Mitä ihmettä? Fiat kaivoi Elvis-vainaan videomainokseensa

Rock & rollin kuninkaan kuolemasta tulee kuluneeksi 16. elokuuta 43 vuotta, mutta siitä huolimatta mies nähdään ajamassa uutta Fiatin avolavaa. Onko kyseessä pyhäinhäväistys, vai kumarrus legendaa kohtaan?

Fiat uhoaa uuden Strada-avolavan olevan isokin hitti koronan kurittamassa Brasiliassa. Koville myyntiodotuksille näyttäisi olevan katetta, sillä vain kymmenen päivän aikana autoa on myyty jo 6000 yksikköä. Kasvattaakseen myyntiä entisestään Fiat on julkaissut kahden minuutin mainosvideon, jossa itse Elvis ajelee hymyn kare huulillaan Italian kansanautolla. Video on tehty tietenkin nykytekniikan turvin, jossa on hyödynnetty erityisesti vuoden 1968 Elviksen keikka- ja elokuvataltiointeja.

Videon nimi on osuvasti ”The Legend”, ja uunituoreessa pläjäyksessä muusikkomestari on näkyvästi esillä taustalla soivan vuoden 1956 ”Blue Suede Shoes” -levytyksen rytmittäessä kulkua. Mainoksessa nuoren Elviksen esittämän kappaleen esitys keskeytyy, kun punainen Fiat syöksyy seinän läpi paikalle. Mies vaihtaa keikkailun pian Fiatin ratin ja penkin väliin, ja kaasuttaa pois paikalta vieraillen kovin 50- ja 60-lukulaisilta näyttävissä elokuvastudioiden lavasteissa.


Mukaan mahtuu kliseet niin villistä lännestä, kuin lavasteet kuuhun laskeutumisestakin. Matkan varrella esitellään kätevästi Fiatin luomuksen monikäyttöisiä mahdollisuuksia useamman henkilön nielaisevasta kabiinista painavien laatikoiden kuljettamiseen saakka.

Kaikki jotka tuntevat kuninkaan vahvasti Cadillac-painotteista automakua joutuvat tosissaan pinnistelemään kuvitellessaan Elvistä kruisailemassa 2020-luvun Fiatilla. Tämä ei selvästikään ole estänyt Fiatin Brasilian mainosyksikön toimia, vaan videolla revitellään varsinkin rockabillyä ja vanhoja jenkkiautoja harrastavien kiusaksi hyvän maun rajoja hipoen. Mainoksen luovasta puolesta vastuussa olleen Pedro Pradon kommentit kahden legendan, Elviksen ja Stradan, kuolemattomuudesta jaksavat korkeintaan vaivaannuttavasti hymyilyttää.LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.