Nespresso tuli taloon

Kaupallinen yhteistyö: Nespresso

Olen melko tyypillinen kahvinjuoja siinä mielessä, että aloitan aamuni kahvilla ja iltapäivällä on myös saatava kuppi kuumaa. Työpaikalla juon kupin tai kaksi kuumaa päivän mittaan. Oma lukunsa ovat erikoiskahvit, joita nautiskelen pääasiassa kahviloissa.
Olen kuitenkin melko tarkka sen suhteen, millaista kahvia juon. Kotona teen kahvini pääasiassa aeropressillä tai espressokeittimellä, koska tällöin kahvia tulee se kupillinen – ei enempää. Töissä turvaudun puolestaan suodatinkahviin, johon onneksi myös panostetaan.

Nespresso Expert -kahvikone

Uusin tulokas kotiini on Nespresso Expert -kahvikone, jonka sain valmistajalta laajan kapselikahvivalikoiman kera. Kahvikoneen idea on mielestäni varsin selkeä; kuppi kahvia nopeasti ja helposti. Tällaiselle minne se aika kotona oikein menee, toisin sanoen perheelliselle miehelle helppokäyttöinen kahvikone on houkutteleva ajatus, etenkin kun Expert -sarjan kone vie ajatuksen vielä hitusen pidemmälle.
Nespresso Expert -kahvikone.
Nimittäin, kahvikonetta voi etäohjata mobiiliapplikaatiolla, jolloin kahvin voi pistää tippumaan omasta sängystä ja kahvi on valmis, kun raahaudut unisilla silmillä keittiöön. Tämä luonnollisesti vaatii sen, että vesi ja kahvikapseli ovat koneessa valmiina. Applikaatiolla voi määritellä myös kuppikoon ja lämpötilan. Ja mikä parasta, applikaatioon voi tallentaa omat kahvireseptit valmiiksi ja ajastaa vaikka aamukahvin valmistumisen haluttuun kellonaikaan.
Nespresso Expert -kahvikoneen mobiiliapplikaatio
Applikaatiosta on mainittava vielä sen verran, että siinä on myös ns. bisneslogiikka kohdallaan. Sen avulla voi helposti tilata itselleen lisää kahvikapseleita, sekä muita Nespresson tuotteita. Kahvikapselien hallintaan applikaatio on fiksu, sillä asettamalla omien kahvikapselien määrän applikaatio laskee kahvikoneen kulutuksen ja näyttää milloin on aika tilata lisää kapseleita.
Nespresso-kahvia
Kuten mainitsin, kahvikoneen toiminta perustuu kertakäyttöisille kapseleille. Näin jokaiselle kahviannokselle voidaan valita oma kahvilaatunsa laajasta valikoimasta. Makuasioista ei luonnollisesti sovi kiistellä, mutta taloutemme suosikiksi nousi lopulta Selection Vintage 2014 -kahvikapselit, jonka maku natsasi parhaiten itsetehtyjen erikoiskahvien (kahvia, maitoa ja maitovaahtoa, sekä joskus kermavaahtoa) valmistamisessa.

Nespressolla on lukuisa määrä erilaisia kahvimakuja. Perheemme suosikiksi nousi Vintage 2014 -kahvi.
Nespressolla on lukuisa määrä erilaisia kahvimakuja. Perheemme suosikiksi nousi Vintage 2014 -kahvi.

Kahvikapselien kohdalla herää usein kysymys niiden ekologisuudesta. Kahvikapselit on valmistettu alumiinista, joka on kierrätettävä materiaali ja Nespresso kannustaakin viemään ne pienmetallinkeräyspisteisiin.

Täsmäkeitin erikoiskahveille

Aeropressin horjumattoman aseman takia Nespresson kahvikoneelle piti löytää taloudessamme luontainen rooli. Tämä löytyikin suhteellisen nopeasti, sillä aina silloin tällöin – lähinnä viikonloppuisin – mielemme tekee vähän näyttävämpää erikoiskahvia kuuman maidon ja vaikka kermavaahdon kera. 🙂

Tähän tarkoitukseen Nespresson keitin on optimaalinen – sillä erikoiskahvien valmistaminen tapahtuu jouhevasti – kun voin valmistella kahviannosten muut elementit ensin, jonka jälkeen saan tehtyä esimerkiksi vahvaa espressoa kahteen lasiin peräjälkeen juuri oikealla hetkellä. Näitä nautinnollisia hetkiä varten Nespresso on tullut jäädäkseen.

Nespresso Expert löysi paikkansa.
Nespresso Expert löysi paikkansa.

Lue lisää