Ratapäivien unelma? 1990 BMW M3 rivikuutosella ja ratavarusteilla

Vuosimallin 1990 M3 on kokenut täydellisen muodonmuutoksen, sillä tätä nykyä se on täysiverinen rata-auto.

Nyt kun E30-korimallin M-versiot ovat jo jonkin aikaa olleet melkoisissa hinnoissa, niin saattaa tuntua jopa turhauttavalta, että joku kajoaa moiseen youngtimer-klassikkoon radikaalilla tavalla. Juttumme auto oli myynnissä kuitenkin aikaisemmin 2014, jolloin siitä oli jäljellä rullaava alusta ja koripaneelit, mutta moottori ja koko sisusta oli revitty pois. Nykyinen omistaja teki ison työn saattaakseen auton nykyiseen asuun, ja se on varmasti hauska ja nopeakin auto ajaa radalla. Nyt auto on jälleen myynnissä Bring A trailer -sivustolla.


Moottoriksi autoon valikoitui 3,2-litran rivikuutonen euromallin E36 Ämmästä. Koneesta saadaan irti 321 hevosvoimaa ja 350 Newtonmetriä vääntöä. Moottori on saanut kaverikseen USA-mallin E36 M3:n viisivaiheisen manuaalivaihteiston. Ilmoituksesta käy myös ilmi, että nesteet, sensorit ja sytytystulpat on uusittu, joten autolla pitäisi olla myös huolettomia maileja edessäpäin.


Maalipintaa koristaa nykyisellään klassinen kolmevärinen M-raidoitus valkoisella pohjalla. Tyyliin sopivasti alle on valittu BBS:n 17-tuumaiset alumiinivanteet. Myös jarrut on laitettu uusiksi, ja niihinkin osat ovat löytyneet uudemmasta Ämmä-mallin E36:sta. Myyjä myös mainitsee, että koko alusta on hiekkapuhallettu rakentelun aikana, ja se on myös saumahitsattu, mikä varmasti tuo tarvittua lisäjäykkyyttä autoon.


Koska kyseessä on puhdas rata-auto, ei sisustaan ole tuotu mitään ylimääräistä. Paikoillaan pysymisestä vastaavat OMP:n valmistamat kuppipenkit, sekä kuudenpisteen turvavyöt. Herkullisen kokonaisuuden viimeistelevät Momon Protipo -ohjauspyörä, palonsammutusjärjestelmä ja turvakehikko, joka jatkuu myös ovien kohdalle saakka.LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.