Seitsemän faktaa miehestä nimeltä Valtteri Bottas

Australiassa tehdyn uroteon jälkeen moottoriurheilumaailman huomio on keskittynyt kaikkien aikojen kuuluisimpiaan nastolalaiseen. Tässä seitsemän faktaa tämän hetken nopeimmasta F1-kuljettajasta:

Kuva: mercedesamgf1.com

1. Korpraali Bottas

Miehemme maailmalla edustaa maata, jossa asevelvollisuuden suorittaminen on pakollista. Armeijassamme vietetään pakollinen puolikas tai kokonainen vuosi Isänmaata palvellen. Valtteri kävi armeijan ennen F1-uraansa, ja muistona tästä on korpraalin sotilasarvo. Bottas äänestettiin ryhmänsä priimukseksi, joten otteet harmaista ovat selvästikin siirtyneet asvaltille.

Kuva: mercedesamgf1.com

2. Sinisenystävä Bottas

Bottaksen ensimmäinen F1-kypärä oli hyllytavaraa, mutta hänen ensimmäinen itsensä suunnittelema kypärä oli vahvasti erään toisen formulakuljettajan inspiroima. Ei, kyseessä ei ole Häkkinen, vaan hieman yllättäen Olivier Panis. Ranskalaiskuljettaja Paniksen isänmaallinen valkoisen, sinisen ja punaisen liitto kypärän ulkoasussa inspiroi Bottasta siinä määrin, että myös suomalaiskuskimme kypärästä löytyy kantajansa lempiväri sininen.

Kuva: mercedesamgf1.com

3. Moottorikelkkaileva Bottas

Bottas vaikuttaa säntilliseltä kaverilta, joka jättää hölmöilyt sikseen. 12-vuotias Valtteri kohautti ja kahautti kuitenkin kouluunsa moottorikelkalla. Se mikä tuolloin vaikutti kenties uhmakkaalta käytökseltä on enää johdonmukainen todiste miehen kiinnostuksesta kaikkea moottorikäyttöistä kohtaan.

Kuva: mercedesamgf1.com

4. Pesästälentäjä Bottas

Vain kolme vuotta moottorikelkkaepisodin jälkeen Bottas hyvästeli vanhempansa, ja muutti pois kotoaan vain 15-vuotiaana. Aikaisin kotoaan poismuuttavissa on tilastollisesti enemmän elämässään epäonnistuvia, mutta kaikesta päätellen Bottas edustaa tilastollista harhaa.

Kuva: mercedesamgf1.com

5. Valtteri ”Scarface” Bottas

Sitä ei ole aina helppoa havaita, mutta Valtterilla on nenässään arpi, joka on muisto ”auto-onnettomuudesta” vuodelta 2007. Testaillessaan Renaultin 2.0 NEC –sarjan autoa Jurvassa hänen tiimikaverinsa paukautti auton takaluukun kirjaimellisesti hänen nenän edestään kiinni. Kyseessä oli vahinko, kun Bottas noukki auton perästä laukkujaan.

Kuva: mercedesamgf1.com

6. Revontuli Bottas

Ulkomailla Bottaksen elämästä herättää kateutta suomalaisittain tavanomisempi asia. Bottaksen mökki sijaitsee järven rannalla siellä, missä öisellä pakkastaivaalla leiskuvat revontulet. Jostain Brassikuskista moinen tuntuu silti varmasti eksoottiselta siinä missä palmu Sodankylässä.

Kuva: mercedesamgf1.com

7. Jäähdyttelijä Bottas

Jäämiehen roolia ei ole varattu yksinoikeudella eräälle harvasanaiselle kotimaiselle formulakuskille. Ulkomaisista kilpakumppaneista noin 100 asteen lämpötilaero kuulostaa jokseenkin hurjalta. Silloin vasta Valtteri singahtaa lempirentoutumispaikastaan saunasta jääkylmään avantoon vilvoittelemaan. Kaikesta päätellen ei ole mikään sattuma, että Valtterimme maailmalla tunnetaan nykyään 26 pisteen miehenä.Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.