Navitimerin korviketta ei enää saa – Sinn 903 St:n tuotanto on lopetettu

Pysyvää on vain muutos, joka tarkoittaa välillä suosittujenkin kellomallien tuotannon loppumista. Yksi harmillisimmista on suomalaisten kuluttajien ulottuvilla olleen Sinn 903 St -kronografin tuotannon päättyminen. 

Saksalainen Sinn tunnetaan kovaan käyttöön suunnitelluista rannekelloista, kuten esimerkiksi pilotti-, sukeltajan- ja kenttäkelloista. Sinn käyttää suurimmasta osasta kellojaan osuvaa termiä instrumenttikello, samaan tapaan Bell & Rossin kanssa. Tämä on myös luontevaa, sillä kyseisillä kellomerkeillä on yhteistä historiaa, sillä Sinn valmisti aikanaan ensimmäisiä Bell & Rossin instrumenttikelloja.

Breitling Navitimer esikuvana

Yksi Sinnin historian kiinnostavimmista tarinoista liittyy 1970-luvun kvartsikriisiin, jolloin sveitsiläisvalmistaja Breitling ajautui talousvaikeuksiin ja merkin omistanut Willy Breitling myi merkin uudelle omistajalle ja samaan aikaan myi patenttejaan ja komponenttejaan muille alan yrityksille.

Yksi näistä ostajista oli Sinn-kellomerkin perustanut Helmut Sinn, joka osti kaiken muun mukana Navitimer 01 -kellomallin design-oikeudet. Syynä oli se, että Sinn halusi valmistaa samanlaista kellomallia ja tämän ryhdikkään peliliikkeen myötä hän pystyi tekemään juridisesti ja moraalisesti vahvalla selkänojalla omaa Sinn-logoa kantavaa malliaan. 

Vuosien ja vuosikymmenien myötä design on säilynyt samantyylisenä, mutta teknisesti esimerkiksi koneiston osalta Breitlingin ja Sinnin kellot erosivat toisistaan. Sinn 903 St oli kuitenkin mitä suurimmassa määrin mainio korvike esikuvalleen, selkeästi edullisemmassa hintaluokassa. 

Suosittelemme

Tuotanto lopetettu

Sinn on jostain syystä lopettanut 903 St:n tuotannon hiljattain ja kellot ovat hiljalleen myös loppuneet jälleenmyyjiltä. Tämä on sääli, sillä kyseessä on ollut vuosikymmenien ajan yksi Sinnin tunnetuimmista malleista, jolla on oma uniikki tarinansa.

So long brother, toivottavasti palaat pian takaisin…

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Podcast: Johdatus Breguetin maailmaan

Tyyliniekka Podcast kävi toimittaja Samu Salmenkankaan mukana tutustumassa legendaarisen Breguet-kellomerkin taustoihin. Haastattelimme merkin asiantuntijaa Ilpo Harjutsaloa. Kuuntele haastattelu https://open.spotify.com/show/76Ww2afKuPN44RdQ3UNaZBSuora Spotify-linkki: https://open.spotify.com/show/76Ww2afKuPN44RdQ3UNaZBEpisodi löytyy yleisimmiltä podcast-alustoilta.

Breitling Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham -mallisto

Breitling esitteli Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham -kellomalliston, joka on suunniteltu yhteistyössä Victoria Beckhamin muotitalon kanssa. Mallisto kattaa 1,500 kappaleen rajoitetun erän joko ruostumattomasta teräksestä tai keltaisesta kullasta valmistettuja kelloja.

Historiallisen tyylikäs Longines Conquest Heritage Power Reserve

Longines Conquest Heritage Power Reserve on moderni tulkinta 1950-luvun upeasta kellomallista, jonka erikoisuus on keskellä sijaitseva käyntivaramittari.Rikkaan historian omaava Longines juhlistaa tänä vuonna Conquest-kellomallistonsa...

Galvin Watch Company Suvi – Kolmas näytös

Kotimaiset juuret omaava Galvin Watch Company julkaisee kolmannen kellomallistonsa keväällä. Tonneua-tyylisellä tynnyrikuorella varustettu Suvi-mallisto tulee saataville Kickstarter joukkorahoituspalvelun kautta huhtikuun 2024 aikana.Australialainen Galvin Watch...

Tyyliniekan uusimmat