Sveitsin suurlähettilään isännöimässä iltatilaisuudessa syvennyttiin Carl F. Bucherer’in maailmaan

Sain taannoin ilahduttavan kutsun Sveitsin suurlähetystöstä, jonka aiheena oli kellomerkki Carl F. Bucherer. Itselleni merkki tuli ensimmäisen kerran vastaan muutamia kuukausia sitten, kun sain Westerback’in kutsun lanseeraustilaisuuteen. Tuolloin aikataulut eivät sattuneet kohdilleen, mutta toisella kerralla en epäröinyt.

Carl-F-Bucherer-kelloja
Carl F. Buchererin rannekelloja.

Dinnerille oli kutsuttu pieni joukko ihmisiä viettämään mukavaa kellohenkistä iltaa, jossa oli monta kohokohtaa. Yksi näistä oli ehdottomasti tarjoilut, jotka veivät tällaisen pienen kulinaristin kielen mennessään. Toinen kohokohta oli luonnollisesti Carl F. Buchererin kellot, joita esittelivät suurella intohimolla Renato Bonina ja Peter Kaeser.

-- MAINOS --

Carl F. Buchererin kelloillan jälkiruoka oli herkullista.
Carl F. Buchererin kelloillan jälkiruoka oli herkullista.

Kelloknoppi: Ennen Carl F. Buchereria Renato Bonina toimi pitkään Ulysse Nardinin johtotehtävissä ja hänen ansiostaan ko. brändin kelloja voi ostaa tänä päivänä Suomesta.

Carl F. Bucherer – pitkät perinteet ja oma tyyli

Carl F. Bucherer ei ole kellomerkeistä tunnetuin, mutta historiaa sillä on vaikka muille jakaa. Historia ulottuu aina vuoteen 1888, jolloin perustettiin Bucherer-niminen kello- ja koruliike Lucerneen, Sveitsiin. Vuosikymmenten saatossa Bucherer on kasvanut isoksi ja tunnetuksi luksusbrändiksi, jonka voimaan tukeutui aikanaan myös Rolex. Tästä konkreettisena esimerkkinä on Buchererin valmistama rannekello, jossa on myös Rolexin leima.

Manero edestä.
Manero edestä.

Manero takaa.
Manero takaa.

Vaikka Buchererilla on pitkä historia takanaan, on kellomerkki Carl F. Bucherer tuoreempi tapaus. Kyse ei ole kuitenkaan millään mittapuulla muotikellomerkistä, sillä vuosisatainen kokemus kellojen valmistamisesta ja markkinoinnista on antanut vahvan selkänojan ja uskottavuuden yrityksen perustajan nimeä kantavalle kellobrändille.

Bucherer ja Carl F. Bucherer ovat kaksi eri yritystä, jotka ovat saman perheen omistuksessa.

ScubaTec on Carl F. Buchererin ensimmäinen sukelluskellomallisto.
ScubaTec on Carl F. Buchererin ensimmäinen sukelluskellomallisto.

Edullisemmissa kelloissa Carl F. Bucherer käyttää Sellitan ja ETA:n koneistoja, mutta kalliimman hintaluokan kelloissa aikaa jauhavat ns. in-house -koneistot, joihin liittyy myös omia innovaatioita. Lisäksi Carl F. Buchererilta löytyy tourbillon-koneistoinen kello, jota pidetään usein aidon kellovalmistajan mestarinäytteenä.

Ensimmäistä kertaa kyseisen koneistotyypin kelloa hypistelleenä voin vain yhtyä siihen hypnoottisuuteen, mitä koneiston toiminnan seuraaminen aiheuttaa. Mikäli ko. kellon haluaa omaan ranteeseen, täytyy siitä pulittaa reilut 80 tuhatta euroa, joten ihan jokaisen valinta se ei ole.

Carl F. Bucherer tourbillon.
Carl F. Bucherer tourbillon.

Mielestäni Carl F. Buchererin suurin vahvuus on hyvällä tavalla kelloista ilmenevä persoonallisuus. Kellot eivät ole visuaalisesti yksi yhteen toisten kellovalmistajien kanssa, vaan taustalla on vahva oma identiteetti, joka epäilemättä kumpuaa yrityksen korumaisesta menneisyydestä. Tästä johtuen mm. naisten kellomallisto on elegantilla tavalla naisellinen, eikä kellot ole vain pienempiä versioita miesten kelloista.

Carl F. Bucherer -naistenkello vaimon ranteessa.
Carl F. Bucherer -naistenkello vaimon ranteessa.

Carl F. Buchererin kelloista huokuu sopivalla tavalla luksus ja persoonallisuus, joka ei mene kuitenkaan bling-blingin puolelle. Klassisesta tyylikkyydestä kiinnostuneen vaimoni selkeä innostuminen parista kellomallista toimi ainakin minulle asiaa vahvistana signaalina.

Uuden kellobrändin lanseeraus on taiten tehtävää työtä

Oma työhistoriani pyörii vahvasti myynnin ja markkinoinnin maailmassa, joten on ollut hienoa ja mielenkiintoista seurata ns. median edustajan miten uutta brändiä tuodaan Suomen markkinoille. Toisin kuin autobisneksessä, kellopuolella markkinointibudjetit ovat hyvin maltillisia, joten etabloituminen uudelle markkina-alueelle pitää tehdä fiksusti.

Carl F. Bucherer Patrani TravelTec GMT takaa.
Carl F. Bucherer Patrani TravelTec GMT takaa.

Carl F. Buchererin tapauksessa sanan levittäminen on tapahtunut alan harrastajien ja vaikuttajien, sekä median edustajien kautta. Lisäksi kellon Suomen edustaja, Westerback, on viestinyt asiasta aktiivisesti ja suorastaan innostuneesti. 🙂 Carl F. Buchererin kellot yhdistettynä eksklusiiviseen tapahtumamarkkinointiin herätti ainakin minussa positiivisia tunnetiloja ja mielikuvia ko. brändiä kohtaan.

-- MAINOS --

Pirkan Kellon kuuma kello
Kaupallinen yhteistyö

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Seiko Presage Sharp Edged – askel kohti täydellisyyttä

Seiko tavoittelee japanilaista täydellisyyttä uudella Sharp Edged -mallistollaan, päästen jo melko lähelle sitä. Japanilaiset ovat tunnettuja pikkutarkkuuden sävyttämästä täydellisyyden tavoittelusta...

Tänään ranteessa: Tudor Black Bay 58 Navy Blue

Yksi vuoden 2020 eniten puhetta herättäneistä kellouutuuksista oli Tudor Black Bay 58 Navy Blue, jonka hankin lopulta omaan ranteeseeni. Vuosi...

Esittelyssä: Citizen Eco-Drive Chronograph CA4420-21X

Japanilaisen Citizenin valikoima on laaja, ja se tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja lähes jokaisen kukkarolle sopivista peruskelloista aina ammattilaisen työkaluun asti....

Esittelyssä Seiko Prospex Shogun Titanium SPB191J1

Seiko Prospex Shogun Titanium SPB191J1 on aiemmin Japanin markkinoille suunnatun Shogun-nimeä kantavan malliston globaali ensiesiintyminen. Kun Seiko pari vuotta sitten...

REKRY: Oy Perkko etsii eCommerce Manageria

Oy Perkko on suomalainen tukkuliike brändeille kuten Leijona, Casio ja Seiko. Perkko etsii uuteen tehtävään eCommerce Manageria vastaamaan kansainvälisen...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.