Tältä näyttää australialaisten ultraharvinainen oma muskeliautoikoni

Vuoden 1972 Chrysler Valiant Charger R/T E49 on eräs legendaarisimpia ja harvinaisimpia kenguruiden maan muskeliautoja. Nyt sellainen on kuitenkin putkahtanut myyntiin saakka, ja vieläpä upeassa alkuperäisasussaan.

Autoja tehtiin kaikkiaan vain 149 Chryslerin Tonsley Parkin tehtaalla eteläisessä Australiassa. Valiant Charger R/T oli tunnettu 4,3-litran suorasta V6-moottorista, sekä kolmesta Weberin kaasuttimesta. Auton pollemäärä huiteli hieman reilussa 300:ssa, ja niitä juoksutettiin takarenkaille BorgWagnerin nelilovisen manuaalin käskyttämänä.


Lukemat olivat mairittelevia kuutoskoneelle, sillä kahdeksikot mukaan lukien sen väitettiin olleen Australian nopeiten kiihtyvä muskeliauto. Tämä oli paljon sanottu, sillä Jenkeistä levinnyt muskeliautokuume oli jyllännyt Australiassakin jo useamman vuoden ajan. Varttimailin kerrottiin hoituvan silloiselle tuotantoautolle alhaisessa 14,1-sekunnin ajassa, ja 0-100 km/t taittui Valiantilla vain karvan yli kuudessa sekunnissa. Lienee sanomattakin selvää, että vähän valmistettu vauhtihirmu jätti syvän jäljen sikäläiseen autokulttuuriin.


Jos on harvinaista nähdä sellaista myynnissä, niin entistäkin ihmeellisempää on sellainen varustettuna A84 Track Pack -nimisellä optiolla, joka löysi tiensä vain 21:een valmistuneeseen autoon. Näissä autoissa oli massiivinen 132,5-litran polttoainetankki, 16:1 ohjausvaihde, 14×7-alumiinikiekot ja heavy duty -sarjan levyjarrut. Kyseinen varustekunkku-Charger tunnetaan Ausseissa nimellä ”E49 Big Tank”, ja aiheuttaa jo pelkällä nimen lausumisella suurta euforiaa kaikissa sikäläisissä muskeliautofaneissa.


Kuvien vauhti-Valiant myydään ilahduttavasti hienossa alkuperäiskunnossa, ei ylientisöitynä huonosti istuvilla, ja heikkolaatuisilla uustuotanto-osilla tällättynä. Tämä tarkoittaa, että kulumaa löytyy sieltä täältä, eikä 48-vuotias auto ole säilynyt täysin ruosteettomana. Tummanpuhuva sisusta on silti ikäisekseen hienossa kunnossa, ja suorastaan kutsuu istahtamaan kuskipukille. Takaluukun aukaisu paljastaa valtavan bensatankin, joka yhdessä täysikokoisen vararenkaan kanssa vievät lähes kaiken tavaratilan. Harvinaisuus on myynnissä Australian Muscle Car Sales -nimisellä saitilla, ja lähtee uuden omistajan matkaan 395 000 Australian dollarin, eli noin 285 000 jenkkitaalan hintalapulla varustettuna. Nam!LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.