Michael Schumacherin ensimmäinen F1-auto on myynnissä

Kaikkien aikojen ensimmäinen Schumacherin luotsaama Formula 1 on tullut myyntiin.


Kuvien Jordan 191 (Ford Cosworth HB) oli Michael Schumacherin auto Belgian Grand Prix -kilpailussa vuonna 1991. Se oli myös tulevan kuljettajalegendan ensimmäinen kilpailu formuloiden kuninkuusluokassa. Samanlaisia F1-autoja tehtiin vain seitsemän, joista kahta ajoi Schumacher. Sillä kisasivat myös Andrea De Cesaris ja Alex Zanardi.


Autoa kaupitteleva SpeedMaster Cars -niminen liike mainitsee, että autoa ajoi ensin De Cesaris Unkarin Grand Prix -kisassa 1991, jossa hän oli aika-ajoissa sijalla 16, ja itse kilpailupäivänä hienosti seitsemäs. Kaksi viikkoa myöhemmin oli kuitenkin Schumacherin vuoro tehdä historiaa. Vaikka molemmat jakoivat saman auton, niin ei kestänyt kauaa, kun Schumacher ajoi nopeampia kierrosaikoja tallikaveriinsa nähden. Ensimmäisessä Belgian kisassaan Schumacher aloitti kisansa seitsemänneltä paikalta, mutta joutui keskeyttämään kytkimen ongelmien takia.


Schumacherin ensimmäiset näytöt F1-maailmassa olivat kuitenkin niin vakuuttavia, että itse Flavio Briatore tarjosi Schumacherille sopimusta jo seuraavalla viikolla Benettonin F1-tiimiin. Kauden 1991 jälkeen Schumin vanha F1-kilpuri kaupattiin belgialaiselle keräilijälle, kunnes vasta vuonna 2005 se vaihtoi omistajaa seuraavan kerran.


Siitä lähtien auto on nähty Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa Englannissa useita kertoja, ja auto on edelleen hyvässä ajokunnossa. Viimeisin tapahtuma formulalla oli Masters Historic Race Weekend, joka järjestetään Iso-Britannian Donington Parkissa.LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.