MAINOS: FOSTO

Maanalaisesta parkista pelastettuja klassikko-Miniä ja -Yamahaa odottaa karu kohtalo

Yli kolmevuosikymmentä sitten parkkeeratut Mini Cooper ja Yamahan moottoripyörä päätyvät todennäköisesti murskattaviksi.

”Latolöydöt” löytyvät yleensä nimensä mukaisesti syrjäisistä paikoista, mutta joskus klassiset ajoneuvot voidaan hylätä myös suoraan kaupunkien keskustoihin. Näin tapahtui Kreikan Ateenassa, jossa klassinen Mini Cooper ja Yamahan moottoripyörä löydettiin hotellin parkkipaikalta yli kolme vuosikymmentä sen jälkeen, kun omistaja jätti ne sinne.

Kaikki nämä lialle, kosteudelle ja ilkivallalla altistaneet vuodet ovat vaikutteet ratkaisevasti Miniin, joka on jo melko huonossa kunnossa. Mini on luokiteltu melko kypsäksi tapaukseksi kaatopaikalle, sillä siihen ovat jättäneet jälkeensä vuosikymmenten aikana tulleet autojen kolhaisut, sekä vandalismi, kuten varastetut ajovalot. Lisäksi kuljettajan ikkuna on aikanaan rullattu alas, ja takasivuikkuna puuttuu kokonaan, mitkä ovat jo pelkästään aiheuttaneet vaurioita sisätiloihin. Koko auto on itsessään niin likainen, että alkuperäistä väriäkin on vaikea erottaa.

Yamahan vanha moottoripyörä on sen sijaan hieman paremmassa kunnossa, mikä saa elättelemään toivoa, että edes se voitaisiin pelastaa, vaikka tällainenkin projekti vaatisi luonnollisesti paljon kunnostustöitä niin monen vuoden seisonnan jäljiltä. Kaksikon on kuvannut paikallinen kaveri nimeltä Ektor Zenetos Rokkos, joka sattui kuljeskelemaan Titania-hotellin alueella huomaten tämän epätavallisen näyn. Kävi ilmi, että Mini ja Yamaha oli raahattu ulos maanalaisesta parkkipaikasta aurinkoon ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin odottamaan hinausta pois tontilta.

Tarinan mukaan omistaja parkkeerasi Minin ja Yamahan joskus 1980-luvun lopulla, ja teki sopimuksen Ateenan sydämessä sijaitsevan hotellin kanssa. Ajoneuvoja säilytettiin kaikki nämä vuodet hotellin viidennessä maanalaisessa kerroksessa, jota voidaan vuokrata myös ulkopuolisille maksua vastaan. Vuosia myöhemmin omistaja kuoli, eikä kukaan hänen perheestään tai ystävistään tullut pelastamaan autoa tai moottoripyörää. On mysteeri, miksi kaksikko sai olla näin pitkään maanalaisessa piilossaan.

Suosittelemme

Kaikkien mobilistien kauhuksi kerrottakoon, että tällä tarinalla ei näy onnellista loppua, sillä molemmat ovat suurella todennäköisyydellä matkalla murskaimen ahnaaseen kitaan. Tässä kunnossa Minin pelastamisessa ei ole paljoa järkeä, sillä hyväkuntoisen vastaavan saa edullisemmin, kuin mitä tämän kuntoisen auton korjauttaminen tulisi maksamaan. Myös moottoripyörä kohtaa todennäköisesti samanlaisen kohtalon, koska kukaan ei ole näyttänyt olevan kiinnostunut ostamaan sitä hotellilta.

LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

  1. Onko tosiaan mini Cooper? Kuvasta ei voi nähdä että kyseessä Cooper. Siis kaikki minit ei tosiaankaan olleet Coopereita. Mahdollista entisöintiä harkittaessa tuolla on suuri merkitys.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.