Shoppaile kryptovaluutalla – se on nyt mahdollista!

Kryptovaluutasta on tullut todella suosittua viime vuosina. Pari vuotta sitten monista sijoittajista tulikin rikkaita miljonäärejä pelkästään siksi, että he olivat sijoittaneet Bitcoiniin ja Bitcoinin arvon räjähtäessä he olivat onnekkaiden paikalla. Kryptovaluutasta ja Bitcoinista puhutaankin nyt paljon ja syystäkin, nimittäin se yleistyy koko ajan maailmalla.

Bitcoin on sijoitusmahdollisuuksiensa takia ollut paljon uutisissa. Se on myös maailman suosituin ja suurin kryptovaluutta, miksi siitä puhutaankin paljon. Mutta tiesitkö, että kryptovaluutta on nykyään niin suosittua, että voit helposti tehdä tavallisia ostoksia netissä käyttämällä kryptoja?

Mitä on kryptovaluutta?

Kryptovaluutta on itsenäistä digitaalista valuuttaa, mitä ei hallitse pankki eikä mikään muukaan taho. Näin ollen se ei ole liitännäinen lainkaan tavalliseen valuuttaan eikä sen arvo määräydy samaan tapaan kuin eurojen tai dollareiden arvo. Sen sijaan sen arvo määräytyy täysin perustuen siihen, kuinka paljon kryptoja on liikkeellä ja minkälainen kysyntä niille on. Voit siis verrata kryptojen arvoa esimerkiksi kullan tai hopean arvon määrittelemiseksi.

Kryptovaluuttoja on monia erilaisia. Kaikista suosituin valuutta on Bitcoin, mutta on olemassa myös muitakin, kuten Ethereum, Litecoin, Ripple ja Dogecoin. Bitcoin on kaikista suurin ja tunnetuin ja monet ovat ostaneet jo itselleen Bitcoineja talteen.

Miten Bitcoineja hankitaan?

Bitcoineja voi hankkia helposti niin, että klikkaat itsesi kryptovaluuttaa myyvään pörssiin ja teet itsellesi tilin. Tilin luomisen jälkeen voit ostaa oikealla omalla valuutallasi Bitcoineja tai muita kryptovaluuttoja. Maksamisen voi hoitaa esimerkiksi luottokortilla tai pankkisiirrolla. Kun olet saanut Bitcoinit omistukseesi, niin sinun pitää laittaa niiden avaimet säilöön esimerkiksi virtuaaliseen lompakkoon.

Näitä avaimia ei saa hukata, sillä niiden avulla voit tehdä maksuja netissä. Esimerkiksi >nettikasinot Suomi pelaajille ovat alkaneet hyväksyä kryptovaluuttaa maksuna – eivätkä ne ole ainoita tahoja, jotka tekevät niin.

Missä Bitcoineja voi käyttää?

Bitcoineja voi nykyään käyttää lähestulkoon missä vain ja miten vain. Niillä voi tehdä ostoksia netissä esimerkiksi verkkokaupoissa. Yhä useammat netissä olevat kaupat ja myyjät ovat alkaneet hyväksyä Bitcoineja ja muita kryptovaluuttoja maksutapana. Kun ostat tavaroita viralliselta yritykseltä ja maineikkaalta myyjältä, niin voit olla varma siitä, että sinua ei huijata.

Jotkut yksityiset myyjät ovat myös alkaneet hyväksyä Bitcoineja. Kannattaa kuitenkin olla hyvin varovainen silloin, kun teet ostoksia yksityisesti Bitcoinilla tai muulla kryptolla. Nämä siirrot ovat nimittäin täysin anonyymejä ja peruuttamattomia, eli jos vastaanottaa huijaa sinua eikä lähetäkään sinulle ostamaasi tuotetta, sinulla ei ole mitään mahdollisuutta saada rahojasi takaisin.

Tämä johtuu siitä, että Bitcoinia ei hallinnoi mikään taho tai pankki. Et siis voi tehdä valitusta kenellekään. Kaikki hoituu yksityisesti Bitcoinien omistajien ja myyjien välillä. Ole siis tarkkana!

Ympäri maailmaa on olemassa myös automaatteja, joilta voit nostaa käteistä Bitcoinien avulla. Voit siis laittaa oman korttisi automaattiin ja nostaa paikallista valuuttaa. Bitcoineja et tietenkään saa ulos, nimittäin Bitcoin on kryptovaluuttaa ja se toimii vain digitaalisesti.

Yhteenveto

Kryptovaluutta saattaa hyvinkin olla maksamisen ja kaupankäynnin tulevaisuus. Bitcoinin suosio on noussut todella paljon vuosien varrella ja se on nykyään jo niin suosittua, että sillä maksaminen netissä on yhä yleisempää. Monet ostavat myös Bitcoineja ja muuta kryptovaluuttaa sijoitusmielessä. Ja on olemassa monia ihmisiä, joista on tullut todella rikkaita!

Kannattaa aina pitää mielessä, että kryptovaluutan arvo vaihtelee joka ikinen päivä. Se saattaa siis olla tänään todella arvokasta, mutta huomenna arvotonta.

Uusimmat

Tässä on pienoismallien Rolls-Royce – 1:8-kokoisen Cullinanin hinnat alkavat reilusta 15 000 eurosta

Rolls-Royce laajensi mallistoaan muutama vuosi sitten Cullinaniksi nimetyllä katumaasturilla. Siitä täytyy pulittaa verottomanakin yli 300 000 euroa, eli kyseessä...

Ford Cosworthin kuuluisa takasiipi sai innoituksen Punaisen Paronin lentokoneesta

Kukapa autohullu ei muistaisi Cossu-Eskon hurjaa kaksoistakasiipeä 90-luvun ralli- ja siviilimaailmasta. Harva kuitenkaan tietää, että siipiä piti alun perin...

Legendaarinen lyhytelokuva saa uuden tulkinnan – Charles Leclerc tykittää tänä viikonloppuna Monacon kaduilla Ferrari SF90 Stradalella

Ranskalaisohjaaja Claude Lelouchin C’était un rendez-vous vuodelta 1976 kuuluu alansa klassikoihin autohörhöjen piireissä. Nyt se saa uuden tulkinnan, jota...

Tältä näyttää ralli-versioksi tuunattu ”Venäjän Rolls-Royce”

Venäläinen Aurus Senat on ilmiselvä Rolls-Royce Phantom -kopio, mutta mielenkiintoinen sellainen. Kun tämä luxus-auto muutetaan näyttämään ralliohjukselta, ei lopputulosta...

Nyt on tyyli hukassa – jenkkipaja tekee Tesla Model 3:sta kotikutoisen näköisen avon

Teslan taru alkoi Lotus Elisen pohjalta tehdyllä Roadsterilla, ja lähes hyperautoluokkaan kurkottava uusi Roadster on luvassa lähivuosina. Tällä hetkellä...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...