nähdessään meidät”, Fayn aviomies Dane mainitsee, ja jatkaa ”heidän seuraavan meitä katseellaan, kun kuljemme ohi.”

Pariskunta taittaa matkansa näyttävällä kaksivärisellä vuosimallin 1955 Chevrolet Bel Airilla, joka on luonnollisesti myös heidän arkiautonsa. Pariskunnan kotona vierasta tervehtivät 50-luvun aurinkokellot, pinkkiä ja turkoosia loistava sohvakalusto, sekä mintunvalkea keittiö täynnä entisaikojen tekniikkaa.

– Tuon ajan laitteet oli tarkoitettu kestämään ikuisesti. Minulla on keittiössäni 70-vuotta vanhoja, ja edelleen hienosti toimivia kodinkoneita. Tähän tuskin tarvitsee enää parempia todisteita, miksi on niin helppoa hurahtaa 50-lukuun.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.