Miten appelsiini ja Teslan autopilot-toiminto liittyy toisiinsa? Katso video

Teslan sähköautoissa on Autopilot-toiminto, minkä avulla auto pystyy ajamaan pidempiäkin matkoja itsenäisesti. Autopilotti ei kuitenkaan salli kuljettajan torkahtaa, vaan järjestelmä vaatii, että kuskin kädet ovat kaiken varalta ohjauspyörällä. Mikäli kuljettaja ei pidä käsiä ratissa, järjestelmä alkaa varoittaa asiasta voimistuen ja tilanne voi loppujen lopuksi päätyä siihen, että auto pysäyttää itse itsensä tien varteen ja soittaa hätänumeroon.

Seuraavalla videolla esitellään yksinkertainen kikka minkä ansiosta ohjauspyörään ei tarvitse koskea, vaan kuljettaja voi lepuuttaa käsiään. Ohjauspyörän ja sen keskiön väliin tungetaan appelsiini, joka puristaa ohjauspyörää ja hämää järjestelmää luulemaan, että appelsiini onkin kuljettajan käsi. Saman asian ajaisi toki joku muukin hedelmä tai vaikka käsijumppaan tarkoitettu kimmoisa pallo.

Näppärää, mutta vaarallista. Vaikka Teslan Autopilot-järjestelmä onkin todella kehittynyt ja joskus yllättävässä tilanteessa jopa pelastanut kuljettajan hengen, on kuljettajan ja matkustajien turvallisuuden kannalta viisainta pitää katse tiessä ja kädet ratissa!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat