Mercedes-Benzin ikoni täyttää pyöreitä vuosia – pagoda-kattoinen SL esiteltiin Genevessä 60 vuotta sitten

Mercedes-Benz SL kuuluu Stuttgartin tähtimerkin pitkäikäisimpiin mallisarjoihin. Alkuvaiheessa tarjolla olivat aikansa superautoluokkaan kurkottanut 300 SL ja paljon maanläheisempi nelisylinterinen 190 SL, jotka korvattiin yhdellä mallilla keväällä 1963.

Maaliskuussa 1963 järjestetyssä Geneven autonäyttelyssä päivänvalon näki täysin uusi SL, joka tunnettiin tehtaan sisäisellä W113-koodinimellä. Tämän sukupolven myötä SL löysi markkinoilta oman sporttisten luksusavojen lokeronsa, josta pidettiin kiinni vuosikymmeniä myös seuraajamallien kohdalla. Lisäksi W113 oli käänteentekevä turvallisuutensa osalta.

Kuva: Mercedes-Benz

SL:n pohjalevy oli peräisin vuonna 1959 debytoineesta W111:stä, eli nykyisen S-luokan suorasta edeltäjästä. Pohjalevyä kuitenkin lyhennettiin ja vahvistettiin avomallista urheiluautoa varten, ja myös SL:ssä oli W111:n kaltaiset kokoonpainuvat törmäysvyöhykkeet sekä edessä että takana. W113 sai kunnian olla maailman ensimmäinen urheiluauto, jossa oli tämä myöhemmin kaikkiin autoihin levinnyt korirakenne.

Kuva: Mercedes-Benz

Tämän sukupolven SL jäi autohistoriaan myös muotoilullaan, josta auton lempinimikin tulee. Korin vähäeleiset linjat olivat peräisin saksalaisen Friedrich Geigerin kynästä, mutta lisävarusteena tarjotun kovan katon muodoista vastasi ranskalainen Paul Bracq. Katon yläpinnasta tehtiin kovera rakenteen tukevoittamiseksi, ja pian autoa alettiinkin kutsua pagoda-kattoiseksi aasialaisten temppelien herättämien mielleyhtymien mukaan.

Kuva: Mercedes-Benz

W113 pysyi tuotannossa vuoteen 1971 saakka, jolloin ”pagodoita” oli valmistettu tarkalleen 48 912 yksilöä. Alkuvuosina tarjolla oli ainoastaan 150-heppaisella 2,3-litraisella suoralla kuutosella varustettu 230 SL, ja keväällä 1967 esiteltiin vain vuoden ajan valmistettu 250 SL. Siinä oli edelleen sama teholukema, mutta vääntö kasvoi suuremman iskutilavuuden myötä. Kolmas versio oli vuodelle 1968 lanseerattu 280 SL, josta tuli suosituin W113.

280 SL:n M130-koodinimellä tunnettu suora kuutonen tuotti 170 hevosvoimaa, joiden turvin luksushenkinen avosportti kiihtyi nollasta sataan yhdeksässä sekunnissa ja ylsi 200 km/h:n huippunopeuteen. Vaikka suurin osa pagoda-kattoisista SL:istä on viettänyt elämänsä lähinnä rantabulevardeja kruisaillessa, autolla oli ansionsa myös moottoriurheilun puolella. Eugen Böhringer ja Klaus Kaiser voittivat 230 SL:llä heti auton debyyttivuonna 1963 yli 5000 kilometrin mittaisen Spa-Sofia-Liège-rallin, ja seuraavana vuotena saaliiksi tuli kolmostila jälleen 230 SL:n ratissa.

Kuva: Mercedes-Benz
Kuva: Mercedes-Benz

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat